Nya recept med surkål från Tistelvind

dec 27, 2020

Sushi på ett nytt sätt med surkål som serveras med wasabi, sesamfrön och tamari! Helt vegansk, fri från socker men boostad med näring!

Ingredienser:

1 dl Tistelvinds surkål

¾ dl paranötter, grovhackade

1 avokado, mosad

8 små stavar med purjolök, gurka, morot

2 noriark

tamari att dippa i

sesamfrön till garnering

valfritt wasabi

Tillredning:

Vänd samman surkål, paranötter och avokado. Fördela röran i mitten av noriarket cirka 5 centimeter brett. Lägg hälften av grönsakerna i noriarket. Rulla ihop noriarket. Fäst kanten med fuktade fingrar. Gör ytterligare en rulle.

Raw Detox Soppa med surkål

En riktigt Detox soppa, som kan fungera perfekt i om det blivit lite för mycket god mat under julen, eller närsom du vill äta lite lättare men ge kroppen goda bakterier, klorofyll och antiinflammatorisk råvaror. Smaksätt med tamari i soppan om du inte toppar med tamarifrön!

2 nävar spenat

1 avokado

½ purjolök, hackad

1 vitlöksklyfta

en nypa salt

2 dl vatten

Topping:

2 msk surkål

tamarifrön ( 1 dl pumpafrön + 1 msk tamari)

Mixa spenat, avokado, purjolök, vitlök, salt och vatten till en krämig soppa. Häll upp i en skål. Torrosta 1 dl pumpakärnor i stekpannan, när kärnorna börjar poppa häll i en 1 msk tamari och rör runt. Servera soppan med surkål och tamarifrön.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »