
Sushi på ett nytt sätt med surkål som serveras med wasabi, sesamfrön och tamari! Helt vegansk, fri från socker men boostad med näring!
Ingredienser:
1 dl Tistelvinds surkål
¾ dl paranötter, grovhackade
1 avokado, mosad
8 små stavar med purjolök, gurka, morot
2 noriark
tamari att dippa i
sesamfrön till garnering
valfritt wasabi
Tillredning:
Vänd samman surkål, paranötter och avokado. Fördela röran i mitten av noriarket cirka 5 centimeter brett. Lägg hälften av grönsakerna i noriarket. Rulla ihop noriarket. Fäst kanten med fuktade fingrar. Gör ytterligare en rulle.

Raw Detox Soppa med surkål
En riktigt Detox soppa, som kan fungera perfekt i om det blivit lite för mycket god mat under julen, eller närsom du vill äta lite lättare men ge kroppen goda bakterier, klorofyll och antiinflammatorisk råvaror. Smaksätt med tamari i soppan om du inte toppar med tamarifrön!
2 nävar spenat
1 avokado
½ purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta
en nypa salt
2 dl vatten
Topping:
2 msk surkål
tamarifrön ( 1 dl pumpafrön + 1 msk tamari)
Mixa spenat, avokado, purjolök, vitlök, salt och vatten till en krämig soppa. Häll upp i en skål. Torrosta 1 dl pumpakärnor i stekpannan, när kärnorna börjar poppa häll i en 1 msk tamari och rör runt. Servera soppan med surkål och tamarifrön.
0 kommentarer