Lite av varje som hänt!

feb 22, 2021

Idag måndag förmiddag sitter jag och skriver samman recept inför min online workshop på onsdag. Jag boostade mig själv med en chokladmjölk och kreativiteten satte fart!! Idén till en online workshop kom när jag stod i köket en lördagskväll och gjorde choklad med Liv som assistent. Ofta gör jag en grundsats och jag gör olika choklad utifrån den med adaptogener, superfoods, glitter och elixir!!

Jag har många olika chokladformar, är det något jag samlar på så är det just chokladformar. Mitt favoritmärke är Silikomart som jag köper från bagarenochkocken.se.

Karin Björkgren Jones är en inspirerande kvinna som jag mött flera gånger och varit med på hennes podd. Hon sände mig sin senaste bok och nu blir jag verkligen sugen på att ta hand om min hud på ett mer naturligt sätt än vad jag redan gör.

Jag har försökt vara ute i snön och det vinterkalla och för några veckor sedan såg det första lilla gröna bladet spira. Som min kropp längtar efter gröna vilda blad!!

Tills de gröna bladen kommer går jag all in på C-vitamin, känns som kroppen skriker efter just den vitaminen. Det är viktigt att få i oss vår dagliga dos av C-vitamin, främst på morgonen.

Jag gör varje dag någon av de energiövningarna jag lärt mig och hela tiden lär mig av Helena Swane. Ett måste är att följa hennes youtube kanal för energi och balans.

För tillfället har jag två elever som går Raw Life Education på Distans online. Vi hade en workshop i hur man använder torkugnen och vi gjorde lite allt möjligt. Dessa raw bananapannkakor är så lyxigt goda. Med cashewsmör, jordgubbar, kokonötssirap – så gott!!

Det är underbart att vara en del av Ekoappen tillsammans med dessa två härliga kvinnor vars böcker jag hjälpt/hjälper till med som projektledare. En sådan stor ära att få skapat så många böcker själv och sedan ta vidare den erfarenheten att hjälpa andra att förverkliga sina bokdrömmar.

Stockholmsbesöken blir inte ofta men förra veckan for jag till Stockholm för att bubbla in mig i en bokbubbla med Johanna Bjurström, till höger på bilden. Vi passade på att träffa Daniel Ehdin som driver Dr Sannas och många andra roliga projekt/företag. Vi var på en läcker restaurang, veganskt och glutenfritt <3.

Det har varit fetttisdagen och jag delade mitt recept på semlor, som går att göra på fem minuter utan fluffig grädde. Sök ”semla” så hittar du receptet:).

Min bok med fantastiska bilder av Bianca Brandon Cox är på årets bokrean, passa på att fynda så du kan börja göra dina egna fermenterade produkter i ditt kök hemma. Boken är en investering i din hälsa!

En del av sportlovet som var förra veckan tillbringade vi i denna stuga. Vi möttes av vinter och lämnade i vårens tecken. Det känns som det vänder nu! Välkommen våren! I veckan ska jag börja organisera och prova ett menyprogram som ska ge en strålande hud, ett tiotal hälsocoachningar, möten med mina Raw Life elever online, möten i verkligen livet och annat kul står på veckans agenda. Härligt med en ny vecka och nya möjligheter!

Kram

Erica

ps. uppdateringarna på bloggen har blivit mer sällan pga att sedan min hemsida gjordes om kan jag inte uppdatera bloggen från telefonen på samma sätt men snart ska det vara åtgärdat 🙂 och mer inspiration kommer från mig.

En engelsk uppdatering 😁

En engelsk uppdatering 😁

Starting off my work week with a Super Duper Elixir Chocolate Milk and writing the recipes for Wednesday ”How to make your own Raw Chocolate” online workshop, updating my blog, answering emails and organising a weekly menuplan for @johannabjurstrom upcoming book 😻!...

Where ever I lay my mat

Where ever I lay my mat

... everyday I try to make space for yoga. Sometimes 5 min, and sometimes 2 hrs. It makes me feel more connected to myself; my breathe, my body and mind.Where ever I am, I try to squeeze in a yogamat but it can also be right on the carpet, as this morning.Mostly I am...

Var nöjd med allt som livet ger!

Var nöjd med allt som livet ger!

"Var nöjd med allt som livet geroch allting som du kring dig serglöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vaden björntjänst gör ju ingen glad.Var nöjd med livet som vi lever här."Ja den sista vintermånaden och med en pågående pandemi, får...

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Snart vänder det, ljusare har det blivit men snart vänder det och värmen och vårkänslan kommer. Hur ska vi hålla ut och hålla geisten uppe? Mitt tips är att göra sin egen raw choklad. Att inköpa ingredienserna, handla någon roliga chokladform och sedan känna hur...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »