Adzukibön te

apr 13, 2021

Jag älskar att försöka lyssna in till min kropp och ge den det behöver. Efter en tid där njurarna har frestats på lite extra så kände jag att jag började tappa mer hår än vanligt. För mig var det en direkt koppling till mina njurar. Håravfall kan vara ett tecken på att njurarna behöver support. Något som jag lärt mig av min orientaliska läkare och av Marie Butler Andersson under skapandet av boken Happy Me är att under en tid dricka adzuki bön te. Det hjälper att stödja njurarna och kicka igång dem. Jag gör så här:

Jag tar ett paket/ påse aadzukibönor, lägger i blöt i cirka 12 timmar. Häller av blötläggningsvattnet och häller på nytt vatten och låter koka upp. Jag använde cirka 2 liter vatten till 300 gr bönor. Det man kan göra är att byta uppkokningsvattnet till ett nytt fräscht vatten och koka upp igen. Det går att lägga i en bit kombualg. Koka i cirka en timma och lägg i en nypa salt. Sila av vattnet och häll upp i flaskor, låt svalna av och förvara i kylen. Bönorna kan du äta som de är, baka brownies med, göra veggo biffar etc. Frys gärna i bönorna i mindre portioner. Min orientaliska läkare sa att jag skulle dricka en kopp i 2 månader, men nu dricker jag 1 kopp i cirka 3 veckor.

Lycka till!

Kram

Erica

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »