Att känna sig vacker

maj 16, 2021

Tankar delade i mitt inspirationsbrev

Att vara vacker 
I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är svårt att dölja med ett skal, hur vackert det än må vara. Men jag kan inte heller sticka under stolen med om jag har en risig dag och sätter på mig sminket så känner jag mig gladare och lättare i energin. Lite som att ”fake it until you make it”. Alla vi bär på både en inre och yttre skönhet. Något som ibland krävs är, att stoppa både jämförande och dömandet, både med oss själva och med andra. Väljer vi att se med kärlekens ögon så kan vi finna skönhet i allt.  Jag är oftast ganska lat och inte orkar sminka mig, men jag brukar säga till min vänner att jag måste ta på min ögonbrynen för att ens se vaken ut, så är det när man är blondie;). När jag väl sminkar mig, som på bilden, kan jag tycka att det blir som ett konstnärligt uttryck. En kreativ stund, ungefär som att måla en tavla från en blank duk. Oavsett smink eller inte, så är skönhet en känsla för mig. Ju mer jag övar på att kultivera min skönhet inifrån ju mindre, med exempelvis meditation, raw food, fina tankar, djupandning, helt enkelt att ge mig saker jag mår bra utav inifrån,  ju mer vet jag att kan se världen och människor för hur vacker/vackra den/de är. 
Kram

Erica

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »