En vän på besök

jul 17, 2021

Igår kom en vän på besök och jag hade i princip inget hemma i kylen så jag fick vara kreativ med det jag hade. Linda som min vän heter träffar jag ungefär en gång om året. Vi möttes 2006 när vi var praktikanter på Levande Föda gården på Väddö. Sedan dess har vi delat vår raw food resa. Det är så roligt att få göra mat till henne, hon uppskattar det så.

Jag ångade bönor. Hackade mangold från min balkong. Gjorde en sås på kokosgrädde, dijonsenap, kapri, fermenterade rödbetor från Tistelvind tillsammans med kelpnudlar. Sedan snabb rostade jag tamarifrön, vanligtvis har jag alltid dessa raw men nu fick det gå lite snabbt;)

Till efterrätt fick hon en glass jag gjorde på min glass workshop senast. Degen var med jordnötssmör, valnötter, kokos ( riven) och havssalt och fyllningen en vanlig cashewvaniljglass med kakao nibs.

Till frukost fick hon en smoothie på mangold blad mixad med frusen honungsmelon, kokosgrädde, banan och eterisk olja citrongräs från doterra. En ismatcha latte. Och raw torkade bananpannkakor med en salty caramel dadel sylt toppad med kokosgrädde och sötade kakaonibs.

Så roligt att göra raw food och bjuda på till någon som verkligen uppskattar det! Dubbellycka!
Och det är extra roligt att vara kreativ med det som jag har hemma 😉

Kram

Erica

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Jag älskar att göra min egen yoghurt hemma, dels för att jag vet exakt vad som är i den och att det är något lyxigt att se hur färsk yoghurten kan vara. Här har jag använt Greatlife probiotika Flora. Jag tog en burk med Änglamarks kokosgrädde, hällde upp i en...

Basilika och jordgubbsyoghurt

Basilika och jordgubbsyoghurt

Mina färska örter håller på att vissna på balkongen. Jag tar in för att torka men tar även vara på dem genom att tillsätta i smoothies eller som imorses när jag gjorde en basilika jordgubbssylt yoghurt. 1 paket frysta jordubbsr 1 burk kokosgrödde massor med badilika 1...

Recept -Happy Skin Cleanse

Recept -Happy Skin Cleanse

Happy Skin CleanseI boken finns ett meny program för en vecka, flera olika slags topp 10 mat för att boosta huden, juice cleanse - och jag har testat allt. Jag provlagade och justerade programmet som Johanna hade skapat och så otroligt god mat, enkelt, och verkligen,...

Månadens utlottning – Happy Skin

Månadens utlottning – Happy Skin

Sådan galen lycka att äntligen få lotta ut ett exemplar av boken ”Happy Skin”! Jag såg att jag hade skrivit i min dagbok förra året vid denna tiden att ”nu börjar vi med Happy Skin”, det var då som Johanna och jag på riktigt satte oss ned och förberedde en synopsis...

September månads inspirationsbrev

September månads inspirationsbrev

Spegel spegel på väggen där Det var en fras som Johanna Bjurström och jag hade med oss under arbetet med hennes bok ”Happy Skin”. Jag fick äran att vara med som projektledare för hennes bok och WOW resultat blev så snyggt gjort av Stephanie Sifvert, otroligt mycket...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »