
Igår kom en vän på besök och jag hade i princip inget hemma i kylen så jag fick vara kreativ med det jag hade. Linda som min vän heter träffar jag ungefär en gång om året. Vi möttes 2006 när vi var praktikanter på Levande Föda gården på Väddö. Sedan dess har vi delat vår raw food resa. Det är så roligt att få göra mat till henne, hon uppskattar det så.
Jag ångade bönor. Hackade mangold från min balkong. Gjorde en sås på kokosgrädde, dijonsenap, kapri, fermenterade rödbetor från Tistelvind tillsammans med kelpnudlar. Sedan snabb rostade jag tamarifrön, vanligtvis har jag alltid dessa raw men nu fick det gå lite snabbt;)
Till efterrätt fick hon en glass jag gjorde på min glass workshop senast. Degen var med jordnötssmör, valnötter, kokos ( riven) och havssalt och fyllningen en vanlig cashewvaniljglass med kakao nibs.


Till frukost fick hon en smoothie på mangold blad mixad med frusen honungsmelon, kokosgrädde, banan och eterisk olja citrongräs från doterra. En ismatcha latte. Och raw torkade bananpannkakor med en salty caramel dadel sylt toppad med kokosgrädde och sötade kakaonibs.
Så roligt att göra raw food och bjuda på till någon som verkligen uppskattar det! Dubbellycka!
Och det är extra roligt att vara kreativ med det som jag har hemma 😉
Kram
Erica









0 kommentarer