Recept Kvinnofestivalen Mundekulla

jul 6, 2010

Gudinneblomma


Solen sken hela helgen på oss under kvinnofestivalen i Mundekulla. Annes gula blomma gick runt i ringen med vackra kvinnor för att inviga helgen. Ro, Urkraft, Lugn, harmoni, glädje, skratt – var ord som deltagarna ville få ut av helgen.

Feminina affirmationer


Anne och hennes medhjälpare hade gjort det så fint med blommor, kloka ord lite här och var och ett spännande schema hela helgen. Men det fanns också tid för ro och vila.

Ljuvligt doftande vitklöveräng


I en ring på en doftande klöveräng fick jag tillfället att prata om hur raw food kan ta fram gudinnan i oss och få oss kvinnor att stråla än lite mer. Alla som lyssnade åt varsin klöverblomma för att se deras egen unikitet och att flera blommor ihop är vackrare än en ensam, som en symbol för systerskapet.

Cheesecake bakelse


Vi njöt av raw food fikor i solskenet!

Cheesecake bakelser

Botten:
5 dl hasselnötter
7 dadlar
Kör hasselnötterna i mateberedaren till ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och kör igen. Tryck ut i små muffinsformar.
Cheesecakeskräm
5 dl cashewnötter
juicen från 1/2 citron
jucien från 1 lime
3 msk honung
2 msk kokosolja
1/2 – 1 dl vatten
Mixa cashewnötterna i en  mixer till ett fint mjöl. Tillsätt vatten, lime, citron, honung och kokosolja och mixa till en len krämig smet. Lägg krämen på bottnen.
Hallonsås:
225 gram hallon, frysta (tinade) eller färska
Mixa i en mixer. Ringla över cheesecakekrämen. Ställ kallt i cirka 2 timmar.
Garnering:
Raw kakaobitar
Strö över bakelser. Servera och njut!

Njuter i gröngräset


Rått och lagat - gott och uppskattat


Vid varje mål serverades en raw food rätt, alla underbara recept.

Indiska biffar, cirka 8 stycken

3 dl cashewnötter

1 morot, skalad och skuren i större bitar
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
1-2 krm cayennepeppar
2 cm ingefära, färsk
½ msk citron
en nypa salt


Kör cashewnötterna till ett mjöl i matberedaren. Tillsätt kryddorna, morot och citronjuice. Kör tills allt blandat sig och smaka av. Forma till biffar

Nötbullar

5 dl valnötter
40 gram ruccola
10 soltorkade tomater
5 cm purjolök
Kör valnötterna i matberedaren tills de blivit finhackade. Lägg i ruccolan och kör igen. Tillsätt purjolök och soltorkade tomater samt olja om du använder torkade tomater. Rulla till bollar

Morots- och chilli soppa

3 dl cashewnötter
1 näve spenat
1 morot
1/2 lime, juicen
1/2 chillifrukt
3 cm färsk ingefära
3- 5  dl vatten
Mixa först cashewnötter till ett fint mjöl. Blanda i de andra ingredienserna och mixa till en krämig soppa, börja med 3 dl vatten.

Gazpacho

10 tomater
1/2 chillifrukt
1 grön paprika
1 röd paprik
1 gurka
1 gul lök
ev. 1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
en nypa salt
2 msk citronjuice
Mixa tomaterna i en mixer med chillifrukten.  Kör paprikor, gurka, lök och ev. vitlök var för sig i en matberedare. Blanda tomat och de övriga grönsaker i en skål och tillsätt salt, olivolja och citron.

Bovetegröt

3 dl bovete
225 gram blåbär, frysta (tinade) eller färska
1 tsk vaniljpulver
7 dadlar
Blötlägg bovete över natten, skölj bort blötläggningsvattnet och lägg i en skål. Lägg bovete och dadlar, vaniljpulver och dadlar i en matberedare och kör till en jämn gröt.

Hasselnötsgröt

5 dl hasselnötter, blötlagda över natten (skölj bort vattnet)
225 gram hallon, frysta (tinade) eller färska
10 aprikoser, blötlagda
Kör alla ingredienser i matberedaren till en slät gröt.

Mira och Susanna är med och bildar en kärlekstunnel


Mira och Susanna höll kreativa stunden och där vi fick en vägledd meditation där vi fick tillverka egna chimes. Som en symbol för vårt inre rum och vad vi önskar oss mest av allt!

Avslutningsfika i caféet

Chokladbakelse

Ca 12 stycken
Botten:
2 dl hasselnötter
en nypa ekologiskt vaniljpulver
½ dl vatten
Fyllning/hallonmarmelad:
250 gram jordgubbar, tinade eller 4 dl färska
6 dadlar
ev. vatten (om du använder färska bär)
Topping/chokladsås:
2 dl kokosolja
1 ½ dl kakaopulver
½ dl honung eller agavesirap
Garnering:
färska hallon eller valfria bär

Kör hasselnötter till ett fint mjöl i matberedaren.
Tillsätt vaniljpulver och vatten. Kör igen.
Tryck ut i bullformar eller i en mindre pajform, för att göra en stor bakelse.
Mixa ingredienserna till hallonmarmeladen.
Lägg i hallonmarmelad på botten.
Gör chokladsåsen: Gör kokosoljan rinnande i vattenbad.
Rör ned kakaopulver och honung.
Häll chokladsåsen så att den täcker fyllningen.
Ställ in bakelserna i kylen eller i frysen tills choklad stelnat. Tina dem i cirka 20 minuter innan servering om de har varit i frysen.
Dekorera med färska hallon eller andra bär.

Mys Maria och jag


Min underbara vän Maria och jag hade en fantastisk helg med vackra gudinnor. Vi ses nästa år igen!

Var stolt för att du är du, kvinna som man

Long Live Mother Earth!

Erica
Long Live Life!

Get the Flow going – Lymfmassage

Get the Flow going – Lymfmassage

GET THE FLOW GOING ”Jag vill hjälpa dig att få igång flödet i din kropp - flödet i ditt liv.Stagnationer & blockeringar i kroppen kan frigöras genom lymfmassage och mina händer som lossar det som sitter riktigt djupt.” Boka din tid via e-post:...

Coachning till ett Lättare Liv på 3 veckor

Vill du: Förändra hur du äter? Få mer lyster till huden och en lättare känsla i kroppen? Få in nya vanor med mer frukt och grönt? Då kan detta 21 dagars program vara för dig! I programmet ” Ett lättare liv på 3 veckor” får du alla verktyg och en meny plan för 21...

Källsjö Bryggeri

Källsjö Bryggeri

Jag har blivit väldigt petig med vad jag dricker för kombucha och andra bubbliga alkoholfria drycker efter jag hade mitt egna märke "Nice Kombucha". Sedan dess har jag mestadels bara druckit min egen kombucha och andra fermenterade drycker. När jag var på min...

Testar Nordeka Barfota skor!

Testar Nordeka Barfota skor!

Har du provat barfota skor?Om inte - gör det:)! Med största chans att du aldrig kommer att återvända till vanliga skor. Jag har länge velat prova barfota skor men bara kommit till att testa five toes skor, vilket inte passade mig alls. Då lades skorna på hyllan,...

Jag ombestämde mig

Jag ombestämde mig

Jag obestämde mig innan det var för sent ☺️. Det är nästan tre månader sedan som jag stängde ned min hemsida rawfoodbyerica.seför att jag kände att det var dags eftersom jag inte längre är ute och föreläser, håller i min utbildning etc. MEN under dessa tre månader har...

9 Kommentarer

  1. Anne Solveig

    Tack Erica för att du har tagit dig tid att lägga ut alla dessa helt underbara recept och tack underbara härliga du för att du medverkade och inspirerade oss till att äta mer Raw och lagade så helt underbar mat. Kram och välkommen igen.. Anne

    Svara
  2. Gita

    Tack fina… fina Erica! Tack för allt vackert ljus du spred hela helgen och för fantastisk mat… Tack också för den här fina återgivningen av helgen med både bilder och recept. Du är en pärla! 😉

    Svara
  3. Sol Ramsberg

    Takk for fine oppskrifter,,,skal prøves– på tide å ta steget 🙂

    Svara
  4. Erica

    Det var en magisk helg på undersköna Mundekulla. Lycklig för att få vara där med er, och stort tack till Anne som fick den fina idén att introducera raw food till så många kvinnor. Raw food är feminin, äkta mat som gör det vackra ännu vackrare! Long Live Life! Kram på er fina som gav kommentarer. Värmer långt in i hjärtats innersta rum…

    Svara
  5. Kristfrid Warner

    Tack för alla härliga recept! Du är verkligen en mästare på att spruta ur dej nya spännande idéer!Jag tänkte bara ge receptet, så som jag och Vida gjorde, på Chokladbakelserna sista dagen.
    Jag är säker på att din hallon/hasselnöt-variantvariant är helt underbar, men om någon är intresserad så kommer receptet på de vi åt i söndags här:
    2 dl mandlar
    6-7 färska dadlar
    1 krm vaniljpulver
    225 g jordgubbar
    6 aprikoser + blötläggningsvatten så det precis täcker
    1 dl kokosolja
    1 dl kakaopulver
    2 tsk honung
    ½ dl nibs (malda kort i mixer)
    Ev topping: en skiva (eller ½) jordgubbe
    Tack för mej, det var jättekul att göra fika och frukost på Mundekulla.
    Hälsningar Kristfrid

    Svara
  6. Kita

    Tusen TACK Erica för din underbara mat och ditt härliga engagemang. Jag känner mig så inspirerad!!! och så kom posten…..och din härliga bok:) Stor kram till Dig

    Svara
  7. Deva Anupada

    Tusen takk for ditt inspirerende nærvær og din fantastiske mat på kvinnefestivalen!
    Og takk for at du deler oppskriftene med oss:-)
    Håper du kommer tilbake neste år også:-)

    Svara
  8. Emma

    Tack Erica för din kärlek i helgen!
    Kraaam

    Svara
    • Erica

      Vackra du! Tack för din kärlek! Många kramar erica

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »