Tre underbara dagar på Mundekulla -Anne Bloggar

maj 3, 2010

Anne Bloggar om raw foodinspirationskursen!

I nästa inlägg från mig kommer du att kunna läsa mer vad vi hittade på under dessa tre fantastiska dagar, med mat, glädje och mycket livskraft! Många härliga bilder:)
Läs tills dess Annes blogg; nedan:)
Erica

Raw Food med Erica i Mundekulla

Nu är Raw food Erica här!
… hos oss och håller en kurs… Jättehärligt och spännande… Vi har ätit så mycket gott.. supergoda chokladpraliner som bara smälte i munnen med jordgubbar till… en underbar rosa morgongröt med hallon och bovete samt mandelmjölk till frukost, och nu till lunch ”pasta” och ”nötbollar” och en underbar tomatsås av färska tomater, torkade tomater och gojibär.
Erica lär ut på ett lättsamt och härligt sätt!
Erica själv är en levande reklampelare för Rawfood då hon är vacker som en Älva och strålande och sprudlande av livsglädje och inspiration… Dessutom vidhåller hon ändå vikten av att lyssna till oss själva hur och när vi vill äta och att vår egen kropp vet vad som passar oss bäst.
Erica har mycket kunskap
Jag förstår att hon har satt sig in det mesta när det gäller kost och hon förmedlar de senaste tankarna och trenderna inom Raw Food i kombination med en djupare kunskap om kost .. tex.. syra- bas balans m.m. Hon har dock insett att det inte fungerar att vara för sträng och följa vissa regler för mycket…
Viktigt med glädje och njutning i ätandet.
Hon framhåller att det ska vara vackert och gott och att vi ska vilja äta det vi äter. Vissa dagar kan vi ha behov av en viss kost och andra dagar något helt annat… Det finns ingen idé heller om att vi ska bli strikta ”Raw foodianer”… utan att varje person får känna efter vad som passar henne.
Grönt från naturen
Idag har vi även varit ute och plockat kirskål, nässlor, smultronblad, surblad och annat att blanda i en grön drink med melon… Gröna drinkar blandade med frukt är både gott och nyttigt och denna tiden på året finns det ju så mycket att gå ut och plocka och det finns säkert mycket mer livskraft och näring i det än i de gröna pulver som också finns att köpa.
Denna fina bok har Erica skrivit.
Den är mycket inspirerande med vackra bilder och har översatts till flera språk, bland annat engelska…
Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »