Mundekulla – bilder från 3 härliga dagar!

maj 5, 2010

Ett träd med hjärta

Ett träd med hjärta


Mitt i stora matsalen finns ett träd – ett träd med hjärta på. En hjärtlig energi infinner sig omedelbart och lägger en fin grund för de 3 dagars raw inspiration som väntar deltagarna.
Välkommen till stora matsalen på Mundekulla

Välkommen till stora matsalen på Mundekulla


Raw food ska bli masserad!

Raw food ska masseras!


Efter en välkomstfika på mandelmjölks smoothie med gojibär och blåbär samt äpplehavrekakor började förberedelserna för en indisk middag – allt raw!
Indiska spiskummin "biffar"

Indiska spiskummin "biffar"


Vem tackar nej till att låta en raw chokladtryffel smälta i munnen????
Raw tryffel

Raw tryffel


God morgon dag 2!
Gröter gjorda på bovete & butternut squash

Gröter gjorda på bovete & butternut squash


Dagen började med en grön morgondrink gjord på selleri, gurka och ingefära. Efter en sådan återladdning  väntade ett kundaliniyogapass. Fyllda med livsenergi smakade och njöt vi tillsammans av en näringsrik frukost.
På jakt efter vilda blad

På jakt efter vilda blad


Heldagen erbjöd på teoretisk kunskap om raw food, hur den raw livsstilen ser ut, syra/basbalans, detox, födoämneskombinationer,  utomhus i skog och mark för att finna vilda blad till en grön smoothie, smaskig fika,  lunch och mysig middag med avslutande hallonglass med chokladsås, snaxbollar samt chips!
Exotisk blåbärspaj

Exotisk blåbärspaj med cashewgrädde


Dag 3!
För att kunna lära känna mer vad som är bäst för oss själva är naturen ett utmärkt verktyg. När vi är i naturen känns det avlägset att öppna en snickers och börja äta på, så att vara i naturen är en del i att leva den raw livsstilen. Det var något deltagarna fick känna på med sina bara fötter!
Hej Moder Jord!

Hej Moder Jord!


Fulländad skönhet

Fulländad skönhet - precis som du


Stillhet

Stillhet


Pizza slicer

Pizza slicer


Efter att knutit an med vår jord så gjorde vi en underbar söndasbrunch ihop med pizza, grekisk paj, raw crepes, chokladtårta, sötpotatisnudlar, vitkålssallad och mycket annat gott!
Jordgubbssåsen är godkänd:)

Jordgubbssåsen är godkänd:)


Efter tre intensiva men fantastiska dagar var jag mer fylld med energi och glädje utav haft ett sådant fint utbyte med deltagarna. Jag släppte iväg dem med varsam hand och snaxbollar i bagaget. Ett STORT tack till Anne och Peter Elmberg som driver Mundekulla kurs-och retreatgård! Håll utkik på deras spännande program för 2010- det finns mycket roligt att delta i och få chansen att återvända till Mundekulla. Jag ser redan framemot att få komma åter den 2 juli till Kvinnofestivalen!
Nature speaks to you
Erica
Long Live Life

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »