En dag fick jag ett mail där det undrades om jag ville vara med i Tinas julkök och visa raw food. Och vilken ära, tänkte jag att få representera raw food i rutan. Programmet kommer den 15 december och du kan läsa mer om programmet genom att klicka på länken här.
Tillsammans gjorde Tina och jag en Raw ris à la malta som du här får ta del av receptet. Så mumsig så!
Raw Ris à la Malta med jordgubbssås och clementinklyftor, 4 portioner
4 dl bovete, helt och skalat, blötlagt
Cashewgrädde:
2 dl cashewnötter
½ – 1 dl vatten
1 msk honung
1- 2 krm ekologisk vaniljpulver
Jordgubbsås:
225 gram frysta jordgubbar, tinade
4 dadlar
Topping:
2 clementiner
4 msk cacao nibs
Blötlägg bovete i cirka 8 timmar. Täck med rikligt med vatten. Skölj av noggrant i ett durkslag/ trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner. Lägg bovetet i en skål.
Mixa cashewnötter med ½ dl vatten. Beroende hur starkt din mixer är kan du behöva tillsätta mer vatten. Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde.
Vänd ned cashewgrädden med bovetet och rör runt. Lägg upp i fyra skålar.
Mixa de tinade jordgubbarna med 4 dadlar till en slät sås. Häll upp jordgubbssåsen på den raw ris à la maltan.
Skala och skär clementinerna i mindre bitar och toppa med i skålarna tillsammans med cacao nibsen.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks