Gladare Påsk mer Raw & Gula marsipankycklingar och Nötfria chokladägg

mar 28, 2013

IMG_9315
 
Jag älskar att exprimentera fram nya recept. Saga och jag rockade loss i köket en eftermiddag och skapade många nya recept. Här får du sprillans nya påskrecept för dig att njuta utav! Mer högtidsrecept kommer att komma i min kommande bok ( oj, det blir många komma i en mening;) så här får du redan en försmak på påskens delikatesser!
 
Nötfria chokladägg med
30 dadlar
½ dl kokolja, mjuk ( ej flytande)
1 dl raw kakao
Kör i matberedaren.
Forma till ägg och
Rulla i
Kokosflingor färgade: med 1) gurkmeja, 2) E3 live alger eller spirulina, 3) blåbär, tinade
Det går att använda rödbetsjuice, morotsjuice för att färga med.
Hård chokladfyllning med ( så det blir som hård yta på)
1 dl kakaosmör, ½ dl kokossmör, 4 droppar stevia
Gör kakaosmör och kokossmör flytande ( obs! Kokossmör ej kokosolja) tillsätt stevia och rör ned de färger du vill använda. Ta tre olika skålar om du vill ha tre olika färger.
Färga med: 1) tranbär 2) E3 live alger eller spirulina 3) gurkmeja
Låt chokladen stelna något och rulla chokladen äggen i det. Ställ i kyl eller frys.
 
 
IMG_9307
 
Påskmarsipan:
1 liter mandel
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm ( det får inte ta över smaken)
Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja. Arbeta in med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som ögon och kakaomassa som näbb.
IMG_9310
 
Happy Easter!
Erica
 
 
 

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

2 Kommentarer

 1. Emelie

  Hej!
  Såg receptet om påskchokladäggen, verkar riktigt mumsiga! Men blir tyvärr lika förvirrad varje gång när jag läser om kokosolja, kokosfett och kokossmör? Vad är egentligen skillnaderna mellan dessa? Framförallt skillnaderna mellan kokosoljan och kokossmöret, med tanke på receptet ovan?!
  Använder själv mycket kokosolja, så jag vet att den säljs på burk och är lite mer fast (”fettaktig”) i konsistensen jämfört med andra oljor, men också att den får en mer ”oljig” konsistens vid ca 25 grader.
  När jag ändå är inne på kokosolja, hur vet man att man använder en bra kokosolja? Köper alltid kallpressad, med vit färg och både lukt och smak kvar, men ändå kan det skilja en hel del i pris beroende på märke?!
  Tack för en inspirerande blogg!
  Kram
  Emelie

  Svara
  • Erica

   Hej!
   Kokosolja och kokosfett är i princip samma sak, var uppmärksam på att det står kallpressad på burken och ibland står det även raw. Du får testa dig fram mellan olika märken men det brukar tyvärr vara så att ju dyrare desto bättre kvalité.
   Kokossmör kallas även Kokosnötsmousse, creamed coconut, och är osötad och på låg temperatur torkat kokoskött som malts till en härligt mäktig kräm. Denna kan du använda till alla recept som mår bra av lite krämighet och kokossmak.
   jag håller med dig i förvirringen av olika namn på kokosprodukterna!
   Lycka till
   Kram
   Erica

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »