En rundtur på Hippocrates Health Institute

apr 9, 2015

IMG_1827
Monica Lindgren som jag tidigare har varit på en av mina kurser i Stockholm var för tredje året i rad med en grupp svenskar. Hon investerar i sig själv och går deras tre veckors program. Monica är hälsa själv och är otroligt inspirerande. Här fyller hon på med vetegrässhots, kunskap och laddar med kraft för att kunna ge vidare till sina kunder. Läs mer om Monica här och hennes verksamhet.
Monica tog oss på en rundtur genom centret. Men först behövde vi ladda med en alkalisk grön juice. Massor utav ärtskott, solrosskott, gurka och selleri som har pressats genom en slow juicer.
IMG_1903
Varje morgon börjar dagen med en vetegrässhot och baren är öppen hela dagen!
IMG_1839
 
IMG_1844
IMG_1847
IMG_1848
Laddade med vetegräs gick vi runt den fantastiska och frodande plats där Hippocrates finns.
IMG_1902
Här odlas allt vetegräs, groddar och skott.
IMG_1910
 
IMG_1837
En del av maten som serveras odlas även på HHI.
IMG_1835
Här sitter man och chillar innan man går in till sina behandlingar. Oftast går personer som kommer HHIs tre veckors program. Där är det flera tester, behandlingar och föreläsningar inkluderade. Så det är inte bara boost av grönt man får utan det är en helhet som presenteras. Gissa om jag är sugen på att vara där i tre veckor!
IMG_1893
De har även sin egna affär med olika produkter och suveräna kosttillskott. Jag testade deras två olika snacks, och jag kan förstå att det känns som lyxmat mellan alla mumsiga salladsbuffer ;).
IMG_6764
 
IMG_6766
 
Lunchen bestod utav groddar av alla de slag, skott, massor utav gröna blad, dressingar och den dagen vi var där var lördag och avokado dag, annars varierar just sidorätten från dag till dag. På lördagskvällarna serveras glass. Slurp!
IMG_1850
 
Håll utkik på rawfoodmiddagar, Anna-Maria och Brian Clement kommer till Sverige varje sommar och har föredrag. De startade och driver HHI West Palm beach, och deras kunskap är ofantligt stor.
Cirka 20 minuter från Hippocrates ligger Christophers Kitchen. Åh jösses vilken mat! Servitrisen sa att personerna på HHI ibland kommer dit men blir tillsagda att inte äta några utav desserterna. Det förstår jag är otroligt svårt nu efter varit där. Vi var mätta från den stora gröna lunchen och gick totalt loss på dessertmenyn.
IMG_1932
Att äta den här var som att komma till kanelbullshimlen….. Jag döööööör vad god den var. Det blir en utmaning att göra något liknande här hemma. Kommer jag i närheten lovar jag att posta receptet :).
IMG_1936
Cashew och kokosglass – med mint och salty caramel…. Inga ord behövs..
IMG_1934
Så snygg och så god! Men dessvärre kom den i skuggan av kanelbullen.
IMG_1928
Och vatten behövdes med allt det söta och ett besök i deras to go shop för att återställa med en grön juice. Det fanns en del att välja bland. Så vi kom till juicehimlen också verkar det som;).
IMG_6779
 
IMG_6777
Så jag rekommenderar varmt de båda platserna om kosan styr mot Florida.
Have fun under the sun!
 
Erica
 

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

3 Kommentarer

 1. lovelyliller.com helso recept

  Fantastisk! Har så sykt lyst å dra dit!

  Svara
 2. Jessica Sundberg

  Men åh så mycket gott! Lycka!!
  Kram!

  Svara
 3. Karin

  Hej Erica!
  Den där bullen blev man ju sjukt nyfiken på.. haha.
  Jag har skrivit lite på min blogg om de nominerade bloggarna i Life Blog Awards 2015 som jag tycker är bäst. Kika jättegärna om du vill! Fortsätt det grymma jobbet med din härliga blogg. Kram Karin!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »