Veckans Instagram

apr 28, 2015

Vårsol och vår vindar. Vackert att följa årstiderna. Denna tiden är som ett litet paradis av gröna skira blad som sticker upp för oss raw lovers. Kom ihåg de vilda busiga bladen i din dagliga gröna – det ger dig extra vårenergi!
IMG_6881.JPG
Förra veckan stod jag mestadels i köket för att skapa recept inför vidarutbildningen på Raw Life Education och det blev några instagram bilder från en dag när jag gjorde cupcakes. Vi kommer att sjunga in våren ordentligt till helgen på Solhälla på den första utav våra vidareutbildningar för  Raw Life Education. Att återigen se flera utav de som tidigare gått utbildningen ska bli så otroligt härligt. Vi kommer att inspirera varandra, äta gott, fylla på med mer kunskap och dela livet.
IMG_6892.JPG
En av mina workshops under helgen ska vara inriktade på anti candida kost. Ett mycket intressant ämne det där med candida tycker jag. Det har varit en liten utmaning att skapa raw treats med ytterst lite sötning från yacon, stevia och xylitol men jag hoppas att deltagarna kommer att gilla de små söta cupcakes ( med en galet god frosting utav bland annat kokossmör och irish moss) lika mycket som jag.
För det är tufft att hålla en snäv kost om man inte får njuta utav några söta små treats tycker jag;) så det blir lyx med cupcakes.
IMG_6913.JPG
 
En liten extra lyx som jag toppade mitt gröna te med i veckan var mandelmjölksfluff. Har du en höghastighetsmixer är det bara att köra snabbt ett tag så blir det ett fluff överst i kannan. Ta det försiktigt med skeden och toppa med. Snyggt och läckert!
 
I söndags fick jag även möjlighet att dela med mig utav raw food <3 yoga på Yogagames i Göteborg. Det var otroligt fint att se så många där som ville lyssna på hur jag ser dessa två som en förening mer om detta kommer i månadens inspirationsbrev som är ute om några dagar här på bloggen.
Men nu tillbaka till köket för att se vad för slags nötostar som jag kan hitta på med min kladdiga irish moss pasta.
Springtime
Erica
Ps. Irish moss är en alg som används som ett förtjockningsmedel. Den köps i ruskor som blötläggs från 8-48 timmar och sköljs otroligt noggrannt till eventuellt sand försvinner och havslukten också försvinner. Ruskorna kan du mixa med lite vatten för att skapa en irish moss paste som går att tillsätta till mousser, krämer, dressingar, smoothies etc.
 
 

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »