Recept från Bokmässan och Tack för i år!

sep 28, 2015

IMG_8014.JPG
Måndag förmiddag och solen fortsätter att skina som den gjorde hela helgen då det var årets bokmässan. Det var så många människor som samlats på en och samma plats för att insupa ordens inverkan och betydelse på och för oss. Jag stod på övre plan och tog rulltrappan ned och just förundrades över av alla montrar och människor – som har böckerna som gemensam nämnare. Det är så jag längtar tills nästa års mässa redan nu!
Jag fick möjligheten att möta raw food nyfikna under flera dagar och på olika scener. På Kockteatern, där jag fick strålande hjälp, av Edita och Carina från Raw Life Education, att dela ut smakprover ur boken Rawsome. Du som var där och fick smaka av  det mumsiga hittar recepten längre ned i inlägget! Och du som inte kunde vara där, testa du med, jag tror inte du kommer att bli besviken.
IMG_8015.JPG
Tomas Tengby ( Lisa Lemke som också var med som moderator på scenen) frågade om boken Rawsome och det var roligt att berätta de fantastiska fördelarna med raw food glassar, mylkshakes, smoothies och juicer.
Jag fick förklara vad mylkshakes är, hur milk stavas med y istället för i, för att särskilja att mjölken är växtbaserad. Ett ord du kommer att träffa på i framtiden eftersom växtbaserad mjölk så som kokos, havre, soja, mandel etc mjölk blir allt vanligare och väljs av fler och fler trots att de inte är veganer.
Det var extra roligt att också förmedla hur ren den rå glassen är – inga tokiga förtjockningsmedel, färgämnen eller faktiskt luft, som tillsätts till glassen för att göra den extra fluffig och krämig. Ren och rå glass som är gjord av 100 % bra råvaror!
IMG_8017.JPG
Mitt förlag Massolit, hade en monterscen i sin monter, även där fick jag prata med min redaktör och boken och träffa läsare.
IMG_8018.JPG
Under lördags förmiddagen stod jag på Livsstil och hälsa scenen och fick prata om både tips för att komma igång med raw food, min resa inpå raw food och vad det faktiskt är och vad det gör för kroppen. Jag råkade dra över flera minuter, när jag väl har kommit igång är det liksom svårt att få stopp på mig ;).
IMG_8035.JPG
Bianca Brandon-Cox som fotograferat och formgivit Kickstarta med superfoods, Rawsome men även Eat Clean som är en storsäljare på Massolit stoltserade i hyllan med sina skapelser, dessvärre kunde hon inte detta året vara med på bokmässan utan var hemma i Stockholm och firade sin födelsedag. Jag hoppas att Bianca och jag får skapa ytterligare godbitar och vara med på mässan kommande år!
IMG_8019.JPG
Ofta sitter jag hemma själv med min dator och telefon och arbetar, så det är extra roligt och fint att få möta läsare. Prata med dem och deras erfarenhet och nyfikenhet på raw food, och något som jag fick feedback på var att jag skulle bli bättre på att blogga ::))! Jag går ju här hemma och undrar ibland, hur kan någon vara intresserade av min gröna smoothie idag igen? Är den röra, typ geggamoja, som jag rört ihop av nötsmör och superfoods något att dela? JA, fick jag svaret – dela med dig mer! Så nu börjar Liv bli lite äldre, i dagarna nio månader, så jag hoppas att få mer utrymme att ge dig inspiration här på bloggen, instagram och facebook <3
Tills vi ses igen – god lycka med recepten!
With Love
Erica
IMG_8028.JPG
Liv var med på sin första bokmässa och lekte med en hög utav mamma – ha ha!
 
Oreo Cookie Ice Cream Sandwich
Perfekta glassen som också mättar gott efter en dag på stranden. Den behöver inte förtinas för att njutas utav, utan går bra att bara skära direkt. Hur bra som helst!
Du kan variera valnötterna till paranötter i degen och till macademianötter i själva glassen ( det står i ursprungsreceptet i boken men ibland är det svårt att hitta naturella macademianötter:).
Deg:
3 dl valnötter
3 msk kakao ( kommer i mammas paket)
5 droppar pepparmynta olja
5 dadlar (kanske behövs mindre och mer glass emellan)
en nypa salt
Fyllning:
2 dl cashewnötter
1 msk agavesirap
6 msk vatten
1 msk lecitin
1 msk kokosolja, flytande
1 dl sweet cacao nibs ( går att byta ut mot raw cacao nibs eller hackad rå choklad) ( kommer i mammas paket).
Kör valnötterna i en matberedare tills de är finhackade. Tillsätt övriga ingredienser. Det ska bli som en formbar deg. Spara hälften av degen tills översta lagret. Tryck ut den som en botten, cirka 1 cm hög.
Gör kokosoljan flytande ett ljummet vattenbad. Mixa ingredienserna till glassen förutom sötade kakaonibs, i en mixer tills det har blivit en slät och len kräm. Vänd ned nibsen för hand med en slev. Fördela krämen 2-3 cm högt på bottnen. Ställ in i frysen i några timmar. Avvakta att lägga på det översta lagret med kakdeg tills glassen stelnat. Tryck ut resterande kakdeg och frys in igen ungefär 2 timmar. Denna glass behöver inte förtina för att kunna skäras och ätas.
IMG_8022.JPG
 
Chilly Strawberries for Hot Days
225 gram jordgubbar, frysta
1-3 msk kokospalmsocker eller björksocker
rivet skal från en lime
Halvtina bären och mixa med den sötning du väljer samt det rivna limeskalet. Servera direkt eller frys in igen och ta fram cirka 10 minuter innan du ska servera den.
 
Creamy Green, 2 glas
En färsk vetegräs shot är som att äta 1 kg grönsaker! Vetegräs i pulver form underlättar att kunna ta en shot varje dag. Min bästa morgonstart och minfrukost är att blanda ut vetegräs i vatten, shakea och dricka. Godare variant är att smyga ned i en mylkshake. Ljuvligt gott och näringsrikt!
 
2 dl mandelmjölk
2 frysta bananer
1 moget päron
2 nävar citronmeliss
2 tsk vetegräspulver
rivet citronskal från en citron
Mixa samman samtliga ingredienser till en krämig konsistens.
 
 

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »