Kanelbullens dag 2016

okt 4, 2016

Här kommer ett favorit i repris inlägg från tidigare års kanelbullens dag!
I mina nya bok som kommer mars 2017, kommer ett galet gott kanelbulle recept som också är busenkelt. Men här får du två favoriter i repris tills boken kommer nästa år 🙂
En hel längd brukar få följa med mig och barnen ut i skogen för en stunds äkta fika. Problemet är bara att Lilla Liv vill ha hela längden för sig själv 😉
 

 
Idag är det kanelbullens dag som firas runt om i Sverige. Fast du gillar raw kan du njuta av kanelbullar!
Detta recept improviserade jag fram på en raw treat playshop på Ängsbacka och visade sig bli så så så goda.
 

Kanelbulle

Mandelmjöl:
7-8 dl mandel
Nypa salt
Kanel 1msk
(1msk vatten)
Honung 2-3msk
2msk rapsolja
Kör mandlarna till ett fint mjöl i matberedare eller mixer. Tillsätt resterande av ingredienserna och kör i mateberedaren tills det har blivit en deg. Lägg i bakpapper och kavla ut.
Kanel kräm:
2 dl blöt cashew (blöt lägg cirka 2 – 4timmar)
3 dl blötlagda russin ( blötlägg cirka 2 timmar)
2 tsk eller mer, Kanel
Mixa ingredienserna till en kräm.
Lägg krämen i mitt av degen som du kavlat ut. Rulla ihop med hjälp av smörpappret. Skär i bitar och lägg nutella ovanpå.
Nutella:
3 dl Hasselnötter
3 msk Vatten
1/2 dl agavesirap
1/2 dl kokosolja
Kakao eller Karob 1/2 dl
Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl, tillsätt resterande ingredienser och mixa tills du har en krämig nutella. Har du ingen vitamixer kör det hellre i en matberedare.
 
Här är ett annat recept som jag lade ut bloggen för något år sedan med tillhörande bild:
Raw kanelbullar, 15 st.
Rulla, lägg in i kylen, skär i bitar och njut av mjuka ”kanelbullar”. Håller cirka en vecka i kylen.Vill du kan du torka dem i ugnen /torkugnen på 42 grader. Galet goda – helst tillsammans med ett glas kall mandelmjölk! When ever you feel for it!
Ingredienser:
Deg:
1 ½ dl mandlar ( blir 2 ½ dl mandelmjöl)
1 dl linfrön, krossade ( blir 1 ½ dl krossade.)
1 msk kanel
en nypa salt
½ krm vaniljpulver
alt. 1 msk vatten
1 msk kokosolja, flytande
Russinsmet ( till deg och fyllning):
10 dadlar
½ dl + ½ dl russin
1 msk + 1 msk kanel
½ dl cashewnötter
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1 ½ dl vatten + 1 msk
 
Tillredning:
Gör degen: Mixa mandlarna till ett fint mjöl. Gör linfröna finkrossade i en elektrisk kaffekvarn eller använd de som redan är krossade. Blanda samman mandelmjöl, krossade linfrön, kanel, salt och vaniljpulver.  Ställ åt sidan.
Kör ½ dl russin, ½ dl vatten, 1 krm vaniljpulver i matberedaren tills det har blivit en smet. Ta hälften av smeten och lägg i bunken med degblandningen. Lägg även i kokosolja i degblandningen och blanda. Det kan hända att det behövs 1 msk extra vatten för att det ska bli en deg. Platt ut med händerna, på ett bakplåtspapper till en rektangel, cirka ½ cm tjock.
Kör resten av smeten med dadlar, ½ dl russin, 1 msk kanel och cashewnötter till en smet. Bred ut det i mitten av degen. Rulla försiktigt ihop med hjälp av bakplåtspappret till en rulle. Förvara i kylskåpet cirka en timma innan du skär upp kanelbullarna.
I lördags fick jag en kanelsnurra bakade av min söta vän Malin som skapar mästerverk på raw food baren – hon gör säkert några idag med dagen till ära!

Happy Cinnamon bun day to you

Erica

Lite av varje som hänt!

Lite av varje som hänt!

Idag måndag förmiddag sitter jag och skriver samman recept inför min online workshop på onsdag. Jag boostade mig själv med en chokladmjölk och kreativiteten satte fart!! Idén till en online workshop kom när jag stod i köket en lördagskväll och gjorde choklad med Liv...

En engelsk uppdatering 😁

En engelsk uppdatering 😁

Starting off my work week with a Super Duper Elixir Chocolate Milk and writing the recipes for Wednesday ”How to make your own Raw Chocolate” online workshop, updating my blog, answering emails and organising a weekly menuplan for @johannabjurstrom upcoming book 😻!...

Where ever I lay my mat

Where ever I lay my mat

... everyday I try to make space for yoga. Sometimes 5 min, and sometimes 2 hrs. It makes me feel more connected to myself; my breathe, my body and mind.Where ever I am, I try to squeeze in a yogamat but it can also be right on the carpet, as this morning.Mostly I am...

Var nöjd med allt som livet ger!

Var nöjd med allt som livet ger!

"Var nöjd med allt som livet geroch allting som du kring dig serglöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vaden björntjänst gör ju ingen glad.Var nöjd med livet som vi lever här."Ja den sista vintermånaden och med en pågående pandemi, får...

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Snart vänder det, ljusare har det blivit men snart vänder det och värmen och vårkänslan kommer. Hur ska vi hålla ut och hålla geisten uppe? Mitt tips är att göra sin egen raw choklad. Att inköpa ingredienserna, handla någon roliga chokladform och sedan känna hur...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »