Dag 2 Juice cleanse 

maj 3, 2017

Nu är strax dag två på min cleanse till ända. 
Igår skrev jag att göra en cleanse då det är en lugnare period. När jag hämtade juicerna igår hos Marie och Happy M Kitchen pratade vi just om vikten av att INTE köra på som vanligt… där bet jag mig själv i svansen idag…. 
Eftersom jag hade möten i stan tog jag per automatik cykeln 1,2 mil tur och retur, och stadens energier påverkar mig också. Jag blev så sugen på att tugga på något och hittade några rå lakrits pastiller i väskan. Bara några stycken gjorde att jag kom igång där vi datorn.

En del påstår att man fuskar med sin cleanse när man tar bara ett grönt pulver extra. Jag är av en annan uppfattning. Återigen- göra så gott man kan efter sina förutsättningar. När jag kom hem vid fyra tiden kände jag mig väldigt vata dominerad, en dosha typ inom ayur veda som kan bli för lätt och spacig i obalans. Juicer och kalla sådana samt hög intensitet på jobbet, strålning, stads miljö ökar vata. Egentligen hade det bästa varit att ta en varmt lugnande bad och sedan ta en kort tupplur men med två leksugna barn fanns inte det utrymmet. Så jag tog en msk kokosfett och reishi pulver för att få en grundning igen och kunna börja snickra på vår lek glass kiosk. Det påminde mig igen om att det är lättare att göra en cleanse när det bara är mig själv att ta hand om. 
När jag tog sista och gröna juicen för dagen tog jag några gröna blad som jag köpte hos Åke. De krusigaste godaste bladen du kan tänka dig. Gabriel Cousens, som jag nämnde igår, rekommenderar att ta några färska blad med juicen för att få igång tuggandet, förberedelsen att något ska komma ned i magen. 

Fortfarande lite spacig följde jag Maries rekommendation att ta lite varm miso på kvällen. Det lugnade ned mig kände jag och värmen kom tillbaka i kroppen. 
Jag gillar att kombinera raw food, ayur veda och kinesisk medicin- ha kunskap om alla tre och finna nycklar därifrån för att optimera min hälsa. 
Och det är ren och skär lyx att inte behöva juica själv utan bli bortskämd med färdig pressade lycko juicer .
Det sparar massor av tid och energi!
Kram 
Erica 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »