Oregano – en läkande krydda

jun 9, 2017

Jag läste en artikeln i tidningen Näringsmedicinsk tidskrift som jag kände att det här ville jag lyfta och dela med mig utav! ( Nummer 1 2017, artikel författare Peter Anstrin – fritt sammansatt är texten från artikeln)
Oregano är krydda som används till matlagning men visste du att den hade andra hälsobringande effekter förutom den goda smaken?
Effekterna kräver dock stora mängder av den färska oreganokryddan, men i mer koncentrerad form kan du få goda effekter av bara några droppar. Oregano är faktiskt en krydda som har ett otroligt högt innehåll på antioxidanter, faktiskt mer än blåbär, som gör att man håller sig yngre och friskare.
I artikeln står även att den har starka anti inflammatoriska egenskaper samt Vitamin A för synen. Vitamin C som stödjer immunsystemet. E-vitamin för att upprätthålla kroppens celler. K-vitamin för att hålla blodkärlen rena och föra ut kalcium till skelettet. Vitamin B6 för hjärnan och nervernas funktion. Kalium för att reglera hjärtfrekvens och blodtryck. Magnesium och kalcium för att hålla benen friska och som hjälp till metaboliska processer. Järn för att förhindra anemi. Folat för bildandet av RNA och DNA.
Oljan har används även för att motverka parasiter och jästöverväxt ( candida). Beroende på hur stark oljan du använder är, se rekommenderat intag och om du använder den i terapeutiskt syfte eller bara som ett kryddigt tillägg.
Jag har en olja av märket Doterra hemma men jag hittade även en olja på bodystores hemsida ( se länk till oljan här)
Vill du använda oljan även i matlagningen kan du späda ut med olivolja.
Krydda för att peppra upp din vardag!
Kram
Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »