Vilket Veganprotein – Pulled Havre!

jul 22, 2017

Jag gillar alltid att testa nya produkter som kommer, vissa är bra andra bättre, och vissa får tummen ned. Något nytt som får tummen rätt upp i vädret är den nya produkte pulled havre.
Familjen äter mestadels veganskt med små inslag vegetarisk, så vi blev superglada när vi fick möjligheten att testa detta.
Min man Sam som tävlat i Athletic fitness slogs av näringsberäkningen och det står jämförelse med kyckling och havreproteinet. Havren vinner – baam! Det fanns goda recept till för hur man ska tillreda, superenkla och de tre olika sorterna fick alla bästa betyget av familjen. Jag som är så nyfiken smakade givetvis litegrann och om jag ska välja lagad mat så skulle jag verkligen vilja äta pulled havre som ett inslag. Så otroligt glad att det kommer fler sådana här matvaror som gör det enklare att gå över från animaliska produkter till veggo alternativ.  Igår såg vi filmen Cowspiracy ( sök på youtube eller netflix) som jag önskar att flera ser och sedan väljer ett alternativ som pulled havre i sin kost.
Vi gjorde en thaigryta, glutenfri spagetti med pulled oats och även de godaste göttbullarna som Saga smakat. Prova är min enda kommentar – you gonna love it!

Havre <3 bönor

PULLED HAVRE® är en banbrytande nyhet på din tallrik. Den innehåller varken soja eller vete; PULLED HAVRE® består av havre och baljväxter.
Havre är en veritabel nordisk superfood. Den har en positiv inverkan på hjärtat, blodsockret och matsmältningen.
Havre & bönor är som yin & yang. Näringsmässigt bildar de ett perfekt balanserat växtprotein, och på din tallrik har PULLED HAVRE® en saftig och behaglig konsistens.

Det perfekta proteinet för vegedagen

Kärnan i vårt koncept är att kombinera ren nordisk havre med traditionella asiatiska produktionsmetoder. Slutresultatet blir något helt nytt och spännande.
PULLED HAVRE® innehåller fiber och rikligt med högkvalitativt protein. Därför är PULLED HAVRE® det perfekta alternativet såväl till den jäktade barnfamiljen vardagsköttfärs som till vegetarianens eviga sojastrimlor.
Ett växtbaserat protein som är både gott och hälsosamt – det låter nästan för bra för att vara sant, eller hur? Men PULLED HAVRE® är faktiskt allt detta – och mer därtill.

Nu blir matlagningen lekande lätt

Det finns ett ständigt växande intresse att minska andelen kött i kosten, men många drar sig kanske för att laga vegetarisk mat eftersom det låter lite krångligt. Men att laga mat med PULLED HAVRE® är ännu lättare än att tillreda kötträtter.
Trött på att blötlägga, sjuda, driva upp eller marinera dina råvaror? Med PULLED HAVRE® blir allting hur enkelt som helst. Vi har satsat på användarvänliga produkter så att själva matlagningen ska bli så okomplicerad som möjligt. Med PULLED HAVRE® blir vem som helst en vegetarisk mästerkock på nolltid. PULLED HAVRE® har inte bara lång hållbarhetstid, allt du behöver göra är att värma upp den – och vips är maten färdig!

FRÅGOR & SVAR

Vad består PULLED HAVRE® av?

PULLED HAVRE® är gjort av havre och bönor. Tillverkningen sker på mekanisk väg genom blandning, pressning och upphettning. I tillverkningsprocessen använder vi bara äkta råvaror och kryddor.

Är PULLED HAVRE® vegankost?

Jodå, till etthundra procent.

Är PULLED HAVRE® glutenfri?

Nej. Den innehåller <0.1% gluten. Råvarorna i sig innehåller ingen gluten, men de processas i kvarnar där man eventuellt kan ha hanterat vete, råg eller korn.

Varför använder ni inte soja eller vete?

Vi tror på styrkan hos de nordiska växterna och på ekologiskt hållbar odling. Vi finns till för konsumenter som vill undvika gluten, som har dubier kring soja eller som grubblar över allergener. Vår målsättning är att erbjuda ett bättre alternativ till de existerande växtproteinerna. Därför använder vi havre och bönor som våra råvaror.

Är PULLED HAVRE® en ekologisk produkt?

Vi tror på de nordiska växternas och åkerbrukets kraft och renhet. Tyvärr finns produktens råvaror ännu inte i kravmärkt form att tillgå, men vi använder istället rättvist producerade, spårbara råvaror från Europa.

Innehåller PULLED HAVRE® allergener?

Den havre vi använder kan innehålla <0.1 gluten, eftersom kvarnarna kan ha processat sädesslag som innehåller gluten. I kryddorna som vi använder ingår bland annat sesamfrö, paprika och tomat. Våra produkter innehåller även ärtprotein.

Innehåller era produkter genmanipulerade råvaror?

Nej. Och det kommer de inte att göra i framtiden heller.

Var växer havren och bönorna ni använder?

Bönorna och havren vi använder i våra produkter växer i Finland och Sverige. Till vår stora förtret går det inte att få tag på Nordiskt ärtprotein. Vi använder rättvist producerade centraleuropeiska ärter tills Nordiska ärter blir tillgängliga. Gold&Green Foods arbetar aktivt för en bättre tillgång på inhemska råvaror och försöker med sina produkter sätta fart på den inhemska produktionen och råvaruförädlingen.

Är PULLED HAVRE® en köttersättning?

Inte egentligen, men den går bra att använda i stället för kött i all sorts matlagning. I jämförelse med tidigare växtproteiner, som soja och seitan, har den en fast och mör konsistens som känns behaglig i munnen.

Lämpar sig PULLED HAVRE® för barn

Yessssss!!! Barnen (1-17 åringar) i våra testgrupper har varit stormförtjusta i produkten.

Varför är PULLED HAVRE® den perfekta proteinkällan?

Därför att den har tillräckligt med alla nödvändiga aminosyror. Den är enkel att tillreda, den smakar gott och dess produktion sker på ekologiskt hållbara grunder.

Varför är aminosyrorna så viktiga?

Därför att de fungerar som byggmaterial i kroppen. Människan måste tillgodogöra sig aminosyror från kosten eftersom kroppen själv inte kan producera dem.

Hur tillreder jag mat av PULLED HAVRE®?

Det är urenkelt! Du kan hastigt värma upp produkten med lite olja i en stekpanna, eller så värmer du den i ugnen eller mikron. Produkten behöver inte tillredas, utan kan förtäras som sådan.

Innehåller era produkter konserveringsmedel eller andra E-nummer?

Nej. Det behövs inte eftersom vi bara använder enkla och rena råvaror.

Var kan jag köpa Gold&Green-produkter?

I Sverige: Under sommaren 2017 hittar du limited edition PULLED HAVRE® i utvaldabutiker i Stockholmsområdet. Gå in på vår Facebooksida Gold&Green Sverige för mer detaljer.
I Finland: PULLED HAVRE® distribueras över hela landet, men på grund av produkternas stora popularitet försvinner de fort från hyllorna. Det lönar sig att fråga din återförsäljare. Information om dagsläget och tillgången på PULLED HAVRE® hittar du också på våra sociala medier.
Läs mer på hemsidan om återförsäljare!

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

21 april hos Helena Swane by Heart

21 april hos Helena Swane by Heart

Jag är så lycklig att jag ska få medverka i Helena Swane by Hearts Medlemsportal och sprida mina tankar kring mat.Nedan är text från hennes nyhetsbrev, hur du kan anmäla dig och vad jag ska dela med mig utav:Hoppas du har en skön start på veckan!  Våra energisystem är...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »