En somrig tre Rätters Raw Meny

jul 30, 2017

Exklusivt för dig som Premium medlem hos rawfoodbyerica får du här en lyxig tre rätters meny som du enkelt kan förbereda innan gästerna kommer! Eller bjud in dina vänner och gör menyn ihop på en gourmet tjej/killkväll!

Förrätt:
Fat free & Low Carb – Miso & Apelsinmarinerade Kelp och zucchininudlar med mango
Huvudrätt:
Raw Falafel med ljummen blomkålscouscous med Cashewtsatsiki

Dessert:
Apelsin & Choklad Bakelse
[restrict paid=”true”]
 
FÖRRÄTT:
Fat free & Low Carb – Miso & Apelsinmarinerade Kelp och zucchininudlar med mango
En fräsch förrätt eller perfekt tag med sig till stranden mat. Kelpnudlarna innehåller knappt några kolhydrater och dressingen är helt fett fri.
1 paket kelpnudlar
1 zucchini
1 tsk äppelcidervinäger
Dressing:
1 dl färskpressad apelsinjuice
3/4 dl vit miso
5 stjälkar grönkål
10 cm purjolök
1 mango
torkade chili samt salt
Sköj kelpnudlarna och lägg i en skål. Massera in äppelcidervinäger för att mjukna kelpnudlarna. Låt stå en stund. Gör zucchininudlar med en grönsakssvarv eller julienne, vänd ned med kelpnudlarna.
Mixa dressingen i en mixer.
Hacka purjolöken i små bitar. Skär mango i mindre bitar. Repa grönkål och strimla. Vänd ned grönkål med nudlarna. Häll över dressingen och massera in dressingen. Vänd sedan ned mango och purjolök. Toppa med torkade chiliflingor och salt. Gillar du tamare kan du även ta i cirka 1/2 msk i dressingen för sälta.
 
HUVUDRÄTT:
RAW KEBAB med grönsaker och vitlöksdressing:
Couscous:
1 blomkålshuvud
2 msk kokosgrädde
1 röd paprika
1 rödlök
2 morötter
2 selleristjälkar
Marinad:
1 msk olivolja
1 tsk örtsalt
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk yaconsirap
1 msk grillkrydda
Hacka grönsakerna förutom blomkålen till mindre bitar. Rör ihop marinaden. Blanda med de hackade grönsakerna. Ställ in i torkugnen cirka 4 timmar.
Kör blomkålen till couscous i matberedaren. Vänd ned med kokosgrädden samt de marinerade grönsakerna.
 
Tzatziki:
1 gurka
1 msk mynta, torkad går bra
1- 2 tsk vitlökspulver eller 2 klyftor, fint rivna
1 tsk örtsalt
Nötost: 2 dl cashewnötter, 1-2 dl vatten, salt, lemonolja ( eller 1-2 msk citronjuice) – mixa till en slät konsistens
Riv gurkan på den grova sidan. Pressa ut saften i en trådsil. Vänd ned gurka med övriga ingredienser i nötosten. Smaka av med mer salt.
Falafel:
2,5 dl pumpafrön
1, 5 dl solrosfrön
1, 25 dl soltorkade tomater, blötlagda
2 msk dillpulver
¼ purjolök
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk grillkrydda
½ citron
1 tsk basilika
Kör ingedienserna till falafel i matberedaren tills allt blandat sig. Rulla till bollar. Torka i cirka 10 timmar.
 
 
 
DESSERT:
Apelsin & Choklad Bakelse
10 st.
 
Apelsin och Choklad gifter sig verkligen, och även att leka med fyllig apelsinmarmelad, crunchiga kakao nibs och frosting som kraschar mellan tänderna. Varje tugga är en upplevelse.
 
5 dl valnötter
en nypa salt
12 dadlar
3 msk raw kakaopulver
2 msk kakao nibs
 
Fyllning:
3 apelsiner
tre apelsiner, rivet skal
10 torkade aprikoser, blötlagda i 8 timmar
2 tsk chiafrön
 
Chokladlager
1 dl kokosolja
3 msk raw kakaopulver
3 msk agavesirap
 
Topping:
4 msk raw kakao nibs
apelsinskals zest
 
Kör valnötterna finmalda i en matberedare. Tillsätt salt och dadlar och kör igen. Tillsätt kakaopulver och kakao nibs och kör degen tills den blir så du kan trycka ut den i formar.
Kör apelsinerna med blötlagda aprikoser, rivet apelsinskal  och chiafrön tills det blir en apelsinmarmelad. Fyll i formarna med apelsinmarmeladen. Gör kokosoljan flytande och rör ned kakaopulver och agavesirap och häll på apelsinmarmeladen. Toppa med kakao nibs och ställ in i kylen minst 15 minuter innan servering eller ställ in i frysen och låt tina 20- 30 minuter. När bakelsen är kall kan du försiktigt ta loss formen.
[/restrict]

Get the Flow going – Lymfmassage

Get the Flow going – Lymfmassage

GET THE FLOW GOING ”Jag vill hjälpa dig att få igång flödet i din kropp - flödet i ditt liv.Stagnationer & blockeringar i kroppen kan frigöras genom lymfmassage och mina händer som lossar det som sitter riktigt djupt.” Boka din tid via e-post:...

Coachning till ett Lättare Liv på 3 veckor

Vill du: Förändra hur du äter? Få mer lyster till huden och en lättare känsla i kroppen? Få in nya vanor med mer frukt och grönt? Då kan detta 21 dagars program vara för dig! I programmet ” Ett lättare liv på 3 veckor” får du alla verktyg och en meny plan för 21...

Källsjö Bryggeri

Källsjö Bryggeri

Jag har blivit väldigt petig med vad jag dricker för kombucha och andra bubbliga alkoholfria drycker efter jag hade mitt egna märke "Nice Kombucha". Sedan dess har jag mestadels bara druckit min egen kombucha och andra fermenterade drycker. När jag var på min...

Testar Nordeka Barfota skor!

Testar Nordeka Barfota skor!

Har du provat barfota skor?Om inte - gör det:)! Med största chans att du aldrig kommer att återvända till vanliga skor. Jag har länge velat prova barfota skor men bara kommit till att testa five toes skor, vilket inte passade mig alls. Då lades skorna på hyllan,...

Jag ombestämde mig

Jag ombestämde mig

Jag obestämde mig innan det var för sent ☺️. Det är nästan tre månader sedan som jag stängde ned min hemsida rawfoodbyerica.seför att jag kände att det var dags eftersom jag inte längre är ute och föreläser, håller i min utbildning etc. MEN under dessa tre månader har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »