En somrig tre Rätters Raw Meny

jul 30, 2017

Exklusivt för dig som Premium medlem hos rawfoodbyerica får du här en lyxig tre rätters meny som du enkelt kan förbereda innan gästerna kommer! Eller bjud in dina vänner och gör menyn ihop på en gourmet tjej/killkväll!

Förrätt:
Fat free & Low Carb – Miso & Apelsinmarinerade Kelp och zucchininudlar med mango
Huvudrätt:
Raw Falafel med ljummen blomkålscouscous med Cashewtsatsiki

Dessert:
Apelsin & Choklad Bakelse
[restrict paid=”true”]
 
FÖRRÄTT:
Fat free & Low Carb – Miso & Apelsinmarinerade Kelp och zucchininudlar med mango
En fräsch förrätt eller perfekt tag med sig till stranden mat. Kelpnudlarna innehåller knappt några kolhydrater och dressingen är helt fett fri.
1 paket kelpnudlar
1 zucchini
1 tsk äppelcidervinäger
Dressing:
1 dl färskpressad apelsinjuice
3/4 dl vit miso
5 stjälkar grönkål
10 cm purjolök
1 mango
torkade chili samt salt
Sköj kelpnudlarna och lägg i en skål. Massera in äppelcidervinäger för att mjukna kelpnudlarna. Låt stå en stund. Gör zucchininudlar med en grönsakssvarv eller julienne, vänd ned med kelpnudlarna.
Mixa dressingen i en mixer.
Hacka purjolöken i små bitar. Skär mango i mindre bitar. Repa grönkål och strimla. Vänd ned grönkål med nudlarna. Häll över dressingen och massera in dressingen. Vänd sedan ned mango och purjolök. Toppa med torkade chiliflingor och salt. Gillar du tamare kan du även ta i cirka 1/2 msk i dressingen för sälta.
 
HUVUDRÄTT:
RAW KEBAB med grönsaker och vitlöksdressing:
Couscous:
1 blomkålshuvud
2 msk kokosgrädde
1 röd paprika
1 rödlök
2 morötter
2 selleristjälkar
Marinad:
1 msk olivolja
1 tsk örtsalt
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk yaconsirap
1 msk grillkrydda
Hacka grönsakerna förutom blomkålen till mindre bitar. Rör ihop marinaden. Blanda med de hackade grönsakerna. Ställ in i torkugnen cirka 4 timmar.
Kör blomkålen till couscous i matberedaren. Vänd ned med kokosgrädden samt de marinerade grönsakerna.
 
Tzatziki:
1 gurka
1 msk mynta, torkad går bra
1- 2 tsk vitlökspulver eller 2 klyftor, fint rivna
1 tsk örtsalt
Nötost: 2 dl cashewnötter, 1-2 dl vatten, salt, lemonolja ( eller 1-2 msk citronjuice) – mixa till en slät konsistens
Riv gurkan på den grova sidan. Pressa ut saften i en trådsil. Vänd ned gurka med övriga ingredienser i nötosten. Smaka av med mer salt.
Falafel:
2,5 dl pumpafrön
1, 5 dl solrosfrön
1, 25 dl soltorkade tomater, blötlagda
2 msk dillpulver
¼ purjolök
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk grillkrydda
½ citron
1 tsk basilika
Kör ingedienserna till falafel i matberedaren tills allt blandat sig. Rulla till bollar. Torka i cirka 10 timmar.
 
 
 
DESSERT:
Apelsin & Choklad Bakelse
10 st.
 
Apelsin och Choklad gifter sig verkligen, och även att leka med fyllig apelsinmarmelad, crunchiga kakao nibs och frosting som kraschar mellan tänderna. Varje tugga är en upplevelse.
 
5 dl valnötter
en nypa salt
12 dadlar
3 msk raw kakaopulver
2 msk kakao nibs
 
Fyllning:
3 apelsiner
tre apelsiner, rivet skal
10 torkade aprikoser, blötlagda i 8 timmar
2 tsk chiafrön
 
Chokladlager
1 dl kokosolja
3 msk raw kakaopulver
3 msk agavesirap
 
Topping:
4 msk raw kakao nibs
apelsinskals zest
 
Kör valnötterna finmalda i en matberedare. Tillsätt salt och dadlar och kör igen. Tillsätt kakaopulver och kakao nibs och kör degen tills den blir så du kan trycka ut den i formar.
Kör apelsinerna med blötlagda aprikoser, rivet apelsinskal  och chiafrön tills det blir en apelsinmarmelad. Fyll i formarna med apelsinmarmeladen. Gör kokosoljan flytande och rör ned kakaopulver och agavesirap och häll på apelsinmarmeladen. Toppa med kakao nibs och ställ in i kylen minst 15 minuter innan servering eller ställ in i frysen och låt tina 20- 30 minuter. När bakelsen är kall kan du försiktigt ta loss formen.
[/restrict]

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Jag älskar att göra min egen yoghurt hemma, dels för att jag vet exakt vad som är i den och att det är något lyxigt att se hur färsk yoghurten kan vara. Här har jag använt Greatlife probiotika Flora. Jag tog en burk med Änglamarks kokosgrädde, hällde upp i en...

Basilika och jordgubbsyoghurt

Basilika och jordgubbsyoghurt

Mina färska örter håller på att vissna på balkongen. Jag tar in för att torka men tar även vara på dem genom att tillsätta i smoothies eller som imorses när jag gjorde en basilika jordgubbssylt yoghurt. 1 paket frysta jordubbsr 1 burk kokosgrödde massor med badilika 1...

Recept -Happy Skin Cleanse

Recept -Happy Skin Cleanse

Happy Skin CleanseI boken finns ett meny program för en vecka, flera olika slags topp 10 mat för att boosta huden, juice cleanse - och jag har testat allt. Jag provlagade och justerade programmet som Johanna hade skapat och så otroligt god mat, enkelt, och verkligen,...

Månadens utlottning – Happy Skin

Månadens utlottning – Happy Skin

Sådan galen lycka att äntligen få lotta ut ett exemplar av boken ”Happy Skin”! Jag såg att jag hade skrivit i min dagbok förra året vid denna tiden att ”nu börjar vi med Happy Skin”, det var då som Johanna och jag på riktigt satte oss ned och förberedde en synopsis...

September månads inspirationsbrev

September månads inspirationsbrev

Spegel spegel på väggen där Det var en fras som Johanna Bjurström och jag hade med oss under arbetet med hennes bok ”Happy Skin”. Jag fick äran att vara med som projektledare för hennes bok och WOW resultat blev så snyggt gjort av Stephanie Sifvert, otroligt mycket...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »