Som Premium medlem på Raw food by Erica får du fyra helt nya recept!
- Paulas Fem sinnens kaka – där du egentligen inte behöver några redskap för att göra, en skål, en slev och en visp. Bästa snabb kakan när du får oväntade gäster under jul och nyår! Den kallas Fem sinnen kaka för att den väver in alla smakerna – Sött, salt, surt, beskt och umami!
- Sagolik Saffranscheesecake med apelsin touch!
- En fräsch Matcha cheese cake som blir en vinnare som nyårsdessert
- En Superfoods granola – suverän på vintern, som både mättar och ger superdupernäring
[restrict paid=”true”]
Paulas Fem sinnen Kaka
När jag skapade denna kaka var det med en fin kvinna i mina tankar. Jag skrev så här till henne:
Jag kände in smakerna sött , salt, surt, beskt och umami, som en dedikation till dig och denna kaka kom till.
Honungen- för sötman och det söta du är och sprider
Tahini – för beskheten, inte för att du är besk men den ger mig en känsla av jord och grundning och din energi är grundning.
Surt hallon – det nordiska bäret som ger syra till livet. Frysta så kallt som vattnet du badar i i sjön året runt.
Salt – du är inte salt men det salta bär fram sötman och gör det söta ännu sötare, så som du är.
Umami smaken – kärleken i att skapa kakan ger den extra smaken och det är det som du ger- det vackra extra i livet .
5 dl kokosflakes, raw eller rostade
2 dl tahini, raw eller rostad
4 msk honung
en nypa salt
Fyllning:
1 paket frysta hallon
Sås:
1 burk kokosmjölk/ grädde
2 msk lucumapulver
2 msk lönssnirap
en stor nypa salt
3 msk kokosoja, flytande
Lägg alla ingredienser till botten i en skål. Arbeta samman med händerna och tryck ut på bottnen av en pajform. Rostade kokosflakes och rostad tahini ger en annan smak, både raw och rostade version av den här kakan är god!
Sprid ut de frysta hallonen.
Gör kokosoljan flytande i ett vattenbad. Antingen mixar du samman alla ingredienserna till såsen i en mixer eller så rör du bara samman dem i en skål.
Häll såsen över hallonen. Du kan servera kakan med en gång, ställa in den i frysen så det blir mer en glass kaka eller ställa i kylen i några timmar så såsen sätter sig.
Saffrans cheesecake med apelsintouch och jordgubbshjärtan, 16 bitars eller gör i små cupcakes formar
3 dl pecannötter eller valnötter
2 dl riven kokos
15 st dadlar
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
Fyllning:
1 dl kokosolja, flytande
7 dl cashewnötter, blötlagda 2 timmar
2 dl apelsinjuice
2 msk sojalecitin ( kan uteslutas eller ersättas av lucuma eller baobabpulver)
1 gr saffran = 2 påsar
1 tsk vaniljpulver
1–2 dl vatten
½ – 1 dl honung
rivet skal från en apelsin.
Mixa 1 dl tinade jordgubbar till en sås.
Kör pecannötter och riven kokos finmalda i en matberedare. Tillsätt dadlar och kör igen. Tillsätt vaniljpulver, salt och kör igen tills det blivit deg. Tryck på bottnen av en springform. Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Häll av blötläggningsvattnet på cashewnötterna. Lägg cashewnötter i en mixer med kokosolja, apelsinjuice, saffran, sojalecitin, vaniljpulver, 1 dl vatten och honung. Mixa tills du får en len kräm. Späd eventuellt med lite mer vatten om det skulle behövas. Häll av vätskan som blir när du tinar jordgubbarna. Mixa jordgubbarna till en sås. Bred ut den vita krämen över pecannötsbottnen. Klicka ut jordgubbssåsen och dra med en tandpetar genom såsen för att göra hjärtan.
Ställ in i frysen i cirka 6-8 timmar. Tina 20–30 minuter innan servering. Toppa med rivet apelsinskal ( kan vara kanderat med kokospalmsocker och torkat!).
Matchacheeseecake
Botten:
5 dl pecannötter
1 dl riven kokos
20 dadlar
en nypa salt
Fyllning
5 dl cashwenötter, blötlagda 3-4 timmar
1 – 2 msk matchate
skal + juice från 2 lime
1 dl kokosolja, flytande
¾ dl honung
1 msk sojalecitin
en nypa vaniljpulver
2-3 dl vatten
Till hjärtana:
1 tsk spirulina, spara lite av cheesecake krämen och mixa med spirulina för att göra en grön färg som du kan använda när du gör hjärtan.
Kör pecannötter och riven kokos finmalda i en matberedare. Tillsätt dadlar och kör igen. Tillsätt vaniljpulver, salt och kör igen tills det blivit deg. Tryck på bottnen av en springform.
Häll av blötläggningsvattnet på cashewnötterna. Lägg cashewnötter i en mixer med limejuice, sojalecitin, vaniljpulver, 1 dl vatten, matchapulver och honung. Mixa tills du får en len kräm. Späd eventuellt med lite mer vatten om det skulle behövas. Hällav en fjärdedel av krämen i en skål. Rör ned 1 msk spenatjuice. Ställ in i frysen i cirka 6-8 timmar. Tina 20–30 minuter innan servering. Toppa med physalis.
Goji & cacao granola
10 dl bovete, blötlagt ( torrt cirka 6 dl)
4 dl chiafrön, bnlötlagda ( 5 msk chiagrön i 3 dl vatten cirka)
1/2 dl lucuma
1 dl kakao nibs
1 dl kokospalmsocker
1 dl gojibär
2 msk baobab pulver ( kan uteslutas)
Blötlägg bovete i minst 4 timmar. Blötlägg chiafrönminst 1 timma – 3 dagar.. Skölj bort blötläggningsvattnet från bovetet. Blanda samtliga ingredienser i en stor skål och sprid ut på ett bakplåtspapper. Torka i cirka 22 timmar. Förvara i en tättslutande burk. [/restrict]
0 kommentarer