Glögg – varm eller kall

dec 17, 2017


Värmande dryck är något som behövs och glögg kryddorna är så fenomenala. De har andra effekter på kroppen än bara att värma. Kryddnejlika exempelvis är parasit dödande. Ingefära anti inflammatoriskt.
Jag har gjort två olika glögger:
En varm
1 liter äppeljuice och lagt ned kryddnejlikor, pomeransskal, chagapulver, riven färsk ingefära, kardemummakärnor, stjärnanis, och vaniljpulver. Låter det sjuda cirka 15 minuter.
Du kan göra likadant med ovanstående kryddor men inte värma upp alls utan låta det dra i ett dygn i rumstemperatur.
Variera äpplejuice/must med druvjuice. Och varierar med andra kryddor ex. muskot, lite chili flingor eller med apelsinskal..
 
Önskar dig en varm och solig tredje advent.
Kram
Erica

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

December månad har gått i rasande fart. Det har varit fullt upp på Regnbågens. Det är så härligt att träffa kunder och hjälpa dem i deras val att välja rätt gåva. För att skapa balans har jag försökt vara ute i naturen så mycket jag kunnat. Liv och jag letar...

Veckan som varit

Veckan som varit

Jag har haft en intensiv vecka på jobbet, vilket är så roligt men jag får komma ihåg i det roliga att återhämta mig. Så det var så underbart att helgen som var att bara Liv och jag och hunden var i vår egen lilla bubbla. Jag delar mer spontant på instagram vad som...

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »