Julhelgen 2017!

dec 27, 2017


Hoppas din jul varit en mysig sådan, kanske intensiv men med gemenskap och glädje. Här har den varit alldeles lagom intensiv och idag på annandagen har vi haft en riktig tråkdag hemma.
Allting ska gå i express fart och vi får inte chans att stanna upp. Mellandags rean är inte mellandags rea längre utan 09 på juldagen börjar den. Vi blir eggade till att konsumera, hitta de bästa klippen, och får vi chans att stanna upp och ta tillvara på det vi har?
Nu från en konsumtion till en annan…
Dagen innan julafton testsmakade vi julgodiset. Mintsnöbollar, raw pepparkaka, raw after eight, saffransfudge, kola och loving earthchoklad.Allt raw förutom kolan, som blev helt misslyckad med ändå god. Jag är inte så bra på att koka kola, raw är mer min grej men Saga önskade den iår. yum var betyget!

Så äntligen fick vi tända det fjärde ljuset på julaftons morgon!
Jag brukar göra raw ris a la Malta men iår kokade jag vegan tomtegröt till familjen, pressade färsk apelsinjuice, bryggde gynostemma te, drack hembryggd julkombucha och knaprade på glutenfria pepparkakor och för min del en raw variant.

Jag är lite löjlig men traditioner och lägger alltid en julstrumpa vid fotänden på sängen när familjen somnat. Fick vara uppe till efter tolvslaget eftersom Saga aldrig ville somna..
Sam och jag fick böcker och choklad från tomten.

För att få plats med allt gott som ska ätas dukar vi upp julbordet som en jullunch för att i lugn och ro kunna njuta och sedan kolla på Kalle.
julbordet är Cross kitchen, Cross raw/vegan/fisk/ veggo för att alla ska bli nöjda. Och mätt och nöjd blev jag! Favoriterna var rödkål, fänkål och apelsinsallad, grönkålssallad, raw ostar på torkat lökbröd och hummus. Sådan mat skulle jag kunna äta varje dag.. !
jag är löjligt barnslig med Kalle… men i år blev jag snuvad på konfekten. Vi har världens segaste bredband och har därför bara play kanalerna och Kalle visades inte på play !! Jag fick kolla olika youtube klipp i en timma och julkänslan infann sig ändå. Det är när klockan slår tre som det känns som jul på riktigt för mig.. kanske dags att växa upp snart ?!..
vi lyckades se normala ut hela familjen på en bild iallafall ;).

Efter julklappar blev det julfika. Jag som aldrig trodde jag skulle bli hungrig igen. Utökat godsaks bord och en Saffrans cheesecake med apelsin touch.
När Liv somnat på kvällen tog Saga och jag en sen promenad och kikade in alla fönstren och pratade om julen och dess budskap. Sända tankar till att alla ska få känna julens budskap av ljus, gemenskap och glädje. Men verkligheten är långt ifrån det…
På juldagen hade Sam yoga klasser och jag tog en skön vinyasa klass. För att bli så där gott hungrig innan vi skulle fira jul nummer två hos min mamma med bror å familj, hade jag kallbryggt Yerbamate te och sippat på fram till två och efter yoga klassen, innan julmaten, gjort en så där äckligt nyttig grön smoothie. Ja vissa smoothies smakar mer nyttigt än gott. Hysteriskt mycket selleri, sallad, zucchini, banan och ingefära..
idag på vår skrotdag som jag brukar kalla det, när vi inte har en tid att passa inget som måste göras öppnade jag en ljuvlig julklapp till mig själv. Magiskt god choklad skapad av och från Kristfrid Warner, assisterande lärare på Raw Life Education. Chokladen lyste upp denna genomgrå, regnigts annandag.

Så blåser vi ut julen 2017, klockan är alldeles för sent men en förkyld liten Liv som är galet täppt i näsan håller mig vaken och kanske tack vare chokladen jag åt så sent orkar jag vara vaken. Mellan snytningar och assistanserna inatt gör jag yin yoga vid julgranen och är så där innerligt tacksam för det som denna jul burit med sig. Mycket minnen som väller upp, invanda mönster men med det också en chans att vända och göra nytt.
Städa i det mentala skafferiet dagarna innan det nya året. Vad kan du lämna i 2017 års bokslut som du är färdig med? Vad är du inte riktig klar med och behöver ta med dig in i kommande år?
Kram
Erica

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »