Tid – ett nytt år fyllt med ny tid

dec 29, 2017

Är agendan redan fylld med 2018 års aktiviteter? Planering, drömmar, förväntningar, målsättningar?
En helt tomt nytt år som du ska fylla. Mitt enda tips är att fylla det med det är som är viktigt för dig. Och hur vet man vad som är viktigt för en själv. Då brukar jag tänka. Vad gör mig glad? Vad ger mig energi? Vad är lite jobbigt men ändå får mig att växa?
Bodil Jönsson, som har skrivit boken ”Tio tankar om tiden”, sa i en intervju för tidningen Camino att ” Jag är en människa som vill mer än jag kan, så för att hålla styr på mig själv har jag uppfunnit ett sätt att hantera det. Jag kan fortfarande försätta mig i en situation där jag ska prestera betydligt mer till imorgon än vad jag klarar av”. När jag läste dessa rader såg jag mig själv. Tack för att jag har raw food i mitt liv som ger mig energi och inte ger mig ”lånad energi”. Det är så lätt att låna energi från socker, koffein och alkohol – energi som blir dyrt att betala tillbaka. Så mitt mission är att göra mer av det som verkligen verkligen på riktigt är viktigt för mig. Och faktiskt kommer raw food på en av de högsta platserna – ger jag mig mat med livskraft kan jag drömma mer, skapa och förverkliga och  hålla mig friskt samtidigt.
Bodil delar också med sig sitt bästa råd i intervjun som också fastnade hos mig: ”Mitt bästa råd till någon med tidsproblem är att öva sig i att uppleva tiden just så: medan vi sitter här så kommer det en timme eller två till oss. Det finns en skön vila i att vi inte kan göra något åt det. Tiden är den mest diktatoriskt generösa som finns. Du kan inte värja dig mot den ständiga gåvan att om det har gått en minut har du fått en minut. Och detta kommer troligt fortsätta nästa minut, och nästa. Det påverkar hur det känns i magen. Det gör all skillnad i världen”.
Nu får du ett helt nytt år som en gåva! Gott Slut 2017 och så innerligt välkommen 2018!
Kram
Erica
Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »