Vinter Yoga Retreat

jan 14, 2018


Tillbaka på Solhälla men denna gång är det jag som är deltagare. På Solhälla kursgård har vid Raw Life Education och vanligtvis har vi utbildningen på sommaren, som skrivet så åkte jag till Solhälla i fredags för att delta i Yoga Stenungssunds Vinteryogaretreat med lärare Sandra Ferm. I nio år från och till har jag praktiserat Ashtanga Vinyasa Yoga, och lika kär som jag blev i raw food och hur jag kände mig som hemma med raw food, precis samma känsla fick jag när jag provade Ashtanga. Det var Sam min man som arbetade på shalan i Göteborg och sa nu får du signa upp dig på en kurs. Och det gjorde jag och jag är verkligen honom tacksam för det. Jag kan inte ens komma ihåg när jag åkte iväg på ett yoga retreat eller liknande bara för min skull, ofta kan det bli något med raw food som jag åker i väg själv på men då blir det mer som utbildning.
Jag försökte att inte ta med mig massa mat utan bara släppa taget om det. Men grönt pulver, chaga, stevia, teer, miso, raw choklad från Kristfrid ( lyxchoklad som Kristfrid som är assisterande lärare på Raw Life Education) fick följa med ändå…
Snön föll på fredagen när vi kom och lade sig över odlingarna kring Solhälla…Vi bjöds in till en ledd klass på fredagens eftermiddagen och njöt av en god middag tillsammans. Innan läggdags fick vi en guidad meditation och avslappning av magiska Genko.
Efter en god natt sömn vaknade kroppen och själen till liv i en Mysore klass. Varmt som i en bastu blev det av våra varma kroppar och efter en sen frukost tog min vän Susanne och jag en promenad i tystnad.

På eftermiddagen höll jag en föreläsning om raw food, det var så himla fint att få möjlighet att dela med mig av raw food och helst i kombination med yoga. Raw food är practice för mig… Efter det en teknik klass där det kändes att jag hade en kropp. Sandra Ferm är otroligt kunnig, ödmjuk, inkännande, ”duktig”, erfaren, glad, tillåtande – en helt perfekt yogalärare. Jag bugar vid hennes fötter… Kvällen avslutades i bastun med kalla duschar, efter det somnade jag som en bebis…

 
Ny yogad och full av tacksamhet. Men erkänner, det var trögt på mattan. Det gick lite med snigelfart… Men vid sista vinyasan var jag så glad. I did it! Min kropp var med mig eftersom jag lyssnade på den och tog en asana i taget.  Vi fick en skön grön smoothie direkt efter yogan, bästa recovery drycken!

Sandra, kan ni så yoga för denna änglalika kvinna! Läs mer här.
Helt påfylld, och Glad och så löjligt tacksam möter jag söndagskvällen hemma med familjen igen. Måndag imorgon och min yoga matta kommer att rullas ut. Alla som var på retreatet finns med mig på mattan och jag hoppas på snart igen.

”Do your practice and all is coming” – Gurujii Sri K Pattabi Jois.

Kram
Erica

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »