För att raw food ska fungera i vardagen behöver man ha mat förberett. Jag lovar att du är lika glad varje gång du har planerat och tillrett i förväg. Fyra nya rykande recept för dig som är Premium medlem på Raw food by Erica!
* En krämig röra
* Pizza De Luxe
* Super food Mylk – pepprad med superfoods
* Funkar – till- allt -sås
[restrict paid=”true”]
Krämig Röra
En krämig röra är supergott att servera vid sidan av till andra rätter, raw eller lagade. Supergott också på linfrökexet med skivade grönsaker på och vid sidan av i en salladsbowl. Jag är lite hooked på smooked paprika och chipotle, det är något speciellt med den där rökiga smaken.
2,5 dl sesamfrön, solrosfrön eller andra frön och nötter
1 tomat
persilja eller andra gröna blad
2 msk olivolja
juice från en citron
1/2 tsk spiskummin
2 msk oregano
1 tsk tamari
1 tsk smoked paprika
1 dl vatten
en dadel
Mixa tills det blivit en tjock sås.
Pizza De Luxe –
Degen blir till två bottnar och jag förbereder båda pizzorna samtidigt och när de är klara slicar jag upp dem och fryser in i bitar. Dagen innan jag ska äta pizza tar jag upp och tinar några bitar och några timmar innan middagen sätter jag i de i torkugnen för att bli riktigt goda och varma.
Botten: Blir två bottnar
1 liter linfrön
5 dl vatten
2 tsk psylliums husk
1/4 tsk salt
Mal linfrön fint. Lägg i en skål. Rör ned vatten och fiberhusk samt salt. Blanda samman med händerna och forma två rundlar och böj upp lite på kanterna. Torka i cirka 8-10 timmar. Bottnarna ska inte bli för hårda. Frys gärna in en bottnen eller spara i kylen i en veckan om du inte gör båda pizzorna med en gång.
Ost:
2, 5 dl paranötter
juice från en citron
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
en nypa salt
2 msk b-jäst
1 msk lönnsirap eller flytande honung
1 dl vatten
Mixa till en krämig ostsås. Bred över den torkade pizzabottnen, torka igen ( valfritt) i cirka 4 timmar.
Topping förslag:
Tomat, oliver, ruccola, rödlök, soltorkade tomater, strimlad paprika
Toppa pizzan.
Superfood mylk
Försök att få i den här mylken i din dagliga kost under en månad för att känna skillanden. Den är pepprad med superfoods och med hjälp av fettet i nötterna/frön hjälper de att bära ut de fettlösliga vitaminerna i kroppen. Den kan göras för två dagar och sparas men är godast om du gör a la minute.
2-4 msk nötter eller frön eller 2 msk nötsmör
1 msk lecitin pulver
1 msk baobabpulver
1 msk honung
1/4 tsk reishi
1/4 tsk spirulinapulver
1 liter vatten
Mixa samman ingredienserna, valfritt om du vill sila mjölken genom en nötmjölkspåse eller sil. Förvara i kylen, håller i cirka 1 dag.
Funkar- till- allt – sås
Den här såsen blir nästan godast dag fyra då smakerna har fått sätta sig. Tycker du att alg smaken tar över, uteslut nästa gång du gör den.
3 tomater
1 morot
1/2 avokado
2 msk dulse
2 selleri stjälkar
en nypa persilja eller annat grönt
1/4 röd lök
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk tamari
ev. 6 soltorkade tomater
Mixa till en tjock sås.
Variera med smaksättningar som:
mexikanskt, italienskt, indiskt, tahi,
Häll över som en krämig dressing till en sallad, blomkålsris, kelpnudlar, grönsaksnudlar, eller lagade alternativ.
[/restrict]
0 kommentarer