Morgon föreläsning om mer energi

mar 23, 2018


Vintern har varit lång och igår snöade det igen här i Göteborg. Snön kom för att vara borta igen på eftermiddagen. Just den här tiden på året kan det kännas segt och vi längtar verkligen efter mer sol. Trots att vi fuskade hela februari är våren i Sverige något som är helt magiskt och något man längtar efter. Det knoppas, spritter, vårregn, vårsol, blommar, de gröna bladen börjar komma fram – våren är välkommen.
 
I onsdags morses hade Sam och jag en gemensam Energi morgon på Tholin & Larssons – och det var just den vår energin ville förmedla. Likadan energi som får blommorna att komma fram på våren. Varje vår undrar man vart alla de där människorna har varit under vintern, eller hur? Likadant med blommorna, vart gömde de sig under vintern.  Och både yogan och maten är två otroligt viktiga saker att faktiskt tänka på för att få mer energi.

Sam inledde morgonstunden med 30 minuters lugn yoga där deltagarna fick känna in sina kroppar och andning. Att röra på sig ger mer energi. Jag känner med en gång när jag inte gjort yoga på morgonen, och det är inte ett svettigt 90 minuters pass, utan det kan vara 5 minuter på vardagsrums mattan som det blir. Men bara det lilla gör stor skillnad för mig.
 
Sköna nyogade kvinnor redo för att lyssna på raw food !

 
Gunilla samordnare för eventet och en stammis på Sams yoga pass.

Sedan fick jag ta över. När jag är på företag så är det inte så mycket morötter och alger jag pratar om och att gå in hard core på raw food utan hur kan varje person smyga in raw food i deras liv. Olika tips; lägga till grönt, lägga till superfoods och örter, ersätta vanliga sötsaker mot raw food sött, göra detox, göra minifastor och vara förberedd inför ”fällor” exempelvis påsken… det var enormt inspirerande att träffa deltagarna och härligt att de var så peppade. Så pepp att det redan nästa morgon ville köra raw food – de fick recept på smakproverna och jag tror att det kommer blir en del gröna smoothies och raw bollar hädanefter på Tholin & Larsson. Yoga och raw food – en kombo som kan göra stor skillnad för din energi!

Kram
Erica
 
( jag kramar mixern;)!

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »