Månadens Utlottning – boken Lev Helt Enkelt

mar 29, 2018

Jag är så himla stolt  över och har varenda elev som gått Raw Life Education nära mitt hjärta! Att följa deras transformation under och efter utbildningen. Hur de med hjälp av kraften i maten når närmare deras individuella drömmar och visioner. Magiska moments…
Här har Jeanette som gick den allra första starten på Raw Life Education 2012, förverkligat sin dröm. Att skapa sin egen bok om hållbarhet tillsammans med sin familj.  Du kan nu vinna den!
Skriv i kommentarsfältet varför du behöver inspiration till att lev mer enkelt och hållbarare, kom ihåg att ange din email adress. . Vinnaren dras slumpmässigt i slutet av april månad och kontaktas via mail.
 

Boken som vill bidra
Detta är uppföljaren till den omtyckta boken Från frustration till flow med lean@home. Inspirerad av Japan, Pippi Långstrump och en dos sunt bondförnuft ger den verktyg att förändra din vardag på ett varaktigt vis. Hållbart på alla nivåer.
Med hjälp av vackra fotografier och illustrationer berättas hur du med små enkla förändringar kan leva ett mer harmoniskt och hållbart liv. Genom att tänka i flöden kan du frigöra tid, energi och pengar, för det som är viktigt och värdeskapande för dig och för dina medmänniskor.
Inspireras av tyska globetrottern Jeanette, maken Peter och åttaåriga dotter Eja. Idag är de djupt rotade i den småländska myllan efter karriärer på era kontinenter och de bjuder hem oss till sin familj för att visa hur deras vardag har förändrats med lean@home. Med en stor dos självdistans och humor får du insikter, igenkänning och inspiration. Boken pendlar mellan djupaste allvar och sköna skratt. Den håller upp spegeln och får er att reflektera hur ni vill ha det i er unika verklighet och introducerar verktyg för att nå dit. Och ha roligt och njuta på vägen. Lycka till!
Och en fin recension från Bokus:
Viktig, värdefull och vacker
Jag faller direkt för den här boken. För det första är bilderna och layouten väldigt vacker. Och för det andra är den inspirerande och tankeväckande att läsa. Det kryllar av personliga exempel och förslag på hur jag själv kan skapa förbättringar och förenklingar. Allt följer ett flödestänk och kopplas till japansk klokskap. 
Just nu är Lev helt enkelt en coffeetablebook i mitt hem. Jag bläddrar och läser ofta i den.”
Recept:
Längst bak i boken finns också recept som följer de olika stegen i lean. Här ett exempel på ett slöseri-recept. Det är väldigt lite som egentligen behöver bli avfall. Med lite fantasi och nyfikenhet kommer man långt.
 

Foto Martin Inger

PRESSRESTBROWNIE PÅ RÖDBETA
DETTA BEHÖVER DU:
Bas
2 mellanstora rödbetor eller 2-3 dl pressrester, beroende på önskad saftighet
12 dadlar (utan kärna)
3 dl kokosmjöl
1 msk agave sirap
1-2 tsk vaniljpulver
4 msk kakao pulver
2 dl kokosolja (försiktigt smält i vattenbad)
Glasyr
2 msk kokosolja
1 1⁄2 msk honung
40 g kakaomassa (eller 30 g kakaosmör och 10 g kakao)
SÅ HÄR GÖR DU:
Skala och kö rödbetorna väldigt fint i matberedaren, om du använder pressrester kör pressresten en gång ordentligt i mat- beredaren, lägg i dadlarna och kör igen tills de är fin fördelade.  Ha nu i alla resterande ingredienser till basen och kör tills det blir en kladdig och fin deg.
Smält kokosoljan, honungen och riven kakaomassa försiktigt i ett vattenbad, rör om med en visp tills allt har fördelat sig, ställ åt sidan och låt stelna lite grann.
Tryck ut kladdkaksmassan i en kvadratisk form, ca. 2 cm hög. Häll över glasyren så den bildar en jämn yta. Låt allt stelna i kylen detta är ett raw -recept, så inget behövs bakas 🙂
Det går jättebra att göra detta till små muffins också

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

December månad har gått i rasande fart. Det har varit fullt upp på Regnbågens. Det är så härligt att träffa kunder och hjälpa dem i deras val att välja rätt gåva. För att skapa balans har jag försökt vara ute i naturen så mycket jag kunnat. Liv och jag letar...

Veckan som varit

Veckan som varit

Jag har haft en intensiv vecka på jobbet, vilket är så roligt men jag får komma ihåg i det roliga att återhämta mig. Så det var så underbart att helgen som var att bara Liv och jag och hunden var i vår egen lilla bubbla. Jag delar mer spontant på instagram vad som...

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

3 Kommentarer

 1. Catharina Nilsson

  Jag har levt ”Raw”…men halkat av ”banan” så att säga.
  Skulle behöva en liten knuff i rätt riktning igen.
  Jag lever i och av naturen här i skogen och har startat företaget ” Skogstrollets örter och bin”.
  Men en liten extra puff skulle vara guld värd.
  Tack på förhand.

  Svara
 2. Pascale Hoffmann

  Jag är tjänstledig från mitt jobb f.o.m. 9 april (jobbat 120% i många år och ska nu försöka hålla mig till 25%) och ska gå ner i tempo. Den ekonomiska konsekvensen av att jobba mindre gör att jag behöver lära mig att leva enklare. Under ledigheten kommer jag att ”downsiza” och döstäda och behöver all inspiration jag kan få.
  Jag ser fram emot en givande och lugnare tid – med tid att läsa böcker.
  Hälsningar
  Pascale

  Svara
  • Admin Erica

   Grattis Pascale!
   Du blev vinnare, boken sänds till dig via post.
   kram
   Erica

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »