Torkat i väntan på färskt – 7 nya recept till Premium medlemmar

mar 29, 2018


Torkade frukter, då drar en del direkt kopplingen till ”Å vad sött!!!!”. Jag instämmer, torkad frukt är sött, men inte så sött ändå om man jämför med de sötningsalternativ som oftast förekommer i raw food desserter; dadlar, agavesirap, honung, lönnsirap, kokospalmsocker. Så att söta med torkad frukt eller bär kan faktiskt göra en dessert eller mellanmål mindre söt faktiskt.
Som Premium medlem hos Raw food by Erica får du 7 sprillans nya recept med torkade frukter och bär.
 

[restrict paid=”true”]
Katrinplommonsylt
Det är gott, nyttigt och sockerfritt att göra sin egen sylt.
225 g blåbär, frysta eller tinade
10 katrinplommon,blötlagda
1 msk chiafrön
en skvätt citronjuice
Blötlägg katrinplommon cirka 4 timmar. Tina blåbär. Mixa ingredienser i en mixer till en slät konsistens. Förvara i en tättslutande burk i cirka en vecka.
 

 
Katrinplommon Brownie

Katrinplommon är suveränt gott med lakrits! Katrinplommon har en slags anissmak i sig själv. Vill du ha brownien mer söt, tillsätt honung om du vill.
250 g katrinplommon
1 dl hackade valnötter
2 msk kokosolja
2 tsk lakritspulver
en nypa vaniljpulver
Är katrinplommonen mjuka behöver du inte blötlägga dem. Är de torra, blötlägg dem i cirka 4 timmar. Slå av blötläggningsvattnet och kör katrinplommon tillsammans med lakritspulver och kokosolja i en matberedare. Smaka av med mer lakritspulver om du vill ha en intensivare lakritssmak. Grovhacka valnötter. Vänd ned i katrinplommonsröran. Lägg i en mindre fyrkantig form. Ställ in i kylen för att sätta sig 1-2 timmar, skär i fyrkanter 3 x 3 cm, fortsätt att förvara i kylen. Det går även bra att frysa och tina efter behov och lust.
 
Mango smoothie, 2 glad
Våren tar sin tid men jag känner mer och mer att jag verkligen behöver det fräscha gröna. I väntan på de gröna bladen köp färska gröna blad och lägg även till ett grönt pulver som spirulina eller vetegräs. Extra grönt gillar kroppen!
Alternera med kokosvatten, vatten eller grönt te som vätskebas
3 dl mylk, växtbaserd mjölk
1 msk citronjuice
1 tsk spirulina
2 nävar gröna blad, ex machesallad ( på bilden)
4 mango skivor, blötlagda eller 1 pkt fryst mango (tinad)
Blötlägg mangoskivor i minimum 2 timmar. Mixa samman ingredienserna till en len smoothie. Vill du ha en kall smoothie, använd en fryst banan- mer milkshake känsla.

Overnight oats med tranbär, 1 portion
Övernattade gryn är min bas i min kost på vintern och på en seg vår. Jag känner att jag behöver lite mer tyngd. Lite trist i smaken om man inte har något som smaksättare, med syrliga tranbär blir grynen och fröna läckrare. Och när jag verkligen vill lyxa till det, ringlar jag över yaconsirap och strör över bipollen. Bästa to go maten på resan, till mellis och som en ”smyg lunch” på ett café ( som inte har något som du vill äta;).
2 dl mylk,växtbaserad mjölk
1 msk chiafrön
1 dl havregryn
2 msk tranbär
en nypa salt
toppa med äpplebitar, torkade äppletärningar, banan samt malen kanel-och kardemummapulver
Blötlägg havregryn, chiafrön och tranbär med en nypa salt och mylk. Låt stå 4-8 timmar. Toppa med färska äppelbitar, bananskivor, malen kardemumma och kanel samt torkade äppeltärningar.
 

Dadelgodis med äpplegömma
Det bästa smaker i en äpplepaj hittar du i detta dadelgodis! Barnen gillar att få dem i färgglada muffinsformar som tv godis. Det blir lite kladdigt, så en handduk för att torka sig på istället för på soffan;)
250 g dadlar, blötlagda
½ dl kokosolja
1 msk kanel
1 dl torkade äppletärningar
Blötlägg dadlar 4-8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet. Kör dadlar med kokosolja och kanel i en matberedare. Vänd ned torkade äppletärningar med en slev. Rulla till bollar och förvara i frysen. När du förvarar i frysen, fortsätter äpplebitarna att vara crunchiga.

Mullbärsboll med salty carameltwist, 10 mindre bollar
Salt och sött i en perfekt kombination!
2 dl pecannötter ( går att byta ut mot valnötter)
1 dl mullbär
en stor nypa salt
1 msk lönn-eller agavesirap
en liten nypa vaniljpulver
Dubbla recepten om du endast har en standard storlek av matberedare.
Kör pecanötter finmalda i en matberedare. Tillsätt mullbär, salt och sirap. Kör tills allt blandat sig och du kan forma till bollar. Förvara i kylen.
 

Nötfri tårta med hallon, 6-8 portioner
Du kan även göra tårt bottnen till små bollar. Den går även utmärkt att göra i förväg och frysa in.
250 g torkade fikon, blötlagda
250 g torkade aprikoser, blötlagda
½ dl torkade tranbär
2 msk tahini
skal från 1 lime
juice från en lime
Topping:
225 g hallon som topping, tinade eller andra bär/ frukter
Kokosgrädde, vispad
Blötlägg fikon och aprikoser 4-8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet. Kör den torkade frukten i matberedaren med tahini, rivet citronskal och juice från en halv lime.Smaka av och tillsätt eventuellt mer limejuice. Tryck ut bottnen i en pajform. Ställ den i kylen för att sätta sig 1-2 timmar. Tina hallon. Toppa med hallonen och servera med vispad kokosgrädde [/restrict]
 

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Jag älskar att göra min egen yoghurt hemma, dels för att jag vet exakt vad som är i den och att det är något lyxigt att se hur färsk yoghurten kan vara. Här har jag använt Greatlife probiotika Flora. Jag tog en burk med Änglamarks kokosgrädde, hällde upp i en...

Basilika och jordgubbsyoghurt

Basilika och jordgubbsyoghurt

Mina färska örter håller på att vissna på balkongen. Jag tar in för att torka men tar även vara på dem genom att tillsätta i smoothies eller som imorses när jag gjorde en basilika jordgubbssylt yoghurt. 1 paket frysta jordubbsr 1 burk kokosgrödde massor med badilika 1...

Recept -Happy Skin Cleanse

Recept -Happy Skin Cleanse

Happy Skin CleanseI boken finns ett meny program för en vecka, flera olika slags topp 10 mat för att boosta huden, juice cleanse - och jag har testat allt. Jag provlagade och justerade programmet som Johanna hade skapat och så otroligt god mat, enkelt, och verkligen,...

Månadens utlottning – Happy Skin

Månadens utlottning – Happy Skin

Sådan galen lycka att äntligen få lotta ut ett exemplar av boken ”Happy Skin”! Jag såg att jag hade skrivit i min dagbok förra året vid denna tiden att ”nu börjar vi med Happy Skin”, det var då som Johanna och jag på riktigt satte oss ned och förberedde en synopsis...

September månads inspirationsbrev

September månads inspirationsbrev

Spegel spegel på väggen där Det var en fras som Johanna Bjurström och jag hade med oss under arbetet med hennes bok ”Happy Skin”. Jag fick äran att vara med som projektledare för hennes bok och WOW resultat blev så snyggt gjort av Stephanie Sifvert, otroligt mycket...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »