Raw Cupcakes – sprillans nya recept för Premium Medlemmar

aug 3, 2018

Unbakes cupcakes
Barn älskar att göra cupcakes, och jag med! Leka med färger och former. Jag är usel på att spritsa men min dotter Saga, 10, år älskar att spritsa men denna gång försökte jag göra det helt själv. Resultatet blev inte det bästa men försöker man aldrig så lär man sig aldrig tänker jag. Så jag kommer fortsätta att spritsa tills jag blir duktig på det!
Dessa cupcakes kräver lite pill men det är både roligt och gott.
Varje recept ger cirka 5 stora eller 10 små cupcakes.
Vill du byta ut honung och lönnsirap kan du göra det mot agavesirap som är mer neutral i sin smak.
Där det står nötmjöl i dina recept går det suveränt att använda pulp från om du gjort nötmylk 🙂
Går utmärkt att göra helt klara och ta fram och tina efter det du blir sugen eller får gäster!
* Läckra Vaniljcupcakes
* Maffiga Kokoscupcakes med mangofyllning och citrongräs frosting
* Nutella Chokladcupcakes med hasselnötter
[restrict paid=”true”]
Vaniljcupcakes
Sylt:
400 g färska eller frysta jordgubbar
1/2 dl xylitol
2 msk citronjuice
1 krm vaniljpulver
Du kan göra sylten på två sätt.
1) Mixa sylten med 3 tsk psylliumhusk och låt den stelna något
2) Mosa ingredienserna i en skål. Ställ in i torkugnen och låt sylten torkas cirka 20 timmar så den blir fast.
Frosting:
150 gr cashewnötter, blötlagda 2-4 timmar
1 msk citronjuice
2 msk vatten
1/4 dl lönnsirap
1 dl xylitol
1 krm vaniljpulver
1 dl kokosolja, flytande
valfritt 2 tsk rödbetsjuice för röd färg
Mixa samtliga ingredienser i mixern tills det blir helt lent. Försök att använda så lite vätska som möjligt när du gör frostingen, blir den för lös blir det svårt att spritsa den. Enklast är att hälla upp frostingen på spritspåse med en gång och ställ sedan in i kylen för att sätta sig cirka 2 timmar.
Kakdeg:
2 dl mandel
1 tsk vaniljpulver
1 dl lucuma
4 msk lönnsirap eller honung
4 msk vatten
Kör alla ingredienser i en matberedare tills det blir fast. Tryck ut i cup cakes formar. Fyll med sylt. Spritsa på topping. Ställ i kylen tills servering.
Kokoscupcakes med mangofyllning och citrongräs frosting
Sylt:
150 gr torkad mango
1 dl färskpressad apelsinjuice
Blötlägg mangon i apelsinjuicen i cirka en timma. Häll bort den juice som inte dragits in i mango. Mixa mangon lite chunky i en liten matberedare.
Frosting:
150 g cashewnötter, blötlagda 2-4 timmar
4 droppar med citrongräs olja ( kan uteslutas)
2 msk vatten
1 msk citronjuice
2 msk lönnsirap
3/4 dl xylitol
2 dl kokosolja, flytande
1/2 tsk gurkmeja
Mixa samtliga ingredienser i mixern tills det blir helt lent. Försök att använda så lite vätska som möjligt när du gör frostingen, blir den för lös blir det svårt att spritsa den. Enklast är att hälla upp frostingen på spritspåse med en gång och ställ sedan in i kylen för att sätta sig, cirka 2 timmar.
Kakdeg:
2 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk honung
2 msk vatten
Kör alla ingredienser i en matberedare tills det blir fast. Tryck ut i cup cakes formar. Fyll med sylt. Spritsa på topping. Ställ i kylen tills servering.
Chokladcupcakes med hasselnötter
Frosting:
1, 5 dl cashewnötter, blötlagda 2-4 timmar
1 dl nötmylk
1/2 dl kokossocker
1 tsk vaniljpulver
2 msk raw kakaopulver
1 dl kakaosmör, flytande
Mixa samtliga ingredienser i mixern tills det blir helt lent. Försök att använda så lite vätska som möjligt när du gör frostingen, blir den för lös blir det svårt att spritsa den. Enklast är att hälla upp frostingen på spritspåse med en gång och ställ sedan in i kylen för att sätta sig cirka 2 timmar.
Kakdeg:
1 dl nötmjöl, ex hasselnötsmjöl eller mandelmjöl
1 dl hasselnötter
1/2 kokossocker
1 tsk kanel
30 ml vatten
en nypa salt
Kör hasselnötterna tills de är grovhackade i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och pulsa tills det blivit en deg men inte helt slät. Fyll cupcakes formar, mindre storlek till toppen med kakdegen. Spritsa sedan på frostingen. Ställ kylt till serveringen.
[/restrict]
En vän på besök

En vän på besök

Igår kom en vän på besök och jag hade i princip inget hemma i kylen så jag fick vara kreativ med det jag hade. Linda som min vän heter träffar jag ungefär en gång om året. Vi möttes 2006 när vi var praktikanter på Levande Föda gården på Väddö. Sedan dess har vi delat...

Älskar mitt jobb

Älskar mitt jobb

Jag älskar verkligen mitt jobb med Raw food by erica och på Holistic Health Academy! Varje dag känner jag en sådan glädje att få sprida och verka för det som är viktigt för mig och som jag älskar och kan i sin tur bidra till en bättre hälsa för mina medmänniskor. Det...

Ericas Detox dag på Ekoappen

Ericas Detox dag på Ekoappen

Sommaren är exemplarisk att göra en detox! Det är så mycket lättare när det är varmt ute och du kanske är ledig och kan vila lite extra?Här får du en artikel som jag skrev för Ekoappen om hur du kan göra en detox dag <3På Ekoappen finner du det senaste inom...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »