Recept i samarbete med Nordic Superfoods

sep 20, 2018

En lycka att få skapa med Superpulver från Nordic Superfood – hoppas du kommer gilla de nordiska superpulvren lika bra som jag gör!

Blå bollar, cirka 40 st
 Nötfria bollar, och gör en stor sats – de kommer att gå åt fort!
4 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
200 gr katrinplommon, blötlagda
4 msk blå pulver + 1 msk att rulla i
2 msk kokossocker
2 msk kokosolja
2 msk av blötläggningsvattnet från katrinplommonen
Blötlägg katrinplommon 4- 8 timmar.
Kör samtliga ingredienser i matberedaren. Rulla till bollar och rulla i pulvren.

 

Hi Yoga Bollar
Jag caterade bollar till en utbildning på Hi Yoga i Göteborg och skapade ett recept perfekt för yoga kroppars behov, och andra kroppar också;)
En stor sats
6 dl solroskärnor
4 dl riven kokos
25 – 30 dadlar
3 msk maca pulver
5 msk Nordic Super foods Gula pulver – Havtorn/Nypon/Hallon
Rivet skal from två eko citroner
Juice från en citron
En stor nypa salt
1 dl Riven kokos blandat med 1 msk gurkmeja
Kör solrosfrö och kokos cirka 5 minuter i matberedaren tills det är finmalt. Lägg i pulver plus salt. Kör igen. Lägg i dadlar, juice och Zest.
Kör tills det blandat sig. Rulla till bollar och rulla gurkmeja kokos
 
 


 

Grönaste smoothien, 2 glas
 Det här är verkligen en grön smoothie – spetsad med den bästa gröna pulverblandningen. Krämig och god och vill du ha den ljummen använd varmt grönt te!
1 avokado
2 dl kokosvatten
1 päron
1 lime, skala
1 msk kokossmör
1-2 dl grönt te
2 nävar spenat eller andra gröna blad
1 msk grönt pulver

 

Röd Morgon yoghurt
Så vackert röd och läcker med en röd morgonyoghurt med bas av kokosmjölk.
1 burk kokosmjölk
7  aprikoser, blötlagda
2 msk röd blandning + 1 msk röd blandning
1/2 tsk vaniljpulver
1 fryst banan eller 2 dl fryst honungsmelon
Garnera med granatäpple
Mixa samtliga ingredienser i en mixer eller matberedare. Toppa med granatäpple.
Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »