Vårens tillfälle Raw Life Education – välkommen in i vår bubbla

maj 10, 2019


Här kommer lite huller om buller bilder från våra dagar på Raw Life Education andra tillfället. Vi är så absorberade i vår bubbla, att det är lätt att glömma att det finns en telefon, men den är bra att ta kort med. Annars brukar omvärlden får vänta lite medans vi djupdyker in i det ” raw:a” livet.
På utbildningen har vi till 99 % eko varor och så mycket vi kan från vår ekobonde eller från Solhällas egna odlingar. Vilda blad är något som vi plockar och äter varje dag.

Praktiska moment i köket är inslag för deltagarna mellan föreläsningar. Här är vi i full gång med att skapa desserter. Kreativt kaos!

Juicning av grön och vild morgon shot.

 

Smakar väldigt grönt och vilt – pure power!

Åke som levt med raw food sedan 1970- talet föreläser om ekologisk odling – varför, hur och massa tips på hur man kan skapa hemma odlingar. Han är så enormt kunnig inom detta område och jag har lyssnat på honom väldigt många gånger men lär mig alltid mycket nytt.

Fika time – Morotskaka med Cashewyoghurt frosting från min nya bok ”Enkel Kombucha och Kimchi”. Den gick hem oss alla 🙂 Puh!
 

Och mumsig fylld jordnötschoklad och en raw dumle variant – så löjligt gott och blir en pick up mellan föreläsningarna.


 

 

Rädisor krispigare än någonsin direkt från växthuset och vårlökar..

 

Dagarna är långa och intensiva och vissa dagar har jag inte ens gått ut – ha ha. Men att få stanna upp i de vackra miljöerna kring Solhälla och ta in dess skönhet det är som att landa i mig själv om och om igen.

Ljuvliga Olivia som var assistent gjorde en sol frukost till oss – lika ljuvligt god som Olivia är fin.

 

Vi äter, skrattar, delar så mycket ihop under våra dagar. Här träffas vänner för livet.
Kristfrid hade en föreläsning om eteriska oljor och dess fantastiska inverkan på oss och vilken smakförhöjare det också ger maten.

Som hemläxa får deltagarna göra en tre rätters måltid. Vilka kombinationer och kreationer de får till. Vi äter tills vi storknar bokstavligt talat!

 

 

Att se hur deltagarna skapar tillsammans och serverar och den kärlek de förmedlar genom maten är extraordinärt och jag är så otroligt tacksam att få vara en del av det.

Här är en måltid som smakar precis som ”lagad” mat. På utbildningen lär jag ut hur vi kan skapa balans med den raw maten även på vintern. Tempura veggies kallas denna rätt och ingen skulle kunna tro att den är raw.

Det är min passion att få dela mina kunskaper inom raw food vidare. Under 14 år nu har det varit en gigantisk stor del av mitt liv – och kommer att vara så länge jag lever.

En kväll med kristall skålar och avslappning…

 

 

Fred och kärlek – det är vad vi Raw Life Educators vill sprida här i världen.

Välkommen till vår familj nyblivna Raw Life Educators! Så stolt jag ÄR över dessa otroliga kvinnor som är redo att ta världen med grön storm.

Vi fick till ett morgon dopp i kalla Hällungen.

Lyckliga och lite kalla.

Sommartårtan – en sommardröm för smaklökarna!

Kristfrid, assisterande lärare och jag – RAW POWER!

Skåla i kombucha – så klart!

Vackra desserter tar form och äts upp 🙂

Sent på kvällen i disken efter diplomeringsmiddagen. Ett ställe där jag faktiskt gillar att vara ;).

Alla fina och festklädda i vårkvällen innan en dignande tre rätters väntar och en lång natt.

Kristfrid och jag längtar och siktar in oss på Höstens tillfälle där det finns ett fåtal platser kvar. Vi älskar att vara på Solhälla och se hur vi kan sprida raw livsstilen vidare. Helst hade vi velat vara kvar här för att alltid ta emot nya deltagare och ge vidare grön passion till andra.
Kram
Erica

2 Kommentarer

 1. Gabriella

  Underbara bilder från en helt magisk utbildning dom jag är evigt tacksam för. Även om bilderna talar sitt tydliga språk är ju detta något som verkligen måste upplevas. Hur du sprider din kärlek genom maten men också genom allt du gör och hur du möter oss, dig själv och livet<3 Varm kram och kärlek till dig

  Svara
  • rawfoodbyerica

   Kärlek och omfamningar till Underbara DU!
   Kramar
   Erica

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »