Öron akupressur

jun 7, 2019


En massage är något alla borde unna sig. Jag är hemskt dålig på att unna mig det, mest för att jag inte tar mig tiden att göra det. Men därför är det så underbart att rakt över vägen från vårt hus finns Stina, det tar mig 30 sek från att lämna mitt hus tills att jag står inne i Stinas behandlingsrum. Det bästa är att Stina är helt fantastisk på det hon gör. Jag har gått på guasha, en skrapmetod för att släppa på slagg produkter. Det har hänt massor med energin i mina ben sedan dess eftersom med min ryggskada har nedsatt funktion i dem, med nerver och cirkulation, så behöver de massor av omtänksamhet.
Stina masserar på det där sättet så det gör ”göttont” som vi säger i Göteborg. När hon masserade mig den här gången sa hon ”Erica vi får sätta lite frön i ditt öra tror jag”. Så himla fint av henne. Jag har haft öronakupressur flera gånger tidigare och det fungerar kraftfullt. Och just därför vill jag dela detta så att fler får veta att det är så bra med öronakupressur.
 

 

Så här skriver Stina om öronakupressur:

Jag arbetar med NADA (National Acupuncture Detoxification Association) systemet som är en standardiserad behandling med fem givna punkter som användes från början framför allt vid beroendeproblematik så som tex rökning, alkohol- narkotika- och läkemedelsberoende. Studier visar att man berör även följande: viktproblem, situationer med stress och trauma, cirkulationssystemet, vid koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter, immunförsvaret, ont i musklerna, oro samt vid depression. Behandlingen upplevs ofta som starkt rogivande vilket kan bero på att flera av punkterna i metoden ligger i den del av örat som är kopplat till centrala nervsystemet. Man kommer åt en nerv som heter Vagusnerven och det ända stället på kroppen som man kan komma åt denna utifrån är i örat. Vagusnerven är en nerv som sprider sig från örat ner till underlivet och man kommer åt de flesta organs energier via Vagusnerven.
NADA Öronakupressur är helt ofarligt och det hjälper kroppens egna läkekrafter.
Hur går det till?
Öronakupressur fungerar som öronakupunktur – men i stället för nålar sätter man små kulor eller frön, som fästs på akupunkterna med små plåster. Kulan utövar ett kontinuerligt tryck på akupunkten och det fiffiga är att man själv kan stimulera punkterna mellan behandlingarna. Man låter fröna sitta i ett örat i ca 1 vecka innan man tar ut dem eller kommer tillbaka till mig så sätter jag nya och då i det andra örat.
Fördelar med NADA
NADA är effektivt, billigt och utan biverkningar. Det går fort att utföra, man behöver bara komma åt patientens öra och det ges med fördel i grupp. NADA minskar behovet av läkemedelsförskrivning både för speciella åkommor och dess biverkningar. NADA kan användas på gravida. NADA är som mest effektivt när det är som svårast och fungerar direkt. NADA har visat sig hjälpa vid psykiska probelm. NADA kan ges till patienter som inte är mogna för annan behandling. NADA ger bättre sömn och är miljövänligt.
Läs mer på sidan www.nada-sverige.se


Boka din tid hos Stina här!
Alla sätt till hälsa är jag öppen för och vill utforska. Så prova öronakupressur för att du ska må ännu bättre än du redan gör:)
Kram
Erica
 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »