Rosa Nice Cream

jun 7, 2020

På eftermiddagen när jag hämtar Liv från förskolan brukar vi göra mellanmål ihop. Vi hämtar henne oftast innan mellanmålet vid halv tre, eftersom mellanmålet oftast är mackor, mackor och åter mackor. Helt förståeligt eftersom det är lätt, nästan alla barnen gillar och de blir mätta.

Såklart vill vi också tillbringa tid med vår lilla Liv som håller på att bli stor och att vi gillar att känna in dagsformen och styra mellanmålet därefter. När termometern visade varma grader blir det ofta glass som dagsformen efterfrågar.

Häromdagen gjorde vi rosa glass med ett rosa pulver från Raw Nice. Dragonfruitpulver som är en tropisk frukt.

Vi tog frysta bananer 4 stycken, en klump pulver ( vi hade inte stängt påsen och fukt kommit in och få klumpade det tyvärr ihop sig) cirka 3 msk tror jag klumpen var. Jag hällde i lite vatten cirka 1 msk men vanligtvis för att få Nice Cream mer smooth är att lägga med 1 msk vitt mandelsmör och lite vätska. Beroende på vilken mixer som du har behöver du olika mängd vätska. Blir det mer som en smoothie frys in i formar igen istället för att äta med en gång.

Liv ville tillsätta lite sötningsmedel också så det blev 1/2 msk lönnsirap.

4 frysta bananer

3 msk dragonfruit pulver

1/2 msk lönnsirap

1 msk vitt manselsmör ( valfritt)

1-3 msk vatten beroende på vilken slags mixer du har

Har du inte en stark mixer, kör i matberedaren.

Prova med andra superfoodspulver, börja med en mindre mängd och smaka av med mer så smaken inte blir för intensiv.

Ha alltid frysta bananer eller frysta bär redo för en läskande glass!

I min bok Rawsome delar jag många glass tips!

Kram

Erica

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »