Lavendel skorpor

nov 17, 2020

När du gör mandelmjölk blir det ofta massor av pulp över. Kristfrid, assisterande lärare på Raw Life Education är jättebra på att ta hand om alla rester som blir från det vi lagat på utbildningen. Hon kom på detta recept med mandelpulpen. Jag uteslöt de skurna mandlarna och lade ned en kaffe essens istället, så mina skorpor blev kaffe latte skorpor istället. Här får du Kristfrids recept!

Kram

Erica

Lavendelskorpor

1,5 dl mandelpulp

1 dl groddat, torkat bovete

2 färska dadlar och 1 msk kokossocker

2 msk mandlar skurna i stora bitar (varje mandel delas i 3-4 bitar)

1 nypa salt

1 droppe lavendelolja (var noga med kvalitén så att den är ok för invärtes bruk)

Kör det torkade bovetet kort i matberedare så att det krossas lite, men inte blir mjöl, lägg över i en bunke. Kör dadlarna i matberedaren. Lägg alla ingredienser i bunken och blanda för hand. Rulla till långa korvar och skär i skivor, ca 1-1,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och låt torka först på 63 grader i 2 timmar, sedan 46 grader ytterligare 10 timmar eller tills de är helt torra. Avnjut tillsammans med en kopp te och tända ljus.

 Till er som gör egen mandelmjölk, testa detta recept på goda Lavendelskorpor.
Mandelmjölk görs enkelt genom att blötlägga mandlar över natten, skölj av och mixa med vatten. Sila genom silduk och förvara i kylen.
Måtten varierar beroende på hur tjock mjölk man vill ha och hur dyr den får lov att bli 😉
1,5 – 5 dl mandlar
10 dl vatten
Ev. en nypa salt
Pulpan som blir över är perfekt att spara i frysen eller använda direkt.
Lavendelskorpor
1,5 dl mandelpulp
1 dl groddat, torkat bovete
2 färska dadlar och 1 msk kokossocker
2 msk mandlar skurna i stora bitar (varje mandel delas i 3-4 bitar)
1 nypa salt
1 droppe lavendelolja
Kör det torkade bovetet kort i matberedare så att det krossas lite, men inte blir mjöl, lägg över i en bunke. Kör dadlarna i matberedaren. Lägg alla ingredienser i bunken och blanda för hand. Rulla till långa korvar och skär i skivor, ca 1-1,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och låt torka först på 63 grader i 2 timmar, sedan 46 grader ytterligare 10 timmar eller tills de är helt torra. Avnjut tillsammans med en kopp te och tända ljus.
Köp din olja här:)
https://www.mydoterra.com/pureessencese

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

December månad har gått i rasande fart. Det har varit fullt upp på Regnbågens. Det är så härligt att träffa kunder och hjälpa dem i deras val att välja rätt gåva. För att skapa balans har jag försökt vara ute i naturen så mycket jag kunnat. Liv och jag letar...

Veckan som varit

Veckan som varit

Jag har haft en intensiv vecka på jobbet, vilket är så roligt men jag får komma ihåg i det roliga att återhämta mig. Så det var så underbart att helgen som var att bara Liv och jag och hunden var i vår egen lilla bubbla. Jag delar mer spontant på instagram vad som...

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »