Lavendel skorpor

nov 17, 2020

När du gör mandelmjölk blir det ofta massor av pulp över. Kristfrid, assisterande lärare på Raw Life Education är jättebra på att ta hand om alla rester som blir från det vi lagat på utbildningen. Hon kom på detta recept med mandelpulpen. Jag uteslöt de skurna mandlarna och lade ned en kaffe essens istället, så mina skorpor blev kaffe latte skorpor istället. Här får du Kristfrids recept!

Kram

Erica

Lavendelskorpor

1,5 dl mandelpulp

1 dl groddat, torkat bovete

2 färska dadlar och 1 msk kokossocker

2 msk mandlar skurna i stora bitar (varje mandel delas i 3-4 bitar)

1 nypa salt

1 droppe lavendelolja (var noga med kvalitén så att den är ok för invärtes bruk)

Kör det torkade bovetet kort i matberedare så att det krossas lite, men inte blir mjöl, lägg över i en bunke. Kör dadlarna i matberedaren. Lägg alla ingredienser i bunken och blanda för hand. Rulla till långa korvar och skär i skivor, ca 1-1,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och låt torka först på 63 grader i 2 timmar, sedan 46 grader ytterligare 10 timmar eller tills de är helt torra. Avnjut tillsammans med en kopp te och tända ljus.

 Till er som gör egen mandelmjölk, testa detta recept på goda Lavendelskorpor.
Mandelmjölk görs enkelt genom att blötlägga mandlar över natten, skölj av och mixa med vatten. Sila genom silduk och förvara i kylen.
Måtten varierar beroende på hur tjock mjölk man vill ha och hur dyr den får lov att bli 😉
1,5 – 5 dl mandlar
10 dl vatten
Ev. en nypa salt
Pulpan som blir över är perfekt att spara i frysen eller använda direkt.
Lavendelskorpor
1,5 dl mandelpulp
1 dl groddat, torkat bovete
2 färska dadlar och 1 msk kokossocker
2 msk mandlar skurna i stora bitar (varje mandel delas i 3-4 bitar)
1 nypa salt
1 droppe lavendelolja
Kör det torkade bovetet kort i matberedare så att det krossas lite, men inte blir mjöl, lägg över i en bunke. Kör dadlarna i matberedaren. Lägg alla ingredienser i bunken och blanda för hand. Rulla till långa korvar och skär i skivor, ca 1-1,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och låt torka först på 63 grader i 2 timmar, sedan 46 grader ytterligare 10 timmar eller tills de är helt torra. Avnjut tillsammans med en kopp te och tända ljus.
Köp din olja här:)
https://www.mydoterra.com/pureessencese

En vän på besök

En vän på besök

Igår kom en vän på besök och jag hade i princip inget hemma i kylen så jag fick vara kreativ med det jag hade. Linda som min vän heter träffar jag ungefär en gång om året. Vi möttes 2006 när vi var praktikanter på Levande Föda gården på Väddö. Sedan dess har vi delat...

Älskar mitt jobb

Älskar mitt jobb

Jag älskar verkligen mitt jobb med Raw food by erica och på Holistic Health Academy! Varje dag känner jag en sådan glädje att få sprida och verka för det som är viktigt för mig och som jag älskar och kan i sin tur bidra till en bättre hälsa för mina medmänniskor. Det...

Ericas Detox dag på Ekoappen

Ericas Detox dag på Ekoappen

Sommaren är exemplarisk att göra en detox! Det är så mycket lättare när det är varmt ute och du kanske är ledig och kan vila lite extra?Här får du en artikel som jag skrev för Ekoappen om hur du kan göra en detox dag <3På Ekoappen finner du det senaste inom...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »