Lavendel skorpor

nov 17, 2020

När du gör mandelmjölk blir det ofta massor av pulp över. Kristfrid, assisterande lärare på Raw Life Education är jättebra på att ta hand om alla rester som blir från det vi lagat på utbildningen. Hon kom på detta recept med mandelpulpen. Jag uteslöt de skurna mandlarna och lade ned en kaffe essens istället, så mina skorpor blev kaffe latte skorpor istället. Här får du Kristfrids recept!

Kram

Erica

Lavendelskorpor

1,5 dl mandelpulp

1 dl groddat, torkat bovete

2 färska dadlar och 1 msk kokossocker

2 msk mandlar skurna i stora bitar (varje mandel delas i 3-4 bitar)

1 nypa salt

1 droppe lavendelolja (var noga med kvalitén så att den är ok för invärtes bruk)

Kör det torkade bovetet kort i matberedare så att det krossas lite, men inte blir mjöl, lägg över i en bunke. Kör dadlarna i matberedaren. Lägg alla ingredienser i bunken och blanda för hand. Rulla till långa korvar och skär i skivor, ca 1-1,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och låt torka först på 63 grader i 2 timmar, sedan 46 grader ytterligare 10 timmar eller tills de är helt torra. Avnjut tillsammans med en kopp te och tända ljus.

 Till er som gör egen mandelmjölk, testa detta recept på goda Lavendelskorpor.
Mandelmjölk görs enkelt genom att blötlägga mandlar över natten, skölj av och mixa med vatten. Sila genom silduk och förvara i kylen.
Måtten varierar beroende på hur tjock mjölk man vill ha och hur dyr den får lov att bli 😉
1,5 – 5 dl mandlar
10 dl vatten
Ev. en nypa salt
Pulpan som blir över är perfekt att spara i frysen eller använda direkt.
Lavendelskorpor
1,5 dl mandelpulp
1 dl groddat, torkat bovete
2 färska dadlar och 1 msk kokossocker
2 msk mandlar skurna i stora bitar (varje mandel delas i 3-4 bitar)
1 nypa salt
1 droppe lavendelolja
Kör det torkade bovetet kort i matberedare så att det krossas lite, men inte blir mjöl, lägg över i en bunke. Kör dadlarna i matberedaren. Lägg alla ingredienser i bunken och blanda för hand. Rulla till långa korvar och skär i skivor, ca 1-1,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och låt torka först på 63 grader i 2 timmar, sedan 46 grader ytterligare 10 timmar eller tills de är helt torra. Avnjut tillsammans med en kopp te och tända ljus.
Köp din olja här:)
https://www.mydoterra.com/pureessencese

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

Utlottning – Martas Glutenfria bröd

Utlottning – Martas Glutenfria bröd

Vem säger nej till en macka? Något jag alltid varit svag för och fortfarande kan gilla helst nu när det blir kyligare och kroppen behöver mat med lite mer substans. Min kost består vanligtvis minst 80 % raw mat, så jag är så glad att Marta, som jag träffat på en Raw...

Ta en paus

Ta en paus

Sometimes I loose my way but I always know that I will come back home. During my 15 years with raw food I have found my way how food can assist me in my life process of remembering who I am, what I came here for and how I can live my life in joy and love. In...

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrålar i årets online-event Det är en otroligt stor ära att få vara en del av årets Flow Summit! Där får jag dela min helhetssyn på hjur maten påverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »