Raw Chokladkaka med rödbeta

jan 16, 2021

Chokladkaka med syrade rödbetor

Gör nyttiga godsaker ännu nyttigare genom att låta syrade rödbetor gästspela i en chokladkaka. Hur gott som helst!

4 dl valnötter

2 dl cashewnötter

3 msk raw kakaopulver

en nypa salt

1 dl Tistelvind syrade rödbetor

20 dadlar

1 dl kokossocker

Topping:

Chokladsås

1 dl kokosolja, flytande

2 msk raw kakaopulver

1 msk kokossocker

1 rödbeta

Kör nötter till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt kakaopulver och salt. Kör en kort stund till. Tillsätt rödbetor, dadlar och kokossocker och kör tills allt blandat sig. Lägg ut bakplåtspapper i en mindre springform cirka 16 cm, tryck kakan och ställ in i kylen några timmar innan servering. Rör ut kakaopulver och kokossocker i kokosoljan. Ta ur kakan ur springformen. Lägg den på ett fat. Häll över chokladsåsen över kakan. Ställ kallt så såsen stelnar. Gör en rödbetsnudlar med en grönsakssvarv/ spiralizer. Lägg ovanpå kakan vid servering.

Lite av varje som hänt!

Lite av varje som hänt!

Idag måndag förmiddag sitter jag och skriver samman recept inför min online workshop på onsdag. Jag boostade mig själv med en chokladmjölk och kreativiteten satte fart!! Idén till en online workshop kom när jag stod i köket en lördagskväll och gjorde choklad med Liv...

En engelsk uppdatering 😁

En engelsk uppdatering 😁

Starting off my work week with a Super Duper Elixir Chocolate Milk and writing the recipes for Wednesday ”How to make your own Raw Chocolate” online workshop, updating my blog, answering emails and organising a weekly menuplan for @johannabjurstrom upcoming book 😻!...

Where ever I lay my mat

Where ever I lay my mat

... everyday I try to make space for yoga. Sometimes 5 min, and sometimes 2 hrs. It makes me feel more connected to myself; my breathe, my body and mind.Where ever I am, I try to squeeze in a yogamat but it can also be right on the carpet, as this morning.Mostly I am...

Var nöjd med allt som livet ger!

Var nöjd med allt som livet ger!

"Var nöjd med allt som livet geroch allting som du kring dig serglöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vaden björntjänst gör ju ingen glad.Var nöjd med livet som vi lever här."Ja den sista vintermånaden och med en pågående pandemi, får...

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Snart vänder det, ljusare har det blivit men snart vänder det och värmen och vårkänslan kommer. Hur ska vi hålla ut och hålla geisten uppe? Mitt tips är att göra sin egen raw choklad. Att inköpa ingredienserna, handla någon roliga chokladform och sedan känna hur...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »