Allt är inte platt

mar 3, 2021

Allt är inte platt
Länge i världshistorien trodde man att vår planet var platt. Det är ju inte så konstigt när marken är platt och foten som vi går på jorden med är platt. Nu för tiden känns det som människor är platta och bor i min skärm. Teams, Zoom, Facebook, Instagram, blogg, Netflix, svtplay, tv4play, dator, iPhone, iPad, tvskärm. Samtidigt som jag är helt utom mig av tacksamhet för alla slags skärmar och möjligheter att ses virtuellt så slår inget IRL. I förra veckan satt jag mycket och jobbade med datorn. Dels med en bok som jag hjälper till att projektleda som Johanna Bjurström skriver på. (Helt olidligt spännande tycker jag och det jag kan avslöja just nu är att den kommer heta ”Happy Skin”). Dels med flera givande zoom möten, hälsocoachningar och Raw Life Education på Distans. Jag ”tvingade” mig en eftermiddag ned på stan för att träffa en vän, kramas och se hur hon inte bara var platt utan hade former. Mänsklig kontakt är något som kallas ”Primary Food”. Den viktigaste näringen av alla. Och kan man få den dock i begränsade former och på avstånd är det ovärderligt. Jag älskar att hålla i Raw Life Education, både live och på distans. Live tillfället kunde denna våren inte kunde genomföras pga de nya restriktionerna därför är jag extra glad och längtar extra mycket till hösten, fast först ska jag njuta av en härlig vår och en underbar sommar. Nya datum för hösten är satta och då längtar jag att krama Johanna Bjurström igen då hon kommer som gästföreläsare i näringslära. 
När jag sitter mycket vid skärmen har jag några tips:Ställ dig upp och gör en kort intervall spring på stället 3 x 20 sekunderHa en spray med ansiktsvatten för att fräscha upp ansiktet och ge den fuktHa en rosenkvarts och en shungit sten bredvid din dator Använd jordningsplattor eller andra strålningsskydd på dator och telefonGör änglavingar med armarna var 30:nde minutDrick chlorellapulver som hjälper till att föra ut gifter Drick mycket vatten helst med någon färsk ört i, en nypa havssalt eller någon frukt/ bärRör på dina ögonen; titta upp och se långt bort, rulla, blinka, blunda en stundÄt lättare mat när du sitter still merSträck på dig så lungorna, tarmarna får platsStå på huvudet om du kan som en mikropaus för att komma bort från tankarna i huvudetAnvänd ”skärmglasögon” för att skona ögat och inte påverkas lika mycket av det blå ljuset
Dela gärna om du har några tips vad du gör när det blir mycket skärmtid!
KramErica

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »