Grönkålskex, mellotårta och Solhälla

mar 18, 2021

Det har blivit mer en veckouppdatering här på bloggen nu när jag inväntar att bloggen smidigt ska gå att uppdatera från mobilen. Det blir lättare att göra dagliga uppdateringar lite mer i farten då ;). Så hoppas du vill läsa lite längre inlägg som kanske sträcker sig över en vecka.

I måndags startade jag dagen med en sesamkräm med carobsirapskaramelliserade äpplen- vad är det? Jag hade flera äpplen som såg lite tråkiga ut. Jag ska bort det dåliga på dem, skar i mindre bitar och lade i carobsirap med kanel i en form och ställde in i torkugnen över natten. En sesamkräm med sesamfrön, banan och mesquitepulver blev basen. Så underbart gott och sesamfrön är värmande i kroppen. Inom kinesesisk medicin ser mat som kylande och värmande, så detta blev en värmande raw food rätt. Jag älskar att försöka finna balansen mellan olika tusenåriga läror som kinesisk medicin och ayur veda med livskraften från raw food.

Jag hade även lite tråkigt grönkålsblad i kylen. Jag sköljde de noggrannt och blandade ned i blötlagda linfrön med lite raw mungbönsmjöl från sproutly och örtsalt. In i torkugnen! Otroligt gott blev det och räddad grönkål. Jag gillar verkligen att ta till vara på mat som man kanske skulle slängt.

Kunde inte låta bli att ta en bild på dessa raw godisar för hundar när jag var i en djuraffär. Yes ett bättre val även för dem!

Vanligtvis vid den här tiden på året har jag första tillfället av två på Raw Life Education på Solhälla. Jag fick lite längtan och for dit över några timmar. Det är något speciellt med Solhälla och älskar att hänga med människorna kring där. Till hösten kommer nästa tillfälle då restriktionerna har släppt och vi kan leva mer fritt :).

Åke som driver Hållbar Hälsa/Solgläntan ligger ett stenkast från Solhälla Kursgård och det var gott att få ett snack med honom och köpa med mig nyskördat mikrogrönt. Han föreläser i ekologisk odling på Raw Life Education och kommer alltid med nya tips för att leva mer eko och reko.

Min craving efter vilda gröna blad har börjat redan och då är jag extra glad att jag har nässlor hemma som jag plockade förra våren. Jag dricker det ofta som en kur i cirka 3 veckor. Nässla har adaptogena effekter ( lugnar och stärker nervsystemet), C-vitamin ( därför kallbrygger jag det oftast), kalcium och järn. Det är också urindrivande och vätskedrivande vilket är bra om man lätt samlar på sig vätska.

Min söndagsfrukost blev helt underbar. Mina grönkålskex med avokado plus mikrogrönt, egen hembrygd kombucha smaksatt med ingefära och gurkmeja, nässelte och som söt avrundning skummad havremjölk med kanel och en egengjord raw chokladbit. Mums!

Kristaller är verkligen trendigt nu och jag älskar kristaller för att leva mer ”a raw life” där jag kan reglera och supporta min känslighet och höja min vibration ( men även grunda mig). Så här har jag rawvlila tanzanite ringar med raw grön turmalin. Ibland är less is more men just denna dag var det överflöd som gällde!

Liv gillar att hänga med mig i köket. Storasyster Saga skapar mest själv i köket nuförtiden men har varit med mig otroligt mycket och gjort massor med kul och gott. Vi fick tips om att göra en Mellotårta. Då tar man en vattenmelon, skär den i stora bitar, lägger ut på ett fat, täcker med grädde och sedan toppar med bär. Ett roligt och läckert sätt att få barn att äta mer frukt.

Raw Chef Viktor Ingemarsson och jag har följt varandra i drygt tio år i våra olika projekt. Och ibland haft roliga saker ihop. Vi har inte suttit ned och tjötat på flera år så det var extra kul att uppdatera varandra vad som hänt och spännande projekt som kommer. Viktor har ett projekt med sina egna knivar ”Raw Obsession” som snart kommer gå ut i limited edition på få utvalda ställen. Jag förbokade mitt exemplar idag! Skönt trä att hålla i, lätt och snygg att titta på. Så jag längtar att skära i något så fort jag får den i min hand igen!

Redan torsdag imorgon och ha en härlig veckan framför dig!

Kram
Erica

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »