Hudvårds revolution – Sapienic

apr 1, 2021

Hudvårds revolution – Sapienic

Jag har varit väldigt förskonad när det kommer till huden. Min hy är bebislen och jag kan räkna finnarna jag haft på 10 fingrar. Men med åldern ( ha ha) märker jag att det är stor skillnad vad jag använder på huden. I höstas fick jag vara en av få som testade Sapienic för första gången i Sverige. Från dag 2 var jag fast. Jag kunde känna hur det pirrade i huden och huden kändes lycklig på något sätt. Jag gick från bebislen till sammetslen hud på två dagar.  Hur kunde jag få så bra resultat på så kort tid? Svaret är probiotika! Som du säkert vet är jag helt tokig i probiotiska produkter och använder till och med en kombucha scoby som ansiktsmask ;).

 Men vad är då Sapienic?
Probiotisk hudvård
är en ny verklighet inom hudvårdsindustrin. Ny forskning har slagit fast att de mikrober (bakterier, virus etc.) som vi har på och i huden är det absolut viktigaste för att vi ska ha en frisk och levande hud. Detta har även bidragit till att Probiotisk hudvård idag är en ”het trend”…
Men vad är egentligen Probiotika i hudvård och varför är det viktigt att förstå detta?

Om man på ett enkelt sätt ska definiera Probiotika så är det bakterier som är gynnsamma för dig som människa. Det finns ett stort antal olika arter av Probiotika men deras gemensamma nämnare är att de har en positiv påverkan för din kropp och/eller din hud. Vi använder t.ex. tre olika arter av Lactobacillus och en art av Bacillus.

Inom mat och hälsokost så finns det väldigt tydliga EU-direktiv kring vad man får och inte får kalla Probiotika. Eftersom Probiotika är relativt nytt inom hudvård så finns det än så länge väldigt få regleringar kring vad som faktiskt får kallas för ”Probiotisk hudvård”.


Erbjudande är nu att du kan få Två valfria produkter en make up remover värde 459 kr klicka här för att komma direkt till webshoppen:
http://www.sapienic.se/rekommendation/10/

Vår Teori

Vår och våra förfäders hud har under de senaste 1,9 miljoner åren i stort sett varit utan hår. Till skillnad från våra mycket hårigare närmsta släktingar, så producerar människan en stor mängd olja på och i huden. Denna produktion har en högt metaboliskt pris. Oljan är eklektisk och innehåller en stor mängd olika fettsyror (b.la. Sapienic Acid) som är helt unika för vår mänskliga hud. Denna kombination av oljor kallas för sebum och är den primära näringen för hudens mikrobiom. Genom att ge unika metaboliska ämnen som näring till hudens mikrober så gynnas de arter som evolutionärt har utvecklats tillsammans med oss människor… med ömsesidiga fördelar.

Under de senaste 100 åren så har hudvård förändrats radikalt. Idag så är det praxis att använda skummande rengöringar för att ta bort hudens naturliga oljor och sedan försöka ersätta dessa med andra ämnen – vanligtvis med syntetiska ingredienser i en moisturiser. Detta tillvägagångssätt stör ut hudens mikrobiella mångfald och kan därför anses vara en av orsakerna till den enorma mikrobiella skillnad som finns hos en jägare- och samlare i jämförelse med en person som lever en mer modern livsstil. Inflammatoriska hudsjukdomar som t.ex. atopisk dermatit och akne har exploderat i vårt moderna samhälle. Exempelvis så har 85% av tonåringar i I-länder akne-liknande symtom.

Våra moderna hudvårdsrutiner i kombination med ett förändrat beteende och en förändrad diet är med största sannolikhet orsaken till de ökade antalet moderna hudåkommor.

Vi har studerat och utvecklat den klassiska hudvårdsrutinen som består av ”rengöring, toner och moisturiser” ur ett evolutionärt perspektiv där vi tar hänsyn till hudens mikrobiom.

Vi använder inte emulgeringsmedel eller ingredienser som skummar och kan på så vis minimera risken att skada hudens mikrobiom och dess lipider. Vi använder inte heller syntetiska kemikalier som riskerar att förstöra hudens mikrobiella mångfald. När våra kunder väljer att använda make-up så hjälper vi till att ta bort dessa produkter på ett milt sätt och ersätter sedan förlusten av sebum med eklektiska oljor. Dessa oljor liknar de oljor som finns naturligt på huden och som skyddar oss mot opportunistiska patogener.

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. IGTV Live med Christopher från Sapienic - Rawfood by Erica - […] Christopher håller på att göra revolution i hudvårdsindustrin genom att #fucksoap = att vi rengör, smörjer, peelar allt för…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »