
Innan påsk delad jag här på bloggen och i mitt inspirationsbrev om goda recept inför påsken och lite tankar. Nu blir det en efter uppdatering från påsken här på bloggen. Jag älskar traditioner och en tradition är att måla påskbrev och dela ut. Liv och jag satte oss och skapade påskbrev. När jag får en pensel i handen och färg framför mig börjar ofta kreativiteten ta fart. Vi målade burriga påskkycklingar och Liv som börjat lära sig skriva skrev glad påsk och övade på att skriva namn.


Under påsk samlas vi ofta hos min mamma, vår familj och min brors familj med fru och tre barn. Det är inte alltid lätt att få till en påsklunch så jag kom med förslag att jag skulle göra en mackpåsklunch. Då kan alla plocka de som de själva ville och komponera sina egna mackor. Glutenfritt bröd, linfrökex, veganska pålägg, hummus, avokado, ost och ägg till de som äter det och massor av grönskar. Jag vill verkligen inspirera att göra något liknande om ni ska ses flera som äter på olika sätt. Såklart en nice kombucha på bordet för att fira ordentligt att man kan ses. Vi är flera i familjen som haft corona vilket underlättar att man träffas…

Min svägerska hade gjort en helt ljuvlig bärpaj med ett vackert peacehjärta på gjort av hallon.

Mamma hade förberett en lucuma kaka från boken ”mitt nya raw food kök”. Hon är suverän på att göra mina recept men att jag mestadels hittar på egna nya ;).
Vill du köpa ingredienserna kan du göra det via glimja och anger du rabattkoden RFBE så får du 10 % på ditt köp.


På påskafton firade vi med några vänner som äter veganskt. Det var göttbullar med vegansk rödbetssallad, vegagen, stor grönkålssallad, brunsås med havregrädde och tamari och mycket annat gott. Liv bakade glutenfria cupcakes med frosting och jag gjorde lemoncurd cheesecake bakelser med chokladdoppade jordgubbar till dessert och tog med mig linfrö kex och glutenfria frallor.
Det är så underbart att träffas och dela matupplevelser tillsammans oavsett om man väljer att äta olika!
Kram
Erica









0 kommentarer