Glad påsk 2021

apr 9, 2021

Innan påsk delad jag här på bloggen och i mitt inspirationsbrev om goda recept inför påsken och lite tankar. Nu blir det en efter uppdatering från påsken här på bloggen. Jag älskar traditioner och en tradition är att måla påskbrev och dela ut. Liv och jag satte oss och skapade påskbrev. När jag får en pensel i handen och färg framför mig börjar ofta kreativiteten ta fart. Vi målade burriga påskkycklingar och Liv som börjat lära sig skriva skrev glad påsk och övade på att skriva namn.

Under påsk samlas vi ofta hos min mamma, vår familj och min brors familj med fru och tre barn. Det är inte alltid lätt att få till en påsklunch så jag kom med förslag att jag skulle göra en mackpåsklunch. Då kan alla plocka de som de själva ville och komponera sina egna mackor. Glutenfritt bröd, linfrökex, veganska pålägg, hummus, avokado, ost och ägg till de som äter det och massor av grönskar. Jag vill verkligen inspirera att göra något liknande om ni ska ses flera som äter på olika sätt. Såklart en nice kombucha på bordet för att fira ordentligt att man kan ses. Vi är flera i familjen som haft corona vilket underlättar att man träffas…

Min svägerska hade gjort en helt ljuvlig bärpaj med ett vackert peacehjärta på gjort av hallon.

Mamma hade förberett en lucuma kaka från boken ”mitt nya raw food kök”. Hon är suverän på att göra mina recept men att jag mestadels hittar på egna nya ;).

Vill du köpa ingredienserna kan du göra det via glimja och anger du rabattkoden RFBE så får du 10 % på ditt köp.

På påskafton firade vi med några vänner som äter veganskt. Det var göttbullar med vegansk rödbetssallad, vegagen, stor grönkålssallad, brunsås med havregrädde och tamari och mycket annat gott. Liv bakade glutenfria cupcakes med frosting och jag gjorde lemoncurd cheesecake bakelser med chokladdoppade jordgubbar till dessert och tog med mig linfrö kex och glutenfria frallor.
Det är så underbart att träffas och dela matupplevelser tillsammans oavsett om man väljer att äta olika!

Kram

Erica

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

21 april hos Helena Swane by Heart

21 april hos Helena Swane by Heart

Jag är så lycklig att jag ska få medverka i Helena Swane by Hearts Medlemsportal och sprida mina tankar kring mat.Nedan är text från hennes nyhetsbrev, hur du kan anmäla dig och vad jag ska dela med mig utav:Hoppas du har en skön start på veckan!  Våra energisystem är...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »