Kombucha dags

apr 9, 2021

En dag när jag skulle sätta mig hemma i mitt kök och börja jobba kändes det som mina scobysar ”skrek” till mig: ”Nu vill vi göra mer kombucha!!” Scobys är en slags levande bakterie svamp som skapar kombuchan så nyttig i symbios med socker och te samt startvätska ( gammal eller nybryggd kombucha).

Jag kör lite på måfå eller rutin kanske mer när jag brygger. Viktigt är med ett icke smaksatt te och socker. Jag använder råsocker, muscovadosocker eller vanligt eko vitt socker.

Ett minne kom upp på Facebook om just min bok ”Enkel kombucha och kimchi”. Jag är så himla glad och stolt över den. Fantastiska bilder av Bianca Brandon Cox och super bra förlag Tukan förlag. Den har fått så enormt mycket bra feedback och ger nybörjaren allt som behövs för att kunna börja fermentera, syra och brygga hemma men även nya tips och recept för den redan invigde.

Barnen har haft sina egna scobys som de namngett och bryggt och sedan smaksatt. Så himla kul att göra ihop och för dem att se hur det ska nyttig, god och läskande kombucha.

Bara börja är mitt tips! Ta en sak i taget och testa några gånger. Efter hand blir det en rutin💚

Kram

Erica

Boken kan du beställa via adlbiris eller Bokus 🙂

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »