Bli med valp

jun 6, 2021

Bli med valp
Så blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig att stanna upp. Det är också orsaken till att jag inte hunnit uppdatera bloggen eller mina andra sociala medier som jag brukat. Tiden liksom bara försvinner och Ronja får mig att göra de där viktiga avbrotten. Hur klarar jag att hålla min kost, spirituella utveckling och träning i intensiva perioder som nu med valpen? Varje morgon mediterar jag, skriver tacksamhet och andra tankar som finns inom mig.Vanligtvis rullas yogamattan ut för allt från 10 minuter till 90 minuters yogaDärefter morgonmys på gräsmattan med Ronja för hon ska bli rumsren så snart vi bara kanEfter det är det dags att väcka barnen för att göra sig redo till skolanMin morgonshake som jag tar varje vardag som frukost är olika blandningar men består av: Ett vegansk proteinpulver, ett grönt pulver, ett pulver med antioxidanter och en eller flera pulver/tinkturer med adaptogena effekterNär jag kommit hem igen efter att kört barnen till skolan, sätter jag mig med en kopp te eller no coffe med reishi och planerar upp dagen. Då gör jag också två stora smoothies eller over night oats som jag kan äta under arbetsdagen. Det blir enkel mat som jag äta under mina korta pauser. Under arbetsdagen i mina minipauser gör jag knäböj med en kettlebell, lyfter hantlar eller gör mina energimedicin övningar. Över en dag kan man ha gjort ett mindre träningspass.Till middag blir det oftast 80 % raw blandad med barnens vegomat. På kvällen kan jag ta någon frukt eller några nötter beroende.Innan jag somnar ligger jag på min chi maskin för att få igång lymfsystemet eller tar en promenad och lyssnar till mina spirituella lärare. Varje dag försöker jag även lära mig något nytt inom raw food för att hela tiden kunna få ännu mer kunskap att dela till andra. 
Med mina vardagsrutiner och stödsystem får jag in det som både ger min kropp och själ näring. I varje dag får jag vara spontan med mina rutiner men på något sätt får jag in det som är viktigt för mig, där är kosten oerhört viktigt för att kunna ha en hög energinivå, vara frisk och se möjligheterna i livet. 
Vilka är dina verktyg i perioder som är mer intensiva än andra?
Under maj månad gick jag även en utbildning som jag önskat i 2 år, UGL, läs mer om den här 

När vi nu har blivit valp är jag än mer tacksam att jag kan sprida den gröna glädjen och livskraften hemifrån eller därifrån jag befinner mig. I maj examinerade jag två Raw Life Educators på Distans, Elin och Ulrica. Det var en gåva att få följa dessa två kvinnor under drygt 3 månader och dela raw food på djupen och bredden. Raw Life Education Live på Solhälla är magiskt! Med maten, mötena, energi som skapas när vi gör en gemensam resa till vår inre ”rawness”,  fördelen med Distansutbildningen är att den skräddarsys bara för just dig.
Vill du veta mer om både Live tillfället till hösten på Solhälla, som är vid två tillfällen eller om du funderar på att göra utbildningen online – hör bara av dig till mig på info@rawfoodbyerica.se

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

Recept med Matcha – Yuko Ono Sthlm

Recept med Matcha – Yuko Ono Sthlm

Matchadressing till en sommarsalladSallad: 6 kvistar med grönkål 1 knippe rädisor 1 bunt sparris 1 liten fånkål 1 päronRepa grönkålen och skär i mindre bitar. Dela rädisorna. Skär sparrisen i cirka 2 cm långa bitar. Skär fänkålen i tunna och mindre delar. Skär upp...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »