Hjärtan på kaka

jun 20, 2021

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite mer om det är varmt ute. Denna kaka var en kaka för en catering för en studentfest och så gjorde jag en till oss också. Så himla god! Önskade att det fanns bitar alltid i min frys. Kika på detta Youtube klipp för att se hur du gör hjärtan på kakan!

Perfekt till Midsommarfirandet <3

Kram Erica

Jorgubbscheesecake från boken ”The New Art of Living Green”

jun 29, 2014

Raw Food med Erica Palmcrantz Aziz BAKA

(Fotograf Bianca Brandon-Cox)

Ladda frysen med en läcker Jordgubbscheesecake när du blir sugen i sommar, bara att ta fram, låta tina något och sen garnera med färska

Strawberry White Chocolate Cheesecake
16 bitars eller gör i små cupcakes formar
5 dl pecannötter eller valnötter
10 st dadlar
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
Fyllning:
2 dl kakaosmör
7 dl cashewnötter, blötlagda 2 timmar
2 msk citronjuice
2 msk sojalecitin
1 tsk vaniljpulver
1–2 dl vatten
1 dl agavesirap
225 gram jordgubbar, tinade
10 jordgubbar, tinade eller färska
Topping:
Färska jordgubbar
Kör pecannötter finmalda i en matberedare. Tillsätt dadlar och kör igen. Tillsätt vaniljpulver, salt och kör igen tills det blivit deg. Tryck på bottnen av en springform. Gör kakaosmöret flytande i ett ljummet vattenbad. Häll av blötläggningsvattnet på cashewnötterna. Lägg cashewnötter i en mixer med kakaosmör, citronjuice, sojalecitin, vaniljpulver, 1 dl vatten och agavesirap. Mixa tills du får en len kräm. Späd eventuellt med lite mer vatten om det skulle behövas. Häll av hälften av krämen i en skål. Häll av vätskan som blir när du tinar jordgubbarna och lägg jordgubbarna till krämen som är kvar i mixern, och mixa. Bred ut den vita krämen över pecannötsbottnen och bred sedan på jordgubbskrämen ovanpå. Tryck ned 10 jordgubbar i cheesecaken och gör ytan jämn. Ställ in i frysen i cirka 6-8 timmar. Tina 20–30 minuter innan servering. Toppa med färska jordgubbar.
Din kompletta guide till att leva mer grönt!

En vän på besök

En vän på besök

Igår kom en vän på besök och jag hade i princip inget hemma i kylen så jag fick vara kreativ med det jag hade. Linda som min vän heter träffar jag ungefär en gång om året. Vi möttes 2006 när vi var praktikanter på Levande Föda gården på Väddö. Sedan dess har vi delat...

Älskar mitt jobb

Älskar mitt jobb

Jag älskar verkligen mitt jobb med Raw food by erica och på Holistic Health Academy! Varje dag känner jag en sådan glädje att få sprida och verka för det som är viktigt för mig och som jag älskar och kan i sin tur bidra till en bättre hälsa för mina medmänniskor. Det...

Ericas Detox dag på Ekoappen

Ericas Detox dag på Ekoappen

Sommaren är exemplarisk att göra en detox! Det är så mycket lättare när det är varmt ute och du kanske är ledig och kan vila lite extra?Här får du en artikel som jag skrev för Ekoappen om hur du kan göra en detox dag <3På Ekoappen finner du det senaste inom...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »