En rundtur på Hippocrates Health Institute

apr 9, 2015

IMG_1827
Monica Lindgren som jag tidigare har varit på en av mina kurser i Stockholm var för tredje året i rad med en grupp svenskar. Hon investerar i sig själv och går deras tre veckors program. Monica är hälsa själv och är otroligt inspirerande. Här fyller hon på med vetegrässhots, kunskap och laddar med kraft för att kunna ge vidare till sina kunder. Läs mer om Monica här och hennes verksamhet.
Monica tog oss på en rundtur genom centret. Men först behövde vi ladda med en alkalisk grön juice. Massor utav ärtskott, solrosskott, gurka och selleri som har pressats genom en slow juicer.
IMG_1903
Varje morgon börjar dagen med en vetegrässhot och baren är öppen hela dagen!
IMG_1839
 
IMG_1844
IMG_1847
IMG_1848
Laddade med vetegräs gick vi runt den fantastiska och frodande plats där Hippocrates finns.
IMG_1902
Här odlas allt vetegräs, groddar och skott.
IMG_1910
 
IMG_1837
En del av maten som serveras odlas även på HHI.
IMG_1835
Här sitter man och chillar innan man går in till sina behandlingar. Oftast går personer som kommer HHIs tre veckors program. Där är det flera tester, behandlingar och föreläsningar inkluderade. Så det är inte bara boost av grönt man får utan det är en helhet som presenteras. Gissa om jag är sugen på att vara där i tre veckor!
IMG_1893
De har även sin egna affär med olika produkter och suveräna kosttillskott. Jag testade deras två olika snacks, och jag kan förstå att det känns som lyxmat mellan alla mumsiga salladsbuffer ;).
IMG_6764
 
IMG_6766
 
Lunchen bestod utav groddar av alla de slag, skott, massor utav gröna blad, dressingar och den dagen vi var där var lördag och avokado dag, annars varierar just sidorätten från dag till dag. På lördagskvällarna serveras glass. Slurp!
IMG_1850
 
Håll utkik på rawfoodmiddagar, Anna-Maria och Brian Clement kommer till Sverige varje sommar och har föredrag. De startade och driver HHI West Palm beach, och deras kunskap är ofantligt stor.
Cirka 20 minuter från Hippocrates ligger Christophers Kitchen. Åh jösses vilken mat! Servitrisen sa att personerna på HHI ibland kommer dit men blir tillsagda att inte äta några utav desserterna. Det förstår jag är otroligt svårt nu efter varit där. Vi var mätta från den stora gröna lunchen och gick totalt loss på dessertmenyn.
IMG_1932
Att äta den här var som att komma till kanelbullshimlen….. Jag döööööör vad god den var. Det blir en utmaning att göra något liknande här hemma. Kommer jag i närheten lovar jag att posta receptet :).
IMG_1936
Cashew och kokosglass – med mint och salty caramel…. Inga ord behövs..
IMG_1934
Så snygg och så god! Men dessvärre kom den i skuggan av kanelbullen.
IMG_1928
Och vatten behövdes med allt det söta och ett besök i deras to go shop för att återställa med en grön juice. Det fanns en del att välja bland. Så vi kom till juicehimlen också verkar det som;).
IMG_6779
 
IMG_6777
Så jag rekommenderar varmt de båda platserna om kosan styr mot Florida.
Have fun under the sun!
 
Erica
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

3 Kommentarer

  1. lovelyliller.com helso recept

    Fantastisk! Har så sykt lyst å dra dit!

    Svara
  2. Jessica Sundberg

    Men åh så mycket gott! Lycka!!
    Kram!

    Svara
  3. Karin

    Hej Erica!
    Den där bullen blev man ju sjukt nyfiken på.. haha.
    Jag har skrivit lite på min blogg om de nominerade bloggarna i Life Blog Awards 2015 som jag tycker är bäst. Kika jättegärna om du vill! Fortsätt det grymma jobbet med din härliga blogg. Kram Karin!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »