Kan inte tillräckligt många gånger påpeka hur viktigt det är med eko i raw food tänket. Fritt ifrån bekämpningsmedel, framodlat med en stor omtänksamhet. Allt handlar om energi i livet och ekologisk ger oss ren energi!
I fredags var jag på Ekostore här i Göteborg, en av mina favoritaffärer att köpa in underbara matvaror ifrån. Det är extra roligt att Hanna & co vill uppmärksamma raw food för sina kunder, dels att de säljer ”Raw Delight” och ”Raw food på svenska” där men också att göra en härlig raw fredag i affären!
Det var raw food nyfikna som tog sig tid att stanna och lyssna – och provsmaka:). Raw food behöver upplevas med smaksinnena för att verkligen förstå hur gott det är för både mun och kropp!
Jag visade hur det går till att göra en raw äpplepaj med cashewgrädde, se recept här, ljuvlig chokladsås som du doppar banan i och ett matigt curry palsternacksris! Curryriset var en nyhet för dagen och det kom jag på när jag botaniserade bland rotfrukterna i Ekostores grönsakshylla.
Raw food är ju mer än bara ett sätt att äta – det är en livsstil – kika på hildur.se för mer härliga ekovaror och vackra ekokläder!
Recept
Chokladsås med bananbitar
1 dl kokosolja, gör flytande i ett ljummet vattenbad
2 msk agavesirap
3-5 msk raw kakaopulver
bananer, skurna i bitar
Rör samman ingredienserna till chokladsås. Doppa i bananbitarna. Superenkelt lyx mellanmål!
Currypalsternacksris med solroskärnor, 1 – 2 portioner
1 palsternacka, skalad och delad i större bitar
2 – 4 tsk curry
en nypa salt
1 msk olivolja
2 msk solroskärnor
Kör palsternackan i matberedaren till en risliknande konsistens. Tillsätt curry, börja med 2 tsk, salt och olivolja. Kör igen. Smaka av med mer curry. Lägg i en skål och vänd ned solroskärnorna. Passar perfekt som substitut till vanligt ris, pasta eller potatis.
Raw food loves eko
Erica
Long Live Life!
zsRLvo Wow! Great idea! JJWY