Raw Fredag på Ekostore

jan 23, 2011

Böckerna finns hos Ekostore


Kan inte tillräckligt många gånger påpeka hur viktigt det är med eko i raw food tänket. Fritt ifrån bekämpningsmedel, framodlat med en stor omtänksamhet. Allt handlar om energi i livet och ekologisk ger oss ren energi!
I fredags var jag på Ekostore här i Göteborg, en av mina favoritaffärer att köpa in underbara matvaror ifrån. Det är extra roligt att Hanna & co vill uppmärksamma raw food för sina kunder, dels att de säljer ”Raw Delight” och ”Raw food på svenska” där men också att göra en härlig raw fredag i affären!

Härliga eko ingredienser


Det var raw food nyfikna som tog sig tid att stanna och lyssna – och provsmaka:). Raw food behöver upplevas med smaksinnena för att verkligen förstå hur gott det är för både mun och kropp!
Jag visade hur det går till att göra en raw äpplepaj med cashewgrädde, se recept här, ljuvlig chokladsås som du doppar banan i och ett matigt curry palsternacksris! Curryriset var en nyhet för dagen och det kom jag på när jag botaniserade bland rotfrukterna i Ekostores grönsakshylla.

Annika - hildur.se


Raw food är ju mer än bara ett sätt att äta – det är en livsstil –  kika på hildur.se för mer härliga ekovaror och vackra ekokläder!

Recept

Chokladsås med bananbitar
1 dl kokosolja, gör flytande i ett ljummet vattenbad
2 msk agavesirap
3-5 msk raw kakaopulver
bananer, skurna i bitar
Rör samman ingredienserna till chokladsås. Doppa i bananbitarna. Superenkelt lyx mellanmål!
Currypalsternacksris med solroskärnor, 1 – 2 portioner
1 palsternacka, skalad och delad i större bitar
2 – 4 tsk curry
en nypa salt
1 msk olivolja
2 msk solroskärnor
Kör palsternackan i matberedaren till en risliknande konsistens. Tillsätt curry, börja med 2 tsk, salt och olivolja. Kör igen. Smaka av med mer curry. Lägg i en skål och vänd ned solroskärnorna. Passar perfekt som substitut till vanligt ris, pasta eller potatis.

Raw food loves eko

Erica
Long Live Life!

Raw food Retreat

Raw food Retreat

Raw Food Retreat med Erica Jag är så glad att äntligen kunna sprida informationen om mitt kommande retreat på Solhälla! Där ett utrymme skapas för att möta dig själv genom medveten och hälsosam RAW food matlagning, Emotional Body Awareness Exercises, meditation och...

Raw on a Budget

Raw on a Budget

Detta är ett ämne som jag delat om tidigare men är så värt att göra igen 🙂 Det behöver inte vara superdyrt att äta raw food. Så här är mina tips att äta raw food lite mer ekonomiskt! Hoppas återigen att du har överseende med att inlägget är på engelska <3 skriv i...

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Denna kaka gjorde jag till påsk och delade som en reel på instagram och här kommer den på bloggen, dock på engelska men hoppas det går strålande ändå. Testa! Sååå god 💛 🥭🍋 with dried ginger Raw Cake This cake really turned out good 🙂 I love to be creative in the...

Rätt och Rå

Rätt och Rå

En underbar solig dag var det i lördags och vi bestämde oss för att ta en hike i ett natureservat på Orust. Min man fann en led och dit styrde vi kosan. På vägen dit körde vi förbi Rätt Rå, ett ställe som jag hört mycket om men inte direkt vetat vart det låg, och att...

1 kommentar

  1. Tina

    zsRLvo Wow! Great idea! JJWY

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »