Raw Kanelbullar

mar 29, 2011

I den snålkalla marsblåsten behöver vi något gott!
IMG_4589
Raw kanelbullar, 15 st.
Rulla, lägg in i kylen, skär i bitar och njut av mjuka ”kanelbullar”. Håller cirka en vecka i kylen.Vill du kan du torka dem i ugnen /torkugnen på 42 grader. Galet goda – helst tillsammans med ett glas kall mandelmjölk! When ever you feel for it!
Ingredienser:
Deg:
1 ½ dl mandlar ( blir 2 ½ dl mandelmjöl)
1 dl linfrön, krossade ( blir 1 ½ dl krossade.)
1 msk kanel
en nypa salt
½ krm vaniljpulver
alt. 1 msk vatten
1 msk kokosolja, flytande
Russinsmet ( till deg och fyllning):
10 dadlar
½ dl + ½ dl russin
1 msk + 1 msk kanel
½ dl cashewnötter
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1 ½ dl vatten + 1 msk
 
Tillredning:
Gör degen: Mixa mandlarna till ett fint mjöl. Gör linfröna finkrossade i en elektrisk kaffekvarn eller använd de som redan är krossade. Blanda samman mandelmjöl, krossade linfrön, kanel, salt och vaniljpulver.  Ställ åt sidan.
Kör ½ dl russin, 1 ½  dl vatten, 1 krm vaniljpulver i matberedaren tills det har blivit en smet. Ta hälften av smeten och lägg i bunken med degblandningen. Lägg även i kokosolja i degblandningen och blanda. Det kan hända att det behövs 1 msk extra vatten för att det ska bli en deg. Platt ut med händerna, på ett bakplåtspapper till en rektangel, cirka ½ cm tjock.
Kör resten av smeten med dadlar, ½ dl russin, 1 msk kanel och cashewnötter till en smet. Bred ut det i mitten av degen. Rulla försiktigt ihop med hjälp av bakplåtspappret till en rulle. Förvara i kylskåpet cirka en timma innan du skär upp kanelbullarna.

Raw on a Budget

Raw on a Budget

Detta är ett ämne som jag delat om tidigare men är så värt att göra igen 🙂 Det behöver inte vara superdyrt att äta raw food. Så här är mina tips att äta raw food lite mer ekonomiskt! Hoppas återigen att du har överseende med att inlägget är på engelska <3 skriv i...

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Mango Citron Ingefära kaka 🥭🍋

Denna kaka gjorde jag till påsk och delade som en reel på instagram och här kommer den på bloggen, dock på engelska men hoppas det går strålande ändå. Testa! Sååå god 💛 🥭🍋 with dried ginger Raw Cake This cake really turned out good 🙂 I love to be creative in the...

Rätt och Rå

Rätt och Rå

En underbar solig dag var det i lördags och vi bestämde oss för att ta en hike i ett natureservat på Orust. Min man fann en led och dit styrde vi kosan. På vägen dit körde vi förbi Rätt Rå, ett ställe som jag hört mycket om men inte direkt vetat vart det låg, och att...

En naturlig väg till välbefinnande

En naturlig väg till välbefinnande

Ända sedan jag var i 20 års åldern har jag velat ökat till människors välbefinnande på olika sätt. Det har varit min stora drivkraft, att få dela med mig och inspirera till en naturlig livsstil främst genom maten, men ändå med balans. När det nyttiga, raw food:andet...

11 Kommentarer

  1. Jessica

    Hej Erica!
    Det låter enormt smarrigt =) Jag tål inte mandlar, går det att ersätta med exempelvis valnötter istället?
    Idag testade jag att göra Rödbetssoppan ur din första bok och jag säger bara Wow!!! Den är fantastiskt god!!! =)
    Ha det fint!
    Jessica

    Svara
  2. erica

    Rödbetssoppan är supergod- kul att du prövade den!
    ta mandlar, säker på att det blir så gott, så gott, så gott ändå:)
    kram
    Erica

    Svara
  3. Göran Svensson

    Hej Erica !
    Jag gjorde idag raw kanelbullar till eftermiddags fikat och jag får verkligen instämma med att de blev riktigt galet goda.
    Ett stort tack för all inspiration till att laga rawfood. Har gått över mer och mer till att äta rawfood från att ha varit vegetarian/vegan i många år.
    De varmaste hälsn 🙂
    Göran

    Svara
  4. gittan

    Dina recept går inte att öppna Mvh Gittan

    Svara
  5. Erica

    Härligt att höra Göran!
    Galet goda kanelbullar är det!
    Kram
    Erica

    Svara
  6. Erica

    Gittan, vilka recept är det som inte går att öppna?
    Kram
    Erica

    Svara
  7. emily

    Hej! Håller på att baka godbitarna nu =) Förstår bara inte det där med vattnet, i receptet står det 1 och en halv dl vatten o i receptbeskrivningen bara en halv dl, vad är det som stämmer? Har bara tagit en halv nu så hoppas det är det som är rätt =) tack för receptet iaf!

    Svara
    • Erica

      Hej Emily!
      Hoppas bullarna blev goda! jag såg att jag inte skrivit ut 1 1/2 dl, ändrat nu. Det blev förhoppningsvis gott ändå!
      kram
      Erica

      Svara
  8. Annika

    Hej! Dessa kanelbullar var det första rawfood jag gjorde själv. Såg inte my ket ut för världen tyckte barnen :-)… Men nu är de en stående favorit!!! Tänk att de faktiskt smakar PRECIS som kanelbullar! Roligt – och gott!

    Svara
    • Erica

      Hej!
      Visst gör dem!! Så himla goda och härligt att de går hem även hos barnen<3
      Krma
      Erica

      Svara
  9. Erica

    Smart! Då blir det som ”riktiga” bullformar:)
    Kram
    Erica

    Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nothing can stop me now | AFTERNOON and TEA - [...] Min tanke var egentligen att gå på ett pass efter skolan men då varken tiden passade in ett pass…
  2. Låt naturen läka | Yogachic's Blog - […] ska jag göra ännu en sats Raw Kanel ”bullar” Erika har ett super recept. Jag förenklar genom att lägga…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »