I den snålkalla marsblåsten behöver vi något gott!
Raw kanelbullar, 15 st.
Rulla, lägg in i kylen, skär i bitar och njut av mjuka ”kanelbullar”. Håller cirka en vecka i kylen.Vill du kan du torka dem i ugnen /torkugnen på 42 grader. Galet goda – helst tillsammans med ett glas kall mandelmjölk! When ever you feel for it!
Ingredienser:
Deg:
1 ½ dl mandlar ( blir 2 ½ dl mandelmjöl)
1 dl linfrön, krossade ( blir 1 ½ dl krossade.)
1 msk kanel
en nypa salt
½ krm vaniljpulver
alt. 1 msk vatten
1 msk kokosolja, flytande
Russinsmet ( till deg och fyllning):
10 dadlar
½ dl + ½ dl russin
1 msk + 1 msk kanel
½ dl cashewnötter
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1 ½ dl vatten + 1 msk
Tillredning:
Gör degen: Mixa mandlarna till ett fint mjöl. Gör linfröna finkrossade i en elektrisk kaffekvarn eller använd de som redan är krossade. Blanda samman mandelmjöl, krossade linfrön, kanel, salt och vaniljpulver. Ställ åt sidan.
Kör ½ dl russin, 1 ½ dl vatten, 1 krm vaniljpulver i matberedaren tills det har blivit en smet. Ta hälften av smeten och lägg i bunken med degblandningen. Lägg även i kokosolja i degblandningen och blanda. Det kan hända att det behövs 1 msk extra vatten för att det ska bli en deg. Platt ut med händerna, på ett bakplåtspapper till en rektangel, cirka ½ cm tjock.
Kör resten av smeten med dadlar, ½ dl russin, 1 msk kanel och cashewnötter till en smet. Bred ut det i mitten av degen. Rulla försiktigt ihop med hjälp av bakplåtspappret till en rulle. Förvara i kylskåpet cirka en timma innan du skär upp kanelbullarna.
NeXT Level den 10 mars med Karin Haglund och mig 💚
Så varmt välkommen på denna dag ✨💚✨! vi har endast 5 platser kvar i dagsläget så boka din plats så snart du kan. Blir det fullbokat kommer ett nytt datum 💓. Kram Erica och Karin
Hej Erica!
Det låter enormt smarrigt =) Jag tål inte mandlar, går det att ersätta med exempelvis valnötter istället?
Idag testade jag att göra Rödbetssoppan ur din första bok och jag säger bara Wow!!! Den är fantastiskt god!!! =)
Ha det fint!
Jessica
Rödbetssoppan är supergod- kul att du prövade den!
ta mandlar, säker på att det blir så gott, så gott, så gott ändå:)
kram
Erica
Hej Erica !
Jag gjorde idag raw kanelbullar till eftermiddags fikat och jag får verkligen instämma med att de blev riktigt galet goda.
Ett stort tack för all inspiration till att laga rawfood. Har gått över mer och mer till att äta rawfood från att ha varit vegetarian/vegan i många år.
De varmaste hälsn 🙂
Göran
Dina recept går inte att öppna Mvh Gittan
Härligt att höra Göran!
Galet goda kanelbullar är det!
Kram
Erica
Gittan, vilka recept är det som inte går att öppna?
Kram
Erica
Hej! Håller på att baka godbitarna nu =) Förstår bara inte det där med vattnet, i receptet står det 1 och en halv dl vatten o i receptbeskrivningen bara en halv dl, vad är det som stämmer? Har bara tagit en halv nu så hoppas det är det som är rätt =) tack för receptet iaf!
Hej Emily!
Hoppas bullarna blev goda! jag såg att jag inte skrivit ut 1 1/2 dl, ändrat nu. Det blev förhoppningsvis gott ändå!
kram
Erica
Hej! Dessa kanelbullar var det första rawfood jag gjorde själv. Såg inte my ket ut för världen tyckte barnen :-)… Men nu är de en stående favorit!!! Tänk att de faktiskt smakar PRECIS som kanelbullar! Roligt – och gott!
Hej!
Visst gör dem!! Så himla goda och härligt att de går hem även hos barnen<3
Krma
Erica
Smart! Då blir det som ”riktiga” bullformar:)
Kram
Erica