Må gott Recept för Biofood

feb 1, 2018

Som recept utvecklare får jag olika uppdrag att skapa recept, i höstas fick jag skapa recept för Biofood som skulle vara på deras etiketter.
Här får du också del av de recepten, några är lagade men som du vet är jag inte 100 % raw hela tiden utan för 100 % att du äter vad du mår bra utav!

 
Grön Ärthummus med hampaolja
250 gr frysta ärtor, tinade
230 gr kikärtor, en förpackning
2 msk hampaolja + att ringla över
1-2 tsk chiliflingor + att strö över
1 tsk salt
2 msk citronjuice
1 dl vatten
Mixa ingredienser i en mixer till en slät konsistens. Smaka av med salt och chili. Lägg upp i en skål och strö över chiliflingor och ringla över hampapolja.
 

Durra scones, 2 kakor
3 dl durramjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl grovhackade valnötter
1 ¼ dl rapsolja
2 tsk psylliumhusk
2 msk råsocker
1 dl havregurt eller annan yoghurt/fil
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt rapsolja och havregurt. Använd göra fingrarna för att blanda samman. Firma till två runda kakor. Lägg på en plåt. Picka med en gaffel och skär på ytan  med en kniv så det blir fyra bröd av varje kaka. Grädda i 15 minuter tills de är gyllenbruna. Servera gärna med en växtbaserad färskost och marmelad.
 

Grönt Vegansmör med örter
1 dl kokosolja
1 dl pumpaolja
½ tsk salt
1 tsk torkad mejram eller annan ört
Gör kokosoljan flytande i ett vattenbad. Rör ned pumpaolja, salt och mejram. Häll i en burk med lock till. Ställ in i kylen. Servera till gott bröd.
 

Snabba bärbakelser, cirka 10 st
Deg:
2 dl kokosmjöl
2 msk lönnsirap
en stor nypa flingsalt
2 msk kokosolja, mjuk
10 dadlar
 
Fyllning:
225 gr  hallon eller andra bär, färska eller tinade
Topping:
Växtbaserad grädde, valfritt
Kärna ur dadlarna. Kör ingredienserna i en matberedare tills det blivit en deg. Tryck ut i musselformar ( klädda med plast) eller i muffinsformar gjorda av silikon, eller en mindre springform.
Ställ in i kylen en timma.  Ta ur degen ur formen. Fyll pajdegen med bär (använder du tinade bär, ta bort bärvätskan). Toppa med vispad valfri grädde.

En vän på besök

En vän på besök

Igår kom en vän på besök och jag hade i princip inget hemma i kylen så jag fick vara kreativ med det jag hade. Linda som min vän heter träffar jag ungefär en gång om året. Vi möttes 2006 när vi var praktikanter på Levande Föda gården på Väddö. Sedan dess har vi delat...

Älskar mitt jobb

Älskar mitt jobb

Jag älskar verkligen mitt jobb med Raw food by erica och på Holistic Health Academy! Varje dag känner jag en sådan glädje att få sprida och verka för det som är viktigt för mig och som jag älskar och kan i sin tur bidra till en bättre hälsa för mina medmänniskor. Det...

Ericas Detox dag på Ekoappen

Ericas Detox dag på Ekoappen

Sommaren är exemplarisk att göra en detox! Det är så mycket lättare när det är varmt ute och du kanske är ledig och kan vila lite extra?Här får du en artikel som jag skrev för Ekoappen om hur du kan göra en detox dag <3På Ekoappen finner du det senaste inom...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »