Recept i väntan på våren!

mar 6, 2018

Förra månaden fick du några recept som jag utvecklat tillsammans med Biofood här får du några fler som är skapade för bästa Biofood. Chokladen med mullbär och hasselnötter är helt ljuvlig och som en mumsigare variant av Marabous frukt och mandel.
 

Choklad med mullbär och russin
1 dl kallpressad kokosolja
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl mullbär
1/2 dl russin
1 msk kakaopulver, raw eller rostad
2 nypor flingsalt
 
Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Grovhacka hasselnötterna. Rör ned kakaopulver med kokosoljan i en skål. Blanda ned hasselnötter, mullbär och russin. Lägg bakplåtspapper i en mindre form cirka 10 x 10 cm. Häll ut chokladröran. Strö över flingsalt. Ställ in i frysen cirka en timma eller tills det stelnat. Förvara i kyl eller frys
 

 
Chaimylk med dadlar, 2 glas
 
Söt och god nötmjölk med värmande kryddor och välgörande gurkmeja.
 
5 dl växtbaserad mjölk ( mylk)
5 dadlar
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk gurkmeja pulver
1 krm malen kryddnejlika
1 krm vaniljpulver
 
Mixa samma ingredienserna i en mixer. För extra krämighet tillsätt en 1 msk kokosolja.  Servera med is på sommaren eller gör den varm på vintern.

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

1 kommentar

  1. Sara

    Åh, chokladen vill jag testa att göra. Stämmer det att ingen sötning ska tillsättas? (Russin och mullbär är ju förstås sött)

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »