Recept i väntan på våren!

mar 6, 2018

Förra månaden fick du några recept som jag utvecklat tillsammans med Biofood här får du några fler som är skapade för bästa Biofood. Chokladen med mullbär och hasselnötter är helt ljuvlig och som en mumsigare variant av Marabous frukt och mandel.
 

Choklad med mullbär och russin
1 dl kallpressad kokosolja
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl mullbär
1/2 dl russin
1 msk kakaopulver, raw eller rostad
2 nypor flingsalt
 
Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Grovhacka hasselnötterna. Rör ned kakaopulver med kokosoljan i en skål. Blanda ned hasselnötter, mullbär och russin. Lägg bakplåtspapper i en mindre form cirka 10 x 10 cm. Häll ut chokladröran. Strö över flingsalt. Ställ in i frysen cirka en timma eller tills det stelnat. Förvara i kyl eller frys
 

 
Chaimylk med dadlar, 2 glas
 
Söt och god nötmjölk med värmande kryddor och välgörande gurkmeja.
 
5 dl växtbaserad mjölk ( mylk)
5 dadlar
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk gurkmeja pulver
1 krm malen kryddnejlika
1 krm vaniljpulver
 
Mixa samma ingredienserna i en mixer. För extra krämighet tillsätt en 1 msk kokosolja.  Servera med is på sommaren eller gör den varm på vintern.

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

Utlottning – Martas Glutenfria bröd

Utlottning – Martas Glutenfria bröd

Vem säger nej till en macka? Något jag alltid varit svag för och fortfarande kan gilla helst nu när det blir kyligare och kroppen behöver mat med lite mer substans. Min kost består vanligtvis minst 80 % raw mat, så jag är så glad att Marta, som jag träffat på en Raw...

Ta en paus

Ta en paus

Sometimes I loose my way but I always know that I will come back home. During my 15 years with raw food I have found my way how food can assist me in my life process of remembering who I am, what I came here for and how I can live my life in joy and love. In...

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrålar i årets online-event Det är en otroligt stor ära att få vara en del av årets Flow Summit! Där får jag dela min helhetssyn på hjur maten påverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

1 kommentar

  1. Sara

    Åh, chokladen vill jag testa att göra. Stämmer det att ingen sötning ska tillsättas? (Russin och mullbär är ju förstås sött)

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »