UTLOTTNING En personlig timma med Tommy på Walkfeeling

mar 6, 2018

Hur ska vi kunna springa om vi inte vet hur vi går? Men vi vet ju hur det är att gå, eller vet vi det? Jag trodde verkligen att jag ”gick rätt” innan jag lyssnade på Tommy Olausson när han blev intervjuad på podden Hälsosant. Tommy och jag träffades första gången för sju år sedan då jag tränade postural terapi med honom och Marcus Greus. En dag fick Tommy en insikt, och här är historian bakom Walkfeeling:
Walkfeeling är resultatet av många års lärande och engagemang
Tommy Olausson ägnade 17 år av sitt liv för att hitta svaret till såväl sitt eget tillfrisknande som sina patienters. När han fick veta att han inte kunde bli professionell fotbollsspelare på grund av sina skador, påbörjade han sökandet efter ett svar som skulle kunna hjälpa honom att bli både skade- och smärtfri. Han läste allt han kom över inom osteopati, medicin, löpteknik, rörlighetsträning och postural träning.
Han kände stor frustration över bristen på en långsiktig och hållbar lösning, men han vägrade att ge upp. En dag fick han en plötslig aha-upplevelse kring hur nedbrytande de flesta människors rörelsemönster är i vardagen. Han utforskade och testade sin nya teori både på sig själv och på många andra människor i olika åldrar och med olika kondition. Han såg omedelbara och hållbara resultat och han insåg att han hade hittat något som kunde behandla orsaken till fysisk smärta, snarare än bara symtomen.
Tommy var helt övertygad om att ingen ska behöva leva med kronisk smärta och han grundade Walkfeeling AB tillsammans med sina kollegor för att kunna erbjuda denna banbrytande träning till människor i alla åldrar. Nu hjälper han tillsammans med sina kollegor och tränare människor runt om i världen hur dem kan förstå orsaken, hantera sina allt från återkommande skador till långvarig kronisk smärta, men också att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv till att prestera i världsklass.

Jag blev väldigt nyfiken på Walkfeeling eftersom jag har en längtan att återigen kunna springa efter min ryggskada, springa kan jag väl men inte bra och smidigt direkt. Jag gick dit på en öppen kväll och det gav mig en insikt. Jag signade direkt upp mig på personlig träning i att gå. Låter lite knäppt kanske, men jag har fått lära mig att gå igen. Och ordet ”gå -ut- och – springa” har fått en annan betydelse för mig efter mötet med Tommy.
Det häftiga är att när du ändrar ditt rörelsemönster ändras även ditt liv till mer ett mer harmoniskt liv med mer flow. Prova så får du känna!
Denna månaden kan DU vinna en personlig timma med Tommy (värde 2000 kr!)! Skriv i kommentaren varför just du behöver lära dig gå och springa på nytt och  gilla” Walkfeelings Facebook sida. Kom ihåg att ange din email adress. Vinnaren dras slumpmässigt i slutet av mars månad och kontaktas via mail.
Läs gärna mer redan idag om walkfeeling.se  och se när det finns prova på kvällar. Det suveräna är också att du kan få 20 minuters fri provträning på Walkfeeling i Göteborg.
Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

11 Kommentarer

 1. Marie Hansson

  Hej jag kan absolut inte springa, får rätt många skratt när jag rör mig snabbare än gående… hmm sååå jag borde verkligen lära mig att gå så jag kanske kanske någon gång i mitt liv kan springa utan att locka skratt. Har liksom tänkt att jag ska springa ett marathon :). Nu kanske det kan hönda på riktigt.
  Arghavan72@gmail.com

  Svara
 2. Marie Hansson

  Hej jag kan absolut inte springa, får rätt många skratt när jag rör mig snabbare än gående… hmm sååå jag borde verkligen lära mig att gå så jag kanske kanske någon gång i mitt liv kan springa utan att locka skratt. Har liksom tänkt att jag ska springa ett marathon :). Nu kanske det kan hönda på riktigt.

  Svara
 3. Camilla Persson

  Efter en steloperation 2001 har jag ständigt ont i ryggen, jag går fel ständigt, varje steg jag tar och behöver verkligen hjälp av ”walkfeeking”. Så glad jag såg detta på Ericas hemsida.
  Ett besök från mig väntar oavsett!
  Tack för denna glädjande information
  Namaste
  Summerbebis@hotmail.com

  Svara
 4. Mia Elmlund

  Med en höger fot som pekar ut och en fat pad häl på vänster som gör ont vi varje steg, så behöver nog jag lära mig gå ”riktigt”
  Yogamia@hotmail.com

  Svara
 5. Linda

  Jag har ont i vänster sida av ryggen och höften. Jag känner mig ostadig ibland då
  det gör ont när jag går. Kan jag jobba mer på hållning.
  smillas78@gmail.com

  Svara
 6. Jenny Abdelkader

  Å hoppas på tur, jag skulle så gärna vilja testa detta, framförallt för min son som får ont i fötterna under rörelse och också för att jag är så intresserad av allt som rör kroppslig balans och harmoni!
  jennyabdelkader@linnea.com

  Svara
 7. Jenny Abdelkader

  Å jag skulle bli jätteglad om jag har tur och vinner, i första hand för min sons skull som får ont i fötterna vid rörelse, men också för att jag är så nyfiken på detta! Hoppas på tur!
  jennyabdelkader@linnea.com

  Svara
  • Admin Erica

   Hej Jenny!
   Du blev vinnaren av en träningstimma med Tommy.
   Håll utkik i din mail!
   Kram
   Erica

   Svara
 8. Anna Schröder Rudling

  Hej!
  Har fått mer och mer ont i fötterna med tiden och började i somras att gå och springa barfota och blev mycket bättre. Men sen är det ju svårt när det börjar bli kallare och man bara går på golv utan skor och det funkar inte så bra. Rådgivning för att förstå hur jag ska gå bättre vore fantastiskt!!
  Allt gott!
  Anna

  Svara
 9. Anna Schröder Rudling

  Hej!
  Har fått mer och mer ont i fötterna med tiden och började i somras att gå och springa barfota och blev mycket bättre. Men sen är det ju svårt när det börjar bli kallare och man bara går på golv utan skor och det funkar inte så bra. Rådgivning för att förstå hur jag ska gå bättre vore fantastiskt!!
  Allt gott!
  Anna
  info@annaschroeder.se

  Svara
 10. Marie Bertilsson

  Jag tränade med Tommy under hösten 2016 och det lade en jättefin grund till ett förändrat rörelsemönster. Efter ett riktigt tufft år 2017 hade ett Tommy-besök gett en otrolig välbehövlig kickstart och skjuts framåt för mer smärtfri rörelse 2018!
  mia_bertil@hotmail.com

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »