Recept i samarbete med Raw Nice

aug 3, 2018

Jag blev som en unge på julafton när jag fick ett paket från Raw Nice hemsänt. Det kliade i fingrarna att få skapa nya recept! här får de del av några av recepten som kom till i mitt kök.

Informationen är från clearlife.se som säljer dessa härliga pulver om du inte vill vänta! Ange koden rawfoodbyerica och du får 10 procent på ditt köp.


Blå Pepparmynta Cheesecake 
 Botten:
5 dl valnötter
1 dl riven kokos
15 dadlar
en nypa salt
Fyllning:
8 dl cashewnötter, blötlagda 3-4 timmar
1 dl kokosolja
1 dl agavesirap
1 msk sojalecitin/ riskli
en nypa vaniljpulver
4-5 droppar pepparmynta
2 tsk blue spirulina
3-4 dl vatten
Kör pecannötter/ valnötter och riven kokos finmalda i en matberedare. Tillsätt dadlar och kör igen. Tillsätt vaniljpulver, salt och kör igen tills det blivit deg. Tryck på bottnen av en springform.
Häll av blötläggningsvattnet på cashewnötterna. Lägg cashewnötter i en mixer med, sojalecitin, vaniljpulver, 1 dl vatten, pepparmynta och honung.  Mixa tills du får en len kräm. Späd eventuellt med lite mer vatten om det skulle behövas.  Lägg halva av den vita krämen på en botten. Mixa resterande av den vita krämen med den blå spirulina. Bred ut den blå krämen, förutom 2 msk som du lägger i en skål, över bottnen. När det under lagret har satt sig något, bred ut det vita lagret ovanpå. Jämna till ytan. Klicka ut den blå krämen ( se till att den fortfarande är rinnande i sin konsistens, annars blanda med varmt vatten)  i små pluppar och dra igenom med en tandpetare för att göra hjärtan. Kika på min youtube kanal hur du gör hjärtan, klicka här.
Ställ in i frysen i cirka 6-8 timmar. Tina 20–30 minuter innan servering.
 Blå Spirulina är ett extrakt av Arthrospira platensis (Spirulina). Dess fantastiska blåa pigment innehåller främst fykocyanin, en kraftfull antioxidant.
Blå Spirulina är ett populärt tillägg till smoothies, chiapuddingar, drycker, pannkakor, tårtor och mat då extraktet har en ill-blå, fantastisk färg. Ta lite så blir drycken turkos, ta mer så får du en stark blå färg. Varför inte göra en smurf-smoothie idag?

Saltlakritsshake
En milkshake som är lyxigt läcker och smakar saltlakrits, och färgen är helt galet läcker. Så vill du njuta av något läskande samtidigt som du detoxar kroppen – gör denna!
4 frysta bananer
1-3 tsk lakritspulver, börja med 1 tsk och öka varefter ( lakritspulver har så olika styrka)
2 dl växtbaserad mjölk
1-2 tsk aktiverat kolpulver
1 msk lucumapulver
en nypa salt
Mixa allt i mixern till en slät konsistens.

 

 
Din egen aktiverade Kol Tandkräm
Kan tänder bli vita av något som är svart? Japp, det kan de. Kol i tandkräm är populärt, så varför inte göra en egen tänkte jag. Hela familjen har borstat tänderna med vår svarta tandkräm och resultatet har varit bländande.
1 msk bikarbonat
2 tsk kolpulver
1/2 dl kokosolja
Gör kokosoljan flytande. Rör ned bikarbonat och kolpulver i kokosolja. Förvara i en liten burk.
Vårt aktiverade kol är tillverkat av bambu som har värmts upp och utsatts för syre. Resultatet är ett fint svart pulver som kan absorbera allvarliga mängder toxiner och andra saker du inte vill ha i kroppen.

Raw Twister Glass
Kreativa kids kommer ofta med bra idéer! Vi vill göra snurrade glassar med olika färger, inspirationen kom från härliga pulver från RawNice och med formar från Panduro.
Basglass:
4 bananer
1 burk kokosmjölk/ grädde
1 msk xylitol
Fördela i två skålar.
Till halva glassen:
1 tsk Dunaliella pulver
Rör ned till basglassen
Till andra halva glassen:
100 gr frysta jordgubbar
8 dadlar
1/2 msk pitaya pulver
Mixa med basglassen.
Varva de två olika smakerna i glassformar. Ställ in i frysen.
Dunaliella Salina är en mikro-alg som är rik på antioxidanter och mineraler men speciellt rik på betakaroten och alfakaroten vilket färgen avslöjar.
Dunaliella är ett populärt tillägg till smoothies, chiapuddingar, drycker, pannkakor, tårtor och mat då pulvret har en fantastisk orange färg.

Pink Pitaya är pulver gjort på frukten dragon fruit. Det är rikt på antioxidanter som vitamin C samt B vitaminer, fiber och mineraler. Det är ett populärt tillägg till smoothies, chiapuddingar, drycker, pannkakor, tårtor, gröt och mat då pulvret har en fantastisk chockrosa färg.

 

 Purple Banana Nice Cream Bowl
Om man kombinerar en Nice Cream och en Smoothie Bowl blir det dubbelt så gott! Att leka med olika färger och låta ingredienserna styra blir extra läckert.
3 frysta bananer
1 msk kokossmör
en nypa vaniljpulver
Mixa till en slät och krämig glass i mixer eller matberedare.
3 frysta bananer
1 avokado
1 msk citronjuice
1 msk pea pulver
Mixa till en slät och krämig glass i mixer eller matberedare.
Blanda de båda i skålar, toppa med förslagsvis frysta och färska körsbär.

Butterfly Pea är ett pulver gjort på torkade, vackra blåa ärtblommor. Pulvret är rikt på proantocyanidiner och antioxidanter. Dessa blommor har använts i Asien sedan länge för att färga mat.

Butterfly Pea är ett populärt tillägg till te, smoothies, chiapuddingar, drycker, pannkakor, tårtor och mat då pulvret har en fantastisk färg. Häll upp en kopp varmt vatten och lägg i en lime- eller citronskiva. Tillsätt en tesked av butterfly pea i vattnet, kläm på citronen och pulvret ändrar färg från blått till lila…ändrar färg som en fjäril. Butterfly Pea pulver kallas ofta för ”blått matcha te” på internet fast det inte har någonting med matcha te att göra.
 
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »